Categorieën: Nieuws

Eurosonic Noorderslag: Boef blijft welkom (update)

Ondanks alle kritiek houdt de organisatie van Eurosonic Noorderslag voet bij stuk: het optreden van Boef gaat door. De afgelopen dagen werden meerdere shows van de rapper afgelast. Onder meer de organisatie van Paaspop en Corendon lieten weten niet langer met Boef in zee te willen na filmpjes die hij op sociale media had geplaatst. 

Creatief directeur Peter Smidt van Eurosonic Noorderslag laat weten dat de rapper in Groningen gewoon welkom blijft. Smidt stelt dat uitspraken die Boef onder privéomstandigheden doet geen invloed hebben op reeds gedane boekingen. Dat andere organisaties shows van Boef wel afzeggen vindt Smidt hun “eigen verantwoordelijkheid”.

Gisteren lieten wethouders Paul de Rook, Ton Schroor en Joost van Keulen op Twitter weten het besluit van ESNS in twijfel te trekken. Ook werd er een Facebookpagina aangemaakt: Bier gooien op BOEF Noorderslag.

De rapper liet zich rond de jaarwisseling onvriendelijk uit over drie vrouwen die hem een lift gaven, nadat hij met pech aan de kant van de weg stond. Hij noemde de vrouwen ‘kechs’, wat straattaal zou zijn voor ‘hoeren’. Een aantal dagen later bood hij zijn excuses aan.

(update) Doodsbedreigingen
Op Instagram deelt Boef ondertussen screenshots van doodsbedreigingen die hij krijgt toegewenst. Hierbij meldt hij: “Beste mensen, er is veel ophef over de fout die ik heb gemaakt en dat is terecht, valt niet goed te praten. Maar ik krijg ook duizenden racistische reacties van mensen die mij sowieso nooit iets gunde. Nu gebruiken ze mijn fout om mij kapot te maken en zelfs letterlijk dood wensen!! (…) Nogmaals sorry voor alle dames”.

Wouter Hooijer

Bekijk reacties

  • Terecht. Hij heeft netjes verantwoordelijkheid genomen voor zijn uitspraken en er zijn excuses voor aangeboden, wat al heel wat is voor iemand uit zijn cultuur. Respect daarvoor, punt erachter en gewoon laten optreden.

    Of wij in Nederland zulke achterlijke houdingen m.b.t. vrouwen moeten accepteren, is een andere vraag, en die is niet alleen op hem, maar op de hele culturele gemeenschap waar hij toe behoort van toepassing. Ik neem aan dat iedereen wel snapt dat 'Rapper Boef' wat dat betreft echt niet alleen staat en dat zijn uitspraken ook zeker niet uniek zijn.

    • O Kars jij bent wel heel simpel te beïnvloeden en je gelooft vast ook nog in sprookjes.Het is diezelfde artiesten kliek die overal een handtekening onder zetten als er weer ergens verontwaardiging over is en er actie moet komen,ze struikelen over elkaar heen op benefiet concerten zogenaamd belangeloos,maar zodra er geen camera in de buurt is zijn ze nergens te bekennen.Boef heeft weer aandacht gehad en daar draait het eindelijk allemaal om,'free publicity' zelfs op het door de NOS terwijl negeren op z'n plaats was geweest

      • Niets wat je zegt ontkracht mijn argumenten, dus waarom je de moeite van het reageren hebt genomen is me een raadsel. Waarschijnlijk hoor je jezelf graag.

        Overigens is mijn mening over de schandpaalcultuur die lijkt te ontstaan, dat deze inderdaad zo snel mogelijk weer dient te verdwijnen. Niemand heeft iets aan de voortdurende zwartepietendiscussie, beroepsgekwetsten en premature veroordelingen (zie bijvoorbeeld Kevin Spacey). Dingen worden véél groter gemaakt dan ze zijn, of dan de aandacht die het eigenlijk verdient. Dit hoort daar ook bij.

  • Wat is dat met dat zogenaamde woordje respect tegenwoordig? Te pas en te onpas wordt het gebruikt bij alles en iedereen.

    Respect verdien je, dat krijg je niet! Voor alles waar men respect voor uitspreekt of moet uitspreken heb ik automatisch geen respect. Respect gaat stilzwijgend.

    Die flapdrol waar het om gaat laat heel mooi zien waar dat soort cultuur met autotunemuziek voor staat. Haat, minachting, discriminatie, racisme, belediging, intimidatie en agressiviteit. En in het kader van zogenaamde integratie geven we dit soort flapdrollen ook nog een podium...

  • Een mooie gelegenheid voor de festivalgangers om te laten merken hoe ze over dat joch denken.

  • De beslissing om hem op te laten treden is in mijn ogen terecht. De artiest heeft zijn excuses meerdere malen aangeboden en ziet zelf in dat zijn opmerking in het verkeerde keelgat van heel veel mensen in Nederland is geschoten. Moet hij voor altijd en eeuwig oprotten? Lijkt me totaal onzinnig. Hij is 22 jaar en leert hier van.

    • Denk het ook @lennert..
      Hij zal zich stiekem uitten..( alleen bij) "vrienden"..en proberen zich in te houden.
      En te pas en te onpas zal hij zich verspreken en vergalopperen met zijn uitlatingen, dan wel door drugs... of door drank, dan wel door zijn omhoog gevallen EGO.
      Maar hij kan zijn ware aard niet voor altijd verborgen houden, dit mede door zijn cultuur... en opvoeding.. en zijn superieure gevoel, dat HIJ beter is dan alle vrouwen bij elkaar ( het zijn maar kechs) en dan zal hij WEER te ver gaan.
      Zodat wij ( dan nog steeds beter) weten hoe hij denkt over de vrouwen ..en onze Nederlandse Maatschappij in zijn geheel.
      Hij bespeelt jullie ..mij niet ( wat een kut muziek zeg) ..
      Maar ja ik ben dan ook al wat jaartjes ouder en verstandiger... al zeg ik het zelf.
      Hij laat weer duidelijk zien uit wat voor nest hij komt..
      Meer zeg ik niet, en een iederee is ondertussen toch wel gewaarschuwd ??
      En dat je naar die koekwaus toe zou willen gaan ..om zijn gebral aan te horen ..
      Tjonge tjonge ..
      Get A life en blijf bij deze BOEF ..uit de buurt.
      Een boef is het ..Boef ..dat zou ik niet mogen zeggen ?
      Het is zijn naam ..( zo noemt hij zich)
      Eigenlijk heet hij Sofiane Boussaadia
      Maar dat is te wijverig
      Ik noem hem "Sofietje" ... ( sofiane)
      Hij zal erg blij zijn met zijn voornaam gegeven door zijn ouders..
      Zodoende noemt hij zich ook boef.
      Succes met je carrière en neem een kranten wijk .

    • Dit soort laffe hyena's hebben een horizontale leercurve. Geld confisceren, en enkele vlucht naar Algiers.

      En artiest? Haha. En dat zeg ik als voormalig liefhebber van hiphop.

  • Die gast maakt al jaren van die rotvlogs, waar hij vrouwen beledigd, politie beledigd, jonge minderjarige rappertjes uitdaagt en mee op de vuist gaat, met meer dan 300 km door de bebouwde kom scheuren, etc. Waar hebben we het over, dat weten we toch al langer? Dat gastje had sowieso nooit een podium mogen krijgen, maar meneer is kennelijk commercieel nogal interessant. En nu hij het wel heeft schreeuwen we ineens moord en brand. Hoe bedoel je hypocriet. Natuurlijk moet je zo'n gast gewoon weren, maar dat had men jaren geleden al moeten doen. Wat een opperkneus man. Hoe zulke gasten op een voetstuk kunnen worden geplaatst is mij een raadsel. Heeft ook letterlijk helemaal niets toe te voegen aan de maatschappij. Voor zijn 'grootse muzikale carriere' was het dan ook een nobody met een wajong uitkering en strafblad. Mooi hoor, dat zo'n jongen dat ontgroeit is. Beetje jammer alleen dat ie qua doen en denken nog steeds op hetzelfde niveau zit. Maar ja, dat is commercieel gezien nu juist zijn image waardoor hij op een voetstuk is gezet. Elke organisatie zou zich de ogen uit de kop moeten schamen door dmv zo'n maatschappelijke loser geld te verdienen. Je hoeft geen groot idealist te zijn en je mag best geld verdienen, maar geld verdienen middels 'boef' is gewoon je ziel verkopen aan de duivel. Natuurlijk moet de organisatie van Eurosonic zich de ogen uit de kop schamen. Publiek wat het niet met de komst van deze loser eens is; gewoon niet gaan. Laat je stem op die manier dan maar horen.

Recente berichten

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

8 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

9 uur geleden

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

10 uur geleden

Cultuurfonds en provincie zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen,…

11 uur geleden

Deel van Zeeheldenbuurt krijgt geen stempas in de bus

De stempassen voor de Europese Verkiezingen van 6 juni hadden uiterlijk op 9 mei bij…

12 uur geleden

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tot halverwege juli 's nachts binnen…

14 uur geleden