Categorieën: Nieuws

Nieuwe stakingsacties bij Arriva-trein op komst

Vakbond VVMC bereidt nieuwe acties voor in het openbaar vervoer. Dat laat vakbondsman Wim Eilert weten. “Je verwacht een telefoontje maar we horen helemaal niets.”

Deze week werd al twee dagen het werk neergelegd door de machinisten en stewards die werkzaam zijn bij de vervoersbedrijven Arriva en Keolis. “We zijn ontzettend blij dat zoveel werknemers gehoor hebben gegeven aan onze oproep om te staken”, zegt Eilert. Het personeel is boos omdat het een betere cao wil. “Wat we willen is dat onze machinisten hetzelfde gaan verdienen als dat wat hun collega’s bij de NS krijgen. Machinisten verdienen bij Arriva en Keolis tien procent minder en stewards drie procent minder. Binnen vijf jaar willen wij, maar willen ook alle andere vakbonden, dit gelijk trekken.”

“Ik heb niets gehoord”
Eilert had na de staking van eerder deze week verwacht wel een telefoontje te krijgen om weer aan de onderhandelingstafel te komen. “Ik zal je eerlijk zeggen dat we helemaal niets gehoord hebt. Het enige wat ik van Hettinga (directeur vervoersbedrijf Arriva, red.) gehoord heb is een interview in het Radio 1-journaal waarin hij zei snel om tafel te willen maar waarbij het voornamelijk ging om de cao openbaar vervoer, waar de buschauffeurs onder vallen. Dit is een andere cao waarin hele andere eisen worden gesteld.”

Vervolgacties
Zolang er niet gebeld wordt gaan de voorbereidingen voor een volgende actie door. “Die actie zijn we op dit moment aan het voorbereiden. Hoe die er uit gaan zien kan ik op dit moment nog niet zeggen. Wellicht in de vorm van een estafettestaking, of dat we opnieuw het werk volledig neerleggen.” Een vervolgactie zal op de korte termijn plaats gaan vinden. “Afgelopen week hebben we het gaspedaal ingedrukt, en die moeten we nu ingedrukt houden.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Geen goed nieuws voor jullie als jullie devolgende week gaan staken. Voor de mensen wat werken moeten maar kijken hoe ze op het werk moeten komen .wij moeten metde bass regelen voor op het werk te komen... een heel gedoe ... ik hoop dat er gauw een einde aan komt ...

  • Kan niet waar zijn. De hele Achterhoek zat op slot. Fijn hoor. Wij zijn toch al een soort sluitpost in Nederland. Iedereen probeert mensen hierheen te krijgen. Als je er woont, kom je er niet meer uit?
    Bedankt Arriva?

  • Ik hoop niet dat er weer gestaakt wordt! Het is voor mij belangrijk dat ik dinsdag weer gewoon naar mijn werk kan. Van al dat thuis zitten wordt ik niet gelukkiger!!

  • Dus? Moeten chauffeurs wat ze oneerlijke behandeling vinden simpelweg doorslikken omdat er mensen zullen zijn waarvoor de staking niet handig uitkomt? Er is geen recht op openbaar vervoer, die mensen hebben al het recht om te staken als ze dat willen los van de mogelijke moeilijkheden voor passagiers.

  • Openbaar vervoer.....
    Als je dit aan de bewoners van dit land aanbiedt, want dat is wat Arriva doet. Bovendien verdienen ze daaraan! ......ben je verplicht je verplichting tot het leveren van deze dienst, na te komen.
    Kan echt niet dit!!!! Je plicht verzaken. In sommige sectoren mag je, moreel, geen werk weigeren.

  • Ook als mantelzorger kom ik behoorlijk in de problemen. Behalve ik wordt ook degene waar ik mantelzorger van ben de dupe van deze staking.
    Er is verder niemand die voor mij kan waarnemen dus zit wellicht degene behoorlijk in de problemen omdat hij afhankelijk is van mij.Triest dat dit gebeurt.....

  • Hier is een stakingsidee: laat alle reizigers gratis meereizen.
    Heb je de bedrijfsleiding net zo hard mee (mss nog wel harder) als met "gewoon" staken, en je benadeelt het publiek niet.

  • Ik vindt het niet normaal mensen en kinderen moeten werken en naar school ? gaan hoe komen ze daar

Recente berichten

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

1 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

2 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

3 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

3 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

4 uur geleden

Vanaf volgend week rijden treinen uit Stad nog vaker door naar Eemshaven

De treinen van Arriva rijden vanaf aanstaande maandag nog vaker helemaal door naar de Eemshaven.…

4 uur geleden