Categorieën: Nieuws

Klanten voor dichte supermarktdeur: “Wintertijd? Wanneer?”

Twee klanten die zondagochtend even na 12.00 11.00 uur boodschappen wilden halen bij een supermarkt aan de Wilhelminakade stonden verbouwereerd te kijken. Ze kwamen voor een dichte deur te staan zag fotograaf Wesley Bos van de groningsnieuws.nl.

In de nacht van zaterdag op zondag is in ons land de wintertijd ingegaan. Om 03.00 uur werd de klok een uur teruggedraaid. De klanten die voor de dichte supermarktdeur kwamen te staan is dat waarschijnlijk ontgaan. Uiteindelijk moesten zij een uurtje wachten tot voor hen de deuren open gingen om hun aankopen te kunnen doen.

Voor deze onfortuinlijke supermarktbezoekers is er overigens goed nieuws. Als het aan de Europese Commissie ligt stoppen we met het verzetten van de klok in maart en oktober. “Wij hebben een enquête gehouden waar miljoenen mensen op gereageerd hebben waarin zij lieten weten dat het hele jaar door de zomertijd moet gelden”, liet Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker (CSV) afgelopen augustus weten tegen de Duitse omroep ZDF. “Dat zal ook gebeuren. De mensen willen het en wij zullen het doen.” Of de soep ook zo heet gegeten wordt is onduidelijk. De voorbije maanden hebben verschillende organisaties en partijen duidelijk gemaakt dat juist de wintertijd standaard moet worden ten overstaande van eenzelfde aantal organisaties dat de zomertijd verkiest.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Heerlijk om in een Stad te wonen waar dit soort nieuws de voorpagina haalt. Wel wat anders dan een bijna dagelijkse mocro-liquidatie.

  • Waarom doen deze mensen niet gewoon hun boodschappen op zaterdag.

    Voor de zondagsrust en ook voor het terugdringen van het CO2 gehalte en het fijnstof. We moeten juist het aantal werkdagen terugdringen. Dit is veel beter voor onze aardkloot en mens en dier.

    • Inderdaad, ik ben niet gelovig, maar 1 dagje echte rust (helaas niet voor iedereen) in de week lijkt mij weer zalig. De aanbidding van Hermes/Mercurius
      (God van de handel) mag dan weer de rest van de week.

      • Ik ben ook niet gelovig, maar vindt de sfeer in de binnenstad en in het algemeen helemaal niet meer zo leuk zoals het vroeger was op zondag. Dat je met het gezin het bos inging. De rust. Tegenwoordig is alles overgeleverd aan de commercie.

  • Iets in dit verhaal klopt niet. Als deze mensen de tijd niet hebben teruggezet dan was de supermarkt al een uur open geweest dus is het de supermarkt die de tijd niet heeft teruggezet.

    • Nee, het verhaal klopt: als deze mensen de tijd niet hebben teruggezet, dan stond 12 uur op hun horloges (de 'oude' tijd) terwijl het in werkelijkheid 11 uur was. De Jumbo gaat om 12 uur open, een uur later dan zij voor de deur stonden dus.

      Of, anders gezegd: de Jumbo-medewerkers hebben wél genoten van een extra uur uitslapen, deze klanten niet. :-)

  • Ben niet gelovig maar 1 dag rust in de week lijkt mij goed. waarom 7 dagen in de week de winkels open? Heb ooit met de eigenaar van een tabakzaak in de stad gesproken en die zei dat het helemaal niet uit kon. En er dus niet aan mee deed. Het was nog een VVD`er ook. Dat zegt wat.

    • Dat was vast aan het A-kerkhof. De tabakswinkel die overigens ook al is opgeheven.

      Zat ook te klagen, dat het vloei bij de Albert Heijn veel te goedkoop werd verkocht. Als lokartikel voor het tabak. Daar kon hij niet tegenop concurreren. Denkend aan de marktwerking. Maar ondertussen wel een prominent van de VVD. Hij kwam nog weleens voor in de verkiezingsspotjes van de lokale VVD.

Recente berichten

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

37 minuten geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

2 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

4 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

5 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

5 uur geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

6 uur geleden