Categorieën: 112

Grimmige sfeer in Paddepoel: “Vuurwerk werd naar hulpverleners gegooid”

Hulpdiensten hebben zaterdagavond verschillende keren uit moeten rukken naar de Voermanstraat in de wijk Paddepoel. In de straat waren vreugdevuren gesticht waarbij een grimmige situatie was ontstaan.

De eerste melding kwam even na 20.00 uur binnen waarbij in de straat afval en rommel in de brand stonden. Nadat de situatie onder controle was leek de rust teruggekeerd. Rond 21.30 uur ging het opnieuw mis. “Rommel was in brand gestoken”, laat een incidentfotograaf weten. “Door de aanwezigen werd ook een auto op de brandende bult geduwd. Toen de brandweer ter plaatse kwam en zij het vuur wilden blussen werd er met vuurwerk naar de hulpverleners gegooid.”

De brandweer trok zich daarop terug. Nadat de politie de orde had hersteld in de straat, konden de brandweerlieden alsnog hun werk afmaken. Het is onbekend of er mensen zijn aangehouden. Vrijdagavond moesten de hulpdiensten ook al in actie komen in de Voermanstraat. Toen was er eveneens een vreugdevuur op straat gesticht.

Foto: groningsnieuws.nl
Foto: groningsnieuws.nl
Foto: groningsnieuws.nl
redactie

Bekijk reacties

  • Toch triest dat dit soort losers te beroerd zijn om even naar een afvalbrengstation te rijden of Milieudienst te bellen. Arresteren en gepeperde nota plus taakstraf voor milieuvervuiling, illegaal afsteken vuurwerk, overlast buren en omwonenden, agressie richting hulpverleners. Te gek voor woorden.

    • Als we straffen gaan opleggen voor milieuvervuiling waarom krijgen de grootste vervuilers van ons land nooit geen straf, sterker nog ze krijgen vrij baan.

  • Och, moeten die hersenloze paddepoelsters ook meedoen!! Paddepoel was altijd net als hoogkerk altijd al het afvoerputje van de maatschappij. Niet zelf kunnen nadenken en lekker met de meute meedoen. Een klein taakstrafje en een grote foei en de losers staan weer op straat. Mijn idee: minstens een jaar papiertjes prikken langs de ringweg zodat de normale mensen geen risico lopen op een aanrijding.

  • Als complotkenner, ga je haast vermoeden dat "onze" burgermeester het wil laten escaleren. Het bekende "orde door chaos" verhaal.

    Misselijke kutventjes door ME een paar beste klappen laten geven, en het is snel afgelopen. Als buurt moet je het zelf ook op kunnen lossen. Met tien man met knuppels uit één huis komen stormen, en je mept die laffe bontkraagjes even snel als hardhandig je straat uit.

  • Zie ik nou een vader met een kind met bontkraag bij het vuur staan? Bontkraag het symbool van de hedendaagse tokkie. Hoe zet je je kind op achterstand door het geen opvoeding te geven, maar wel door bepaalde kleding en waarschijnlijk ook voornaam een pauperstempel op het hoofd te drukken. Kansloos bedoening.

    Misschien een vrijwillige ouderschapscursus. Zo lang je die niet haalt, geen cent kindertoeslag. Een land waarin een groot percentage ouders de kinderen niet opvoedt, gaat richting afgrond. Zeker als je deuren voor immigranten met achterlijke botsende culturen wagenwijd openzet.

    Maar de "elites" zien het met genoegen aan. Brave Burgers gaan hierdoor uiteindelijk om totale politiestraat vragen. Om de zoveel meter camera's en richtmicrofoons bijvoorbeeld. Maar ook nog engere maatregelen; zaken die nu nog als lachwekkende fantasie worden weggezet. Binnen enkele decennia zal de Ollongren/Pechtold van die tijd, voor implanteren van chips in mensen pleiten.
    Meerdere decennia terug werd er ook om concepten als de sleepwet gelachen. De Nederlandse staat die al haar burgers constant zou afluisteren?

    • @VSH

      In Nederland wijst men liever op anderen, bijv. de Russen die geboycot worden omdat ze niet volgens het westerse boekje leven. Als je dagelijks de media volgt dan denk ik dat de Russen zich kapot lachen om het zooitje ongeregeld, de criminelen, verkrachters, kopschoppers en moordenaars op straat in (gevaarlijk, ontregeld & kromliggend) Nederland. En dan niet alleen lachen om het zooitje op straat, maar vooral zich dubbel lachen om het anti-autochtonen beleid van het geboefte en het asociale zooitje zakkenvullers en gladpraters dat achter de burelen zit.

      Tuig op straat & tuig achter de burelen: soort zoekt soort, zeg maar. Daarom verheerlijken, helpen en begrijpen ze elkaar, die voelen elkaar haarfijn aan.

      • # Einde van Nederland.

        Eens.

        Het is dat er nog "maar" twee brandhaarden zijn, maar anders hadden we eerste Haagse partijkartellers via gangbare propaganda-kanalen (NOS, RTL) kunnen horen verklaren dat de huidige onrust in Groningen waarschijnlijk het werk van ome Poetin was.

        Maar het opkloppen van Russofobie daargelaten, het is toch echt bijzonder dat er niet wordt ingegrepen? Als politiecommadant zou ik nu even maling aan burgermeester hebben. Die burgermeester is oud genoeg om termen als "rotte appels", "kraaien die moeten hangen", "zachte heelmeesters...", "waar gehakt wordt..." te kennen en op waarde te schatten. Is keihard aan het falen wat betreft handhaving van orde.
        Zie deze ellende morgenavond naar nog wel meer plekken uitbreiden. Tenzij de korpschef vanavond een middelvinger naar burgermeester opsteekt, door de ME eens goed tekeer te laten gaan.

        Onbegrijpelijk dat dat niet opgevoede tuig niet door politie wordt "opgevoed". Je zou echt haast een agenda vermoeden. In Paddepoel en Hoogkerk zitten nu burgers met angst en vrees morgenavond af te wachten. Absurd!

        Het enige wat de vorstelijke beloning van een burgermeester zou kunnen rechtvaardigen, is verantwoordelijk zijn voor openbare orde. Lintjesknippen, honderdjarigen bezoeken en B&W en raadsvergaderingen voorzitten is werk voor een erebaan. Neem aan dat minimaal één oppositie-partij een motie van wantrouwen van de raad indient. De partijen die die motie niet steunen, verdienen géén enkele Groninger stem.

  • Ik ben vanaf de wieg in paddepoel opgegroeid en nu hier bij ons in beyum is het ook gezellig met de feestdagen net als in prachtige wijk paddepoel maar morgen is alles anders dan gaat hier ook vreugdevuren vlammen......overigens in beschaafd haren was door kansrijke jeugd uit rustige villabuurten de meeste schade aangericht het hele jaar door en project x was ook niet in ons trotse paddepoel....(en de politierapporten liegen niet ze kennen de ware feiten als de beste).vertel de waarheid ipv bevooroordeeld te spreken)

  • mensen wijzen altijd gelijk we zijn allemaal jong geweest toch ! en paddepoel was vroeger leuke wijk is nu alleen nog maar een zooi ongeregeld met vele diefstallen hang jongeren altijd het zelfde clubje daar mensen praten er schande over en politie doet geen ene flikker aan en daar wonen never woonde nog liever in een schuur !
    jatten fietsen overdag dan praten we over kinderen wat een opvoeding niet normaal meer de bezem er door heen halen tokkie wijk helaas

  • Het is te gemakkelijk om over een tokkiewijk te praten. Dat is gewoon kul, bovendien wat is een tokkiewijk. Feit is gewoon er is geen aangifte gedaan, door wie niet. Leden van de brandweer die druk doende zijn met thun klus met toekijkende agenten! Ze zijn gewoon te laf om deze lui aan te pakken. Te laf is misschien niet de goede context ze ogen niet, worden niet gedekt door de leiding van het korps (lees politiek). Het wordt van kwaad tot erger. Gewoon een paar pelotons ME maar die zijn er niet, schalkel dan de marrasusee of het leger er bij in.

Recente berichten

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiemolen

Aanstaande vrijdag organiseert de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

9 minuten geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

30 minuten geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

10 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

11 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

13 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

14 uur geleden