Categorieën: Nieuws

VERA-programmeur Peter Weening krijgt erepenning van de stad

VERA-programmeur Peter Weening heeft zaterdag uit handen van burgemeester Peter den Oudsten de erepenning van de stad Groningen gekregen.

De erepenning wordt uitgereikt aan iemand die zich uiterst verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad-Groningen. Weening begon in 1978 in VERA en was vanaf 1980 programmeur.

Weening heeft een neus voor talent en boekte in VERA relatief onbekende bands, die later internationaal doorbraken. “Vera is anno 2018 lokaal, nationaal en wereldwijd een vooraanstaand podium waar elke relevante (underground) artiest een graag geziene gast is. De bands U2, Slayer, Nirvana, Pearl Jam, The White Stripes en vele andere grootheden werden in een vroeg stadium van hun carrière geprogrammeerd door Peter Weening”, aldus Olaf Veenstra, directeur van Vera.

Ook kreeg Weening zaterdag de Lifetime Achievement Award uitgereikt door het bestuur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De prijs wordt toegekend aan professionals uit de popsector die met hun carrière een grote bijdrage leveren aan die popsector.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Terecht heeft door zijn jarenlange inzet Groningen als muziekstad daadwerkelijk inhoud en betekenis gegeven.

  • Gesubsidieerde muziekpodia die op de benen van anderen lopen. Hetzelfde geldt tegenwoordig voor bijna alles wat 'succesvol' is. Schande, want het geld moet worden opgehoest door de gemeenschap, waarbij opgemerkt moet worden dat het grootste deel van de gemeenschap helemaal geen gebruik maakt van dergelijke 'diensten'. Zelfs een zogenaamde erepenning wordt betaald van publiek geld. Wat!? Zelfs de man die zich burgemeester mag noemen wordt betaald door ons. Maar het moet lijken alsof men of het draait als goed geoliede ondernemingen met zelfstandige ondernemers.

    Om nog maar te zwijgen over de vele vrijwilligers (zijn gwn onbetaalde krachten) die de boel vaak verplicht in de lucht moeten houden.

    • Het is een schande ! Ik ga 's avonds nooit de deur uit en moet wel meebetalen aan lantaarnpalen !

      • @robert. Lantarenpalen dienen de algemene veiligheid, tig duizenden gesubsidieerde totaal overbodige of nutteloze clubjes en stichtingen waar iedereen de lasten van draagt kunnen zonder problemen worden afgeschaft en zo de belastingen voor iedereen worden verlaagd of zelfs worden afgeschaft. Het geld wat de burger daardoor in de pocket houdt kan naar believen worden besteed aan clubjes en stichtingen waar men vrijwillig gebruik van wenst te maken. Dit zal dan ook de kwaliteit van veel zaken ten goede komen.

  • En terecht! Gefeliciteerd Peter Weening.

    Daar is ook precies de 'erepenning van de stad' voor bedoeld.

    Dus NIET voor lokale politici die zichzelf hiermee op de borst willen kloppen.

  • Sinds Piet van Dijken deze prijs heeft is het een fop prijs geworden en zou je je eigenlijk dood moeten schamen als je hem krijgt.Mensen die deze prijs verdienen moeten zich belangeloos inzetten voor onze gemeenschap en daarbij denk ik eerder aan mensen die de minder gelukkigen uit onze samenleving helpen althans dat is mij mening.
    Als je overigens duizenden bands boekt in je carriere zullen er altijd wel een paar bij zitten die doorbreken dat is dus niets bijzonders,al deze bands speelde overigens overal in Nederland in het alternatieve circuit.Ik zou me in elk geval wat bescheidener opstellen.

  • Mede dankzij Weening veel mooie concerten kunnen bezoeken.

    Maar het is gewoon zijn werk. En ook nog werk dat als bijzonder aangenaam aangemerkt kan worden; denk dat er in Groningen wel 5.000 mensen zijn die dit als vrijwilliger ook wel willen doen.
    Zou mijn 1200 per maand zo inruilen tegen zo'n droombaan maar dan met bijstandsnorm als inkomen. Niet dat ik er ook maar enigszins geschikt voor zou zijn overigens.

    Een schoonmaker die uit betrokkenheid bij leerlingen en docenten jarenlang een school zeer plichtsgetrouw saubert, verdient dan wat mij betreft evengoed een erepenning. (Niet dat ik daar persoonlijk overigens op zou zitten te wachten).

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

2 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

5 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

5 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

6 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

6 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

7 uur geleden