Categorieën: Nieuws

SP: ‘Verziekte cultuur bij Vindicat’

Volgens de SP heerst er een ‘Verziekte’ cultuur bij Vindicat. De partij vindt dat alleen het intrekken van financiële steun aan de studentenclub niet genoeg is. 

Afgelopen dinsdag werd bekend dat er in december een lid mishandeld is, hij liep een hersenschudding, een snee en letsel aan zijn gebit op. In juli komen de twee, inmiddels geschorste daders, voor de rechter. Het incident werd niet gemeld hoewel dat wel moet volgens een afspraak met de gemeente, de RUG en de Hanze. Gezien eerdere gebeurtenissen, als de bangalijst en vernielingen in de Sushimall en eerdere mishandelingen zijn dit geen incidenten meer schrijft de SP en vraagt aan het stadsbestuur om meer maatregelen.

Dat de rector van Vindicat ‘ vergeet’ aangifte te doen is volgens de socialisten tekenend.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Indien mogelijk wettelijk vervolgen, zoals het met andere organisaties als deze zou moeten gebeuren.

  • Incidenten zul je altijd hebben bij iedere vereniging. Dat is niet te voorkomen. Dat de SP zich over de rug van Vindicat wil profileren is ordinaire onderbuikpolitiek. Nalatigheid in het melden van een incident is wat anders dan een verziekte cultuur. In dit geval zou de universiteit de bestuursvergoeding van de falende preses kunnen intrekken (of voorwaardelijk intrekken om een stok achter de deur te houden).

  • Net als het beruchte Minerva in Leiden, de plek waar toekomstige crypto-feodalen worden geselecteerd en opgekweekt. Het aanbod is er groot. Denk dat aantal narcisten plus psychopaten binnen zo'n corps op zeker vijftig procent ligt.

    Aangezien dit niet al te intelligente, maar zieke volk hier de dienst uit gaat maken, is het duidelijk dat het Westen verloren is. Als ik jonger was en een talenknobbel had, zou ik een mooie Slavische taal of Hongaars gaan leren. Daar ligt een toekomst.

    Het door knettergek casino-kapitalisme, decandentie en andere zaken aangetaste, en door van corpsen afkomstige gekken overheerste Westen is uitgeput. Gaat als een kaartenhuis in elkaar storten.
    En daarom zoeken ze in een WOIII uitdraaiende confrontatie met Rusland. Een psychopaat laat zich niet zonder strijd zijn geld en macht afnemen. Liever de hele wereld naar de kloten dan wat van de miljarden af te staan.

    Denk dat Qanon een troll is. Maar hopenlijk is de claim van die organisatie (die heel veel grote actuele zaken juist voorspelde) dat goede nerds, de drain aan het swampen zijn, en daarmee de totale vernietiging van de aarde door kilometers hoge paddestoelen van vuur, voorkomen wordt.

    • Zoals gewoonlijk neemt VSH weer eens despotische regimes als lichtend voorbeeld. Kennelijk heeft hij een sterke leider nodig die hem de wet voorschrijft.

    • Onzin little buddy.

      Wat trouwens géén onzin is, zijn deze hastags op twitter:

      #Qanon
      #Followthewhiterabbit
      #GreatAwakening
      #Rainmakers
      #MAGA
      #Thestormiscoming.

      • Het fascistische monster verbergt zich niet meer. Het voelt zich sterk en wil bloed zien. Dat betekenen die hash tags.

      • Zie ik anders.

        Ik ervaar het systeem waarin wij leven als een fluwelen dictatuur. Leefbaar. Ware het niet dat door de technische ontwikkelingen dit systeem zich dapperder waant, en met eerste stapjes als sleepwet, afschaffen contact geld, pogingen tot optuigen van Ministerie van Waarheid en afschaffen van referenda op weg is naar uiteindelijk een openlijke dictatuur. En daar gaat een deel van deze Vindicat-psycho's aan mee werken. Tenzij een leger van Oost-Europese nerds, en Amerikaanse nerds (Edward Snowden bijvoorbeeld) aan de kant van drainswamper Trump gaan ingrijpen. En dat lijkt nu te gebeuren.

        Hoe het fascisme zich ook gaat uiten. Is het in de vorm van crypto-feodalisme als gevolg van winner-takes-all kapitalisme (Ayn Rand stijl), islamofascisme, links liberale Taliban, communisten of nazi's... ik sta als sociaal-democratische christen-anarchist naast jou om het terug het hok in te slaan.

      • Ik hou het hierbij VSH. Oog weigert mijn antwoorden te plaatsen omdat ze jou meer ruimte geven voor hate speech dan mij om er tegenin te gaan.

  • Beste Marc

    Het probleem met de vindicat lovers is dat ze altijd aankomen met dezelfde argumenten. Het hoort erbij. Jullie tegen ons en een vergelijk trekken met voetbalsupporters of andere relschoppers. Verder dat buitenstaanders generaliseren en hen niet begrijpen. Ik begrijp deze banale pubers heel goed. In de watten gelegd door hun ouders ( zonder veel normbesef) vernederen ze elkaar eerst tot op het bot. Sluiten zich aan bij een kastenstelsel (A,B en C leden) om vervolgens zichzelf boven elke wet te stellen. Hoe elitair willen we het. Tot nu toe sust de rijke achterban heel veel. In tegenstelling tot andere rellen. Daar volgt een lik op stuk beleid. Hier wordt weliswaar in het geniep aangifte gedaan doch elke afspraak verder met voeten getreden. De heer Mohr lijdt aan situatief geheugenverlies. Net als zijn voorganger Stijn Derksen waar een domme volkskrant journaliste schreef dat deze knul zo de politiek in kon rollen. Mensen waar hebben wij het over. Deze mensen ontbreekt het aan empathie, inlevingsvermogen en primaire fatsoensnormen. Willen we terug naar de middeleeuwen waar de adel alles bepalend was. De kraan dicht draaien en hen de horecavergunning ontnemen. Bovendien schorsing van de heer Mohr en zijn bestuur voor 1 jaar van de universiteit. In de hoop dat deze pubers echt volwassen worden Werkt beter dan welke ontgroening ook. Ontnuchtering is de overtreffende trap van ontgroening. Pijnloos doch zeer effectief.

    Met een korte bloemlezing ( want het internet staat bol van allerlei heldendaden uit naam van het Corps).

    Achtergrond Vindicat: Je plaats kennen - Groningen - DVHN.nl

    https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/01/hoe-hoogopgeleide-stadskinderen-totaal-ontsporen-en-ermee-wegkomen-a1601453#

    https://www.groene.nl/artikel/van-baalen-blijft-een-domme-lul

    Ik vergeet het incident waar Minerva leden in 2015 de kamer van een Joodse student versierden door een spoor te tekenen op de deur met richting Auschwitz. Of in de jaren zestig hun spel concentratiekamp. Kortom teveel om op te noemen.

    • Ik ben geen Vindicatlover. Als student ben ik met een wijde boog om die club heen gelopen. Ben alleen allergisch voor de hetze die nu tegen Vindicat bezig is. Hetze's zijn slecht voor onze samenleving.

      • @mac..
        Afgeven op oog omdat men jou postings niet plaatst is geen hetze ?
        Mijn postings worden ook regelmatig door hun ( vrijwillige) fatsoensrakkers niet geplaatst.
        Censuur ondervinden aan de lijve is heel vervelend vooral als het je persoonlijk raakt.
        Ik sta hier onder eigen naam ..jij onder @mac..dus wie ben jij om te klagen dat men jou censureert ?
        anonymus...noemt men jou ..( denk ik) ..
        Dat de randdebielen van Vindicati straks in onze regering zitten is jou toch ook wel duidelijk toch ?
        Hoe kun je anders de achterlijke acties van dit kabinet verklaren ?
        VSH ..heeft gewoon gelijk ..en dat wil jij als ex Student niet toegeven .
        Kokerblik denken en kijken . dat kunnen jullie uitstekend.
        nee ..laat dat denken maar achterwege ..en kijken ??
        Ik weet het niet .
        Ik weet wel dat dit land ( zoals ik er nu naar kijk) een zorgzame toekomst nodig heeft.
        Ik bedoel daarmee ..dat de Nederlander zich zorgen moet maken over zijn positie IN EIGEN LAND .
        Het land waar we geboren zijn die te grabbel wordt gegooid door het virus die zich alleen schijnt te hebben genesteld in de hersenen van de zogenaamde studerenden.
        Het virus heeft zich ondertussen wijd verspreid zodat het onomkeerbaar dreigt te worden.
        Ongeneesbaar.
        Dodelijk ..voor de Nederlander ..
        En JIJ zal het niet zien ..niet kunnen zien ..als één van de besmette mafkezen.
        En natuurlijk ben ik gek ..net als VSH toch ?
        We praten over 10 jaar wel weer als men het Arabisch verplicht gaat stellen als voertaal op de 'openbare'..scholen.

  • Als je je er aan stoort moet je gewoon niet lid worden. Het is geen verenging voor watjes. Dan ga je maar naar Albertus.

Recente berichten

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

40 minuten geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

7 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

8 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

9 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

10 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

12 uur geleden