Categorieƫn: Nieuws

Sting, Anouk en The Specials treden op in Stadspark

Op zaterdag 22 juni 2019 staat een nieuw festival op de kalender voor de Stad: Stadspark Live. Onder andere Sting, Anouk, Tom Odell, Ronnie Flex, Daniƫl Lohues en The Specials staan op het programma.

Dat maakten wethouder Joost van Keulen en programmeur Peter Sikkema van De Oosterpoort dinsdagmiddag bekend tijdens een persmoment waar uiterst geheimzinnig over werd gedaan. Bij de uitnodiging zat wel een subtiele hint: Een medaille met een paardenhoofd erop, een verwijzing naar de drafbaan. Volgens de wethouder wordt het festival een jaarlijks terugkerend evenement, vergelijkbaar met Pinkpop en Lowlands. Het wordt georganiseerd door een samenwerking tussen De Oosterpoort en Mojo Concerts.

Het is voor het eerst sinds 2000 (Tina Turner) dat er weer artiesten van wereldfaam komen optreden in het stadspark. De organisatie verwacht 20.000 bezoekers op Stadspark Live. Het festival is op zaterdag 22 juni 2019 tussen 13.00 en 00.00 uur. De kaartverkoop start op vrijdag 21 december 2018 om 10 uur. Tickets kosten 55 euro.

Foto: Stadspark Live
Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Zucht... wie bedenkt deze line-up??? Nb. prima dat er eindelijk weer iets groots georganiseerd wordt met muziek!

  • En waar zijn de reactie's van de vuurwerk zeurpieten omtrent de dieren enz?, selectief verontwaardiging wellicht?

  • Sommige websites houden op met reacties. Ik snap dat wel.

    Fantastisch dat er een leuk festival in het stadspark komt. Het is ook een een christelijk tijdstip afgelopen. Sting trekt natuurlijk veel ouwe lullen die er een weekendje stad aan vast knopen. Hartstikke prima,. Ronny Flex hoeft van mij niet, dat wordt weer bierdouche.

    • OOG snapt tenminste dat een andere geluid ook moet kunnen reageren als je er nu mee eens of niet, mensen die niet in staat zijn een ander zijn mening te lezen zijn de eersten die altijd om een verbod roepen. In een setting op straat of in de kroeg enz zijn dit ook de mensen die boos weg lopen omdat hun mening niet gedeeld word. Ze blijven liever in hun eigen dommigheid geloven.
      Bij die categorie hoor jij ook Marc, jij hebt al meerdere keren hier zitten te jammeren als een kind om verboden.
      Triest.

      • Ach doe er is geen onderwerp waar jij geen zure opmerking bij plaatst. Ik heb inderdaad liever dat dat op je zolderkamertje blijft, want niemand zit er op te wachten.

  • Mojo had de drafbaan destijds voor een symbolisch bedrag willen overnemen. Dit na de concerten van de 'Rolling Stones' en Tina Turner met in het voorprogramma John Fogerty. Maar de infrastructuur was hiervoor te ontoereikend. Vooral het concert van de 'Rolling Stones' gaf destijds een heleboel problemen met verkeersopstoppingen. De weilanden rond Hoogkerk moesten er zelfs aan geloven. Om die reden zijn er dus ook geen grote concerten gehouden met 'grote' artiesten. Tenzij Mojo een -tig bedrag op tafel zou leggen als financiering van de infrastructuur. Om die reden is het afgeketst. Madonna stond destijds ook op het lijstje.

    Maar gelet op de bouwput van de renovatie aan de zuidelijke ringweg kan het weer ?!

    Bizar!

    • Geheel mee eens Otto, Mojo zijn gewoon concert gangsters met zeer enge banden met een gesubsidieerde organisatie als de Oosterpoort.
      Zo'n beetje alle artiesten komen van Mojo in de Oosterpoort, daarom is het altijd dezelfde risicoloze meuk.

  • Overigens was Sting vorig jaar nog incognito in Groningen. Om het concert van zijn zoon bij te wonen in Simplon.

  • Geweldig om Sting live te kunnen zien optreden, lang geleden mocht van ik m`n ouders niet naar een optreden van the Police welke destijds op Pinkpop speelden , maar ga er nu op zeker naar toe.

  • Mojo concerts heeft in Nederland al jaren de macht. In Duitsland hebben ze grote boetes gehad, maar Nederland durft dit niet, helaas. Hierdoor bepaalt Mojo wat er komt en wat de consument er voor te veel betaald. Het word tijd dat Nederland eens gaat kijken naar mogelijkheden om deze maffia organisatie aan te pakken. Het personeel wat voor deze gasten werkt word al jaren zwaar onder betaald, ik kan het weten, van mij krijgen ze geen cent meer.

  • Toen ik het artikel las vroeg ik me af wat iemand op zo'n 'festival' tegen zou kunnen hebben.
    Gelukkig waren er toch weer mensen die mijn gedachtengang wisten te corrigeren en de line-up niks vinden en ook een hekel aan Mojo hebben.
    Kennelijk is het moeilijk om een lichte vorm van vreugde te voelen wanneer er iets in de stad wordt georganiseerd voor een redelijk brede groep muziekliefhebbers.
    Om het in een adem te noemen met Lowlands en Pinkpop is zwaar overdreven, kennelijk is de wethouder daar nog nooit geweest.

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

6 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

7 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

8 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

9 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

11 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

11 uur geleden