Categorieën: Nieuws

93.000 euro voor opkomstbevordering Provinciale Statenverkiezingen

De provincie heeft een opkomst bevorderend campagneplan voor de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen opgesteld. De uitvoering kost 93.000 euro.

Ze stellen 50.000 euro beschikbaar aan RTV Noord voor het organiseren en uitzenden van verkiezingsdebatten. Communicatiebureau Unicom krijgt de opdracht voor het uitvoeren van de mediacampagne voor het bedrag van 43.000 euro.

Op woensdag 20 maart 2019 worden de leden van Provinciale Staten én de leden van het algemeen bestuur van de waterschappen gekozen. In 2015 vonden deze twee verkiezingen voor het eerst op dezelfde dag plaats. De gekozen Provinciale statenleden in Nederland kiezen later de leden van de Eerste Kamer.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Ben het sinds lange tijd een keer eens met Marcus, DigiD niet enkel voor het stemmen maar ook waar het om referenda gaat, DigiD simpel en snel, eventueel je uitgebrachte stem laten bevestigen middels email.

  • Eerst € 16.000,-- voor pingpongen en nu dit. Nee, voor bestuurders die zinvol met geld omgaan staan de mensen in drommen voor de stemhokjes. De provincie snapt het helemaal.

  • Helemaal vóór, via DigiD. Echter, men is in Den Haag te laks, te lui en te dom om hiervoor de kieswet aan te passen. Het gaat daar enkel om het pluche en niet om de inwoners van het land. En stel je voor zeg dat een referendum zou werken met een opkomst van 80% procent of hoger. Moet je nog luisteren naar de bevolking ook nog!

  • Ik ben geen voorstemmer van stemmen via DigiD. Kiesgerechtigden die de aansluiting op de digitale snelweg hebben gemist zoals ouderen en minder goed geletterden zet je dan op extra achterstand en worden dan nog minder goed vertegenwoordigd.
    Een referendum moet je natuurlijk niet willen, daar zijn alleen maar dramatische voorbeelden van met onderwerpen die totaal niet geschikt zijn voor een volksraadpleging. De onderbuik, waan van de dag, populisten, conservatisme en domheid bepalen vaak de uitslag.

    Opkomstbevorderende maatregelen bedenken voor de provinciale verkiezingen lijkt me erg lastig. De provincie heeft nauwelijks nog interessante taken. Ik stem alleen nog maar omdat je dan ook indirect de Eerste Kamer kiest.

    • Iedere stemgerechtigde behoud de stempas, wil je persoonlijk je stem uitbrengen, prima. Wil je liever digitaal je stem uitbrengen, ook prima. Je gaat dan zien dat er meer gestemd gaat worden en dat is toch hetgeen jij hier op dit forum telkenmale loopt te verkondigen.
      Dat jij geen voorstander bent van referenda, ook prima, niemand dwingt jou je stem uit te brengen.

      Zo langzamerhand bekruipt mij meer en meer het gevoel dat jij de aansluiting met de realiteit bent misgelopen Sjaak.

Recente berichten

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding

Opnieuw is er geen treinverkeer mogelijk richting Meppel. De oorzaak is een aanrijding bij Assen.…

1 uur geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

3 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

3 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

4 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

4 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

5 uur geleden