Categorieën: Nieuws

Hoogkerk veegt rommel bij elkaar

Hoogkerk veegt de rommel bij elkaar, na een onrustige vrijdagavond met oudejaarsvuren.

”Het is wat onrustig in het dorp. Maar weer vegen en opruimen. Buurtbewoners vrezen voor het ergste voor aankomende maandag. Of er dit jaar weer camerabewaking komt is bij ons onbekend”, aldus een vrouw in een straat die zaterdagmorgen verlaten was. De laatste paar jaar was het vrij rustig in Hoogkerk omdat er toezicht was.

Rond 21.30 uur ontstond er brand in de Verbindingsstraat. Afval en rommel werd op straat in brand gestoken. Meerdere politiewagens, brandweer en ook de gemeente kwamen ter plaatse. Even na 22.00 uur werd besloten om de straat schoon te vegen. Even na middernacht ging het weer mis.

Jaren geleden was het ook vaak onrustig en waren er confrontaties met de mobiele eenheid tijdens oud en nieuw.

redactie

Bekijk reacties

    • Sneu voor die hufters dat ze géén opvoeding van hun faalouders hebben gekregen.

      Als je stenen naar brandweermannen (M/V) gooit, ga je hoogstwaarschijnlijk een treurig leven tegemoet. Kans dat je een volwassen mens die in staat tot liefdevolle relaties wordt, lijkt me klein. Wijsheden van bijvoorbeeld Erich Fromm zijn dan heel ver weg.

  • Grootste faalbaas is de burgermeester. Peleton ME los laten gaan, en het gezeik is afgelopen.

    Je zult er maar als brave burger wonen. Kom je er wel achter dat de sterke arm er niet voor het beschermen van de burger is. Net zo krankzinnig als dat Sjon Lammerts zijn huis en familie moest beschermen toen ze belaagd weden, en een andere PvdA burgermeester lekker lag te slapen.

    # Gekozen burgemeesters nu!

  • Met de herseninhoud van een poffertje is een studie afmaken of iets van werk vinden ook vrij lastig. Je ziet het in Hoogkerk, je ziet het bij de sneue hang-op straat-families in de Oosterparkwijk.

  • sorry hor maar ik weet niet wat mensen hier lopen te klagen . en irriteer me vooral aan de mensen die niet een weten wat er wel of niet is gebeurt en gelijk hun oordeel klaar hebben ! jullie zijn nog erger dan de mensen die jullie beschrijven in jullie tekst . in Hoogkerk is niets gebeurt behalve wat vuurtjes wat zelf is toegelaten. er is geen steen of vuurwerk naar hulpverleners gegooid . en de mensen van de politie die langs zijn geweest staan hier gewoon zonder dreiging bij het vuurtje . van een dreiging of grimmige sfeer is geen sprake . dus hou eens op met die onzin .
    kan je zien dat jullie die denken dat ze hoogbegaafd zijn minder hersencellen hebben dan jullie denken . hoe eens op met die hoogmoed en die kwakpraat . linkse kakkers wat jullie zijn .

    • Helemaal mee eens. De mensen van de 'law and order' partij buitelen weer eens over elkaar heen om, veilig vanachter het toetsenbord, op te roepen tot keiharde repressie en bijkans de invoering van de politiestaat, zonder te weten wat er exact aan de hand is.
      Dit zijn alleen geen linkse, maar juist rechtse rakkers.

      • Ben voor kordaat ingrijpen juist omdat ik de politiestaat vrees. Als ellende in de kiem wordt gesmoord door de politie, zal er een ook geen roep/vraag om verregaande cameratoezicht en dergelijke zijn. Ben wel enigszins complotgevoelig.

        Verder vind ik dat de allerzwaksten zich ook veilig moeten voelen. Niet bang hoeven zijn dat hun invalide-auto (Canta in Paddepoel) en of ramen in Hoogkerk sneuvelen. Als je een groep opgeschoten dronken jongeren hebt, zitten daar altijd wel wat sadistische hufters bij.

        Veilig achter toetsenbord? Bij onrechtvaardigheid krijg ik een gevaarlijk gebrek aan fantasie. Vind mezelf niet wat dat betreft niet moedig, maar eerder dom. Maar ik doe meestal wel wat

    • Dan geeft OOGTV schijnbaar fake news als het over Hoogkerk gaat.

      Lees niet anders dan zwaar vuurwerk, meerdere aanhoudingen, grimmige sfeer, meerdere politie-auto's, en een tijdje terug een steen naar het hoofd van een brandweerman.

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

3 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

5 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

5 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

6 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

7 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

7 uur geleden