Categorieën: Nieuws

Kinderen verwelkomen Sinterklaas in Hoogkerk

Sinterklaas heeft zaterdag voet aan wal gezet in Hoogkerk. De intocht werd bijgewoond door tientallen kinderen en hun ouders.

Rond 13.00 uur hadden de kinderen en hun ouders zich verzameld aan de Boeiersingel. Dit was de plek waar de Goedheiligman en zijn Pieten aan zouden meren. Na enig wachten verscheen in de verte op het Hoendiep de stoomboot. Bijgestaan door een boot van de brandweer kon even later zonder problemen Sinterklaas voet aan wal zetten in de Suikerstad.

Daarna volgde een feestelijke intocht. Een stoet van auto’s, motoren en andere bijzondere voertuigen trok door het dorp om uiteindelijk bij woon-zorgcomplex Ruskenborg halt te houden. Onderweg werden de kinderen verblijd met pepernoten en snoep.

Fotografe Agnes Koning van groningsnieuws.nl maakte een fotoreportage van de intocht:

Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Foto: Agnes Koning – groningsnieuws.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

      • Het is dikke middelvinger naar het westen toe, wellicht wordt het eens duidelijk bij al die zelfverklaarde deugmensen dat er ook heel veel mensen ( veruit de meerderheid ) zijn die compleet anders over allerlei zaken denken, en nooit maar dan ook nooit zullen buigen voor deze gefrustreerde en over-gesubsidieerde professionele boe roepers.( waarvan vele het de 'core business' van hun bestaan is ).

      • Ja, dat niet willen buigen voor een groep (betaalde) hitsers, is voor mij een reden Zwarte Piet te willen handhaven. Aan de andere kant wil ik ook eigenlijk wel vrekening houden met lieve mensen met Afrikaanse slaven in stamboom, die er zich gekwetst door voelen. Voelen, want Zwarte Piet heeft eenvoudigweg géén wortels in transatlantische slavernij of Amerikaanse blackface.

        Vind het lastig. Maar zolang idioten hun standpunt perse in de buurt van kinderen willen schreeuwen, blijf ik voor Zwarte Piet.

      • Hoogkerk is trouwens ook geen plek waar je graag als KOZP gaat demonstreren. Moeten ze echt een bataljon wannabe Black Panthers meenemen.

        :)

  • Groningen heeft anders net veel op GroenLinks gestemd, die tegen zwarte piet is. De zwarte pietendiscussie zal dus nog wel aangewakkerd wordende komende 4 jaar.

    • Denk dat als de eerste warmtepompen - met 60 decibel - op daken staan te loeien, de sympathie voor GroenLinks heel snel verdwijnt.

  • Als dit zo door blijft gaan, dan gaat er een tijd komen dat racist tot een geuzennaam zal verworden. Het draait natuurlijk niet enkel om de discussie over in dit geval Zwarte Piet, het is voor velen in dit land een roep om te stoppen met de in hun ogen ontstane afbraak van de Nederlandse cultuur.
    Mocht Groen Slinks, wat ik hen wel zie uit gaan dragen, de Zeeheldenbuurt de naam Zeeroversbuurt willen gaan geven, dan ga je hetzelfde ervaren als nu met de hele discussie over wel of geen Zwarte Piet.
    Als elk en iedereen zou zwijgen, de anti groepering en media voorop, gaat dit op den duur vanzelf over in een voor elk en iedereen acceptabele uitvoering van nu een nog Zwarte Piet.

  • Ik heb nog wel een linkje ..een linkje die zijdelings gerelateerd is aan de onvrede over Zwarte Piet en andere discussies die gaande zijn in ONS land .
    Ook in Winkelcentrum Lewenborg was de Sint ..met, zoals het leek... dezelfde Pieten
    Gewoon zwart dus .
    Geen onvertogen woord van de omstanders over de Zwarte Pieten.
    Er was/is een grote groep mede/Nederlanders in het Winkelcentrum aanwezig die hun roots hebben in de Antillen en Suriname.
    Iedereen was blij en iedereen had het leuk.
    Precies zoals het hoort te zijn voor de kindertjes.
    Diegene die het er niet mee eens zijn, hielden zich rustig of waren gewoon niet aanwezig.
    Het was een leuke middag in het populaire Winkelcentrum
    Linkje : ( uit eerste zin) .. https://tpo.nl/column/aan-alle-potentiele-gele-hesjes-dragers/
    Ps
    Moderator: ..in welk hokje sta ik deze keer bij jullie als ik de melding van jullie site krijg ..U plaatst te snel reacties ..graag wat rustiger aan doen ?
    Zou U ( schijnbaar) automatisch tool verwijderen tegen mij ?
    Bij voorbaat mijn hartelijke dank ..
    René Strobos

Recente berichten

Podcast Grote Markt 1: Twee jaar “Superlinks 1”, hoe staat het ervoor?

Twee jaar na de verkiezingen  praten Wouter Holsappel en Ecco van Oosterhout  in de podcast…

13 minuten geleden

CAO-akkoord voor 120 duizend schoonmakers en glazenwassers

De ruim 120.000 schoonmakers en glazenwassers in Nederland hebben zicht op een nieuwe cao. De…

55 minuten geleden

Donar begint woensdag aan play-offs voor landstitel

De spelers van Donar beginnen beginnen woensdagavond aan de laatste serie wedstrijden voor het landskampioenschap.…

2 uur geleden

Raad van State: gaswinningsbesluit 2023-2024 was niet goed gemotiveerd

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Economische Zaken en Klimaat heeft niet gemotiveerd waarom het Groningenveld in…

3 uur geleden

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

7 uur geleden