Klanten voor dichte supermarktdeur: “Wintertijd? Wanneer?”

Twee klanten die zondagochtend even na 12.00 11.00 uur boodschappen wilden halen bij een supermarkt aan de Wilhelminakade stonden verbouwereerd te kijken. Ze kwamen voor een dichte deur te staan zag fotograaf Wesley Bos van de groningsnieuws.nl.

In de nacht van zaterdag op zondag is in ons land de wintertijd ingegaan. Om 03.00 uur werd de klok een uur teruggedraaid. De klanten die voor de dichte supermarktdeur kwamen te staan is dat waarschijnlijk ontgaan. Uiteindelijk moesten zij een uurtje wachten tot voor hen de deuren open gingen om hun aankopen te kunnen doen.

Voor deze onfortuinlijke supermarktbezoekers is er overigens goed nieuws. Als het aan de Europese Commissie ligt stoppen we met het verzetten van de klok in maart en oktober. “Wij hebben een enquête gehouden waar miljoenen mensen op gereageerd hebben waarin zij lieten weten dat het hele jaar door de zomertijd moet gelden”, liet Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker (CSV) afgelopen augustus weten tegen de Duitse omroep ZDF. “Dat zal ook gebeuren. De mensen willen het en wij zullen het doen.” Of de soep ook zo heet gegeten wordt is onduidelijk. De voorbije maanden hebben verschillende organisaties en partijen duidelijk gemaakt dat juist de wintertijd standaard moet worden ten overstaande van eenzelfde aantal organisaties dat de zomertijd verkiest.