Categorieën: Nieuws

Beeld voor Galerie MooiMan opnieuw vernield

Het roze beeld voor het pand van Galerie MooiMan male art aan de Noorderstationsstraat is afgelopen maandag voor de derde keer binnen een paar maanden vernield. Volgens de eigenaren is het beeld nu onherstelbaar beschadigd.

Galeriehouders Sandro Kortekaas en Jan van Stralen van galerie MooiMan troffen de roze kopie van de David van Michelangelo afgelopen maandag opnieuw vernield aan. Begin november 2018 werd het beeld ook al door onbekenden vernield en werd er aangifte gedaan. “Het is gewoon ontzettend naar als je thuiskomt. Naast je voordeur ligt een beeld op de grond wat opnieuw en nu overduidelijk moedwillig vernield is. Er zijn vele breuken zoals in zijn nek die nu geheel doorgescheurd is. Want was de schade van de eerste vernieling nog enigszins te herstellen, nu is het definitief onherstelbaar vernield”, vertelt Kortekaas.

De galeriehouders gaan woensdag opnieuw aangifte doen van vernieling en homo-gerelateerd geweld: “Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die hier moeite mee hebben. Om bewust een beeld te vernielen wat op vrolijke en uitnodigende wijze het boegbeeld van onze galerie is, gaat ons veel te ver.”

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Het is deze heren niet onbekend om heel erg in de slachtofferrol te kruipen. Homogeweld? Het feit dat dit beeld aan een drukke toegangsweg tot de binnenstad staat, waar veel vernielingen plaatsvinden ontgaat ze blijkbaar. Het bushokje bij het Noorderstation, even verderop, moet het ook vaak ontgelden. Hoe vaak die niet is vernield? Maar nee, omdat het niet een bushokje is, maar een roze beeld is het perse gelijk homo-gerelateerd geweld.

  • Misschien moet je zo'n beeld ook wel helemaal niet buiten zetten. Het valt me nog mee dat het niet allang in de huiskamer van een of ander corpshuis prijkt.

Recente berichten

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding

Opnieuw is er geen treinverkeer mogelijk richting Meppel. De oorzaak is een aanrijding bij Assen.…

57 minuten geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

3 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

3 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

4 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

4 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

5 uur geleden