Categorieën: Nieuws

Alle balkons aan de Westindischekade worden verstevigd

Alle balkons van het wooncomplex aan de Westindischekade worden aangepakt. Dat heeft woningbouwvereniging Lefier maandagochtend aan de huurders medegedeeld.

In juli brak een balkon af, Uit onderzoek bleek dat zout in het beton de oorzaak was. Het zout was toegevoegd om het beton sneller te laten drogen, maar in de jaren vijftig wist men nog niet dat het zout de bewapening in het beton zou aantasten.

In het afgebroken balkon zat het meeste zout, maar ook bij de andere balkons is een te grote hoeveelheid zout aangetroffen. Daarom worden alle balkons verstevigd.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • En binnen een aantal jaar moet ook dit gebouw van het gas af. Waarschijnlijk was het goedkoper geweest dit te slopen en er wat nieuws voor neer te zetten of het duurzaam te renoveren zodat het er weer een halve eeuw tegen kan.

  • 'Volgens een woordvoerder van Lefier is in 2014 nog onderzoek gedaan naar de staat van de balkons en was er toen geen reden tot zorg' was de reactie in juli 2018 van Lefier.
    Ik zou graag willen weten wie in 2014 het onderzoek uitvoerde, dat is belangrijk aangezien deze nog meer keuringen hebben gedaan waar je nu vraagtekens bij mag zetten aangezien het bedrijf aan half gebakken onderzoeken doet.

  • Misschien is het beter om al deze verouderde complexen aan de Westindische kade te slopen en vervangen door nieuwbouw. De kwaliteit is vrij matig en het zou de buurt goed doen wanneer er nieuwbouw gerealiseerd zou worden. Gezien de plek is invulling met meer woningen en hoogbouw op sommige plekken misschien een prima alternatief.

  • Renoveren en isoleren, maak dan gelijk de aanwezige gasleidingen geschikt voor waterstof, wat zoals het nu lijkt het nieuwe aardgas zal gaan worden.

  • Nu dit onderzoek is geweest dat verteld dat er niks aan de hand is met de normale binnenverdiepingen mogen we verwachten dat er binnen 2 jaar ook een verdieping instort? Want ook binnen is er sprake geweest van jarenlange kou en vocht als ik het allemaal zo mag lezen.

Recente berichten

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

2 uur geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

3 uur geleden

Donar wint eerste play-offduel tegen BAL

Donar is de kwartfinale van de play-offs om de landstitel woensdagavond begonnen met een 78-66…

4 uur geleden

Twee jongeren zijn Handhaving te slim af bij Jachtseizoen in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen vond woensdag een editie van Jachtseizoen plaats. Bij dit spel maken…

4 uur geleden

Geen link tussen moorden op Antoinette Bont en Harry Roo: “Uitsluiten is ook belangrijke ontwikkeling”

Er is geen link gevonden tussen de moorden op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo.…

5 uur geleden

Versterkingen komend seizoen voor Be Quick 1887 en PKC’83

Be Quick 1887 en PKC'83 hebben zich de afgelopen dagen versterkt voor het komende seizoen.…

6 uur geleden