Categorieën: Sport

Roda JC-FC Groningen eindigt in 2-2

In het stadion van Roda JC in Kerkrade werd zondagochtend met man en macht gewerkt om het veld voor het duel tegen FC Groningen speelklaar te krijgen. Om 12.30 uur werd ‘gewoon’ afgetrapt.

De weersomstandigheden in Kerkrade waren winters. Tot vlak voor aanvang van het duel werd er van alles aan gedaan om de gestaag neervallende sneeuw van het veld te krijgen. Onder leiding van arbiter Pol van Boekel werd met een oranje bal gespeeld.

In de 14e minuut nam Roda JC de leiding door Simon Gustafson: 1-0. De niet fitte Sergio Padt stond gewoon onder de lat bij de FC. Na ruim 20 minuten werd het spel stilgelegd om het veld verder sneeuwvrij te maken. Het kunstgras bleek daarna beter bespeelbaar. Na ruim een half uur strafte opnieuw Gustafson met een keurige boogbal een fout van Samir Memisevic af: 2-0.

Tom van Weert antwoordde snel (37. 2-1). Na rust was het kunstgras relatief goed bespeelbaar. Mario Engels miste namens de thuisclub een prima kans. In plaats van 3-1 werd het 2-2. Na een lange bal werd Tom van Weert door Adil Auassar vastgehouden. Hij kreeg rood en Van Weert benutte de penalty met nog een half uur te gaan: 2-2.

Mimoun Mahi viel in voor Ritsu Doan en een lobje van Van Weert viel op het dak van het doel. In het restant verzuimden Oussama Idrissi (hoog over) en Van Weert (van dichtbij te hoog) de Groningers aan de overwinning te helpen, zodat het bij 2-2 bleef. Diverse Groninger supporters hadden de lange reis ondernemen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het ziet ernaar uit, dat deze wedstrijd alsnog afgelast gaat worden. Dit is niet normaal. Het sneeuwt. De bal rolt slecht door een pak sneeuw. Op het moment van dit schrijven zijn we bijna 10'minuten onderweg.

  • Weer pas na achterstand gaan voetballen? Weer volgepropt met tactische instructies het veld opgekomen?

    # Marcel Groninger out. Faber out. Nijland out. Koolhof out.

    • En straks ook de bal nog out !
      Een achterstand van 2 -1.
      Och wat een witte ellende in Kerkrade .
      Toch nog 2 - 2. En nu verder ?

  • Het is zaak dat Ajax nu wint. Dan zijn we toch weer puntje ingelopen voor het landskampioenschap ;-)

    Roda heeft weinig geprofiteerd van het thuisvoordeel. Voor hun was het beter geweest, om het veld niet sneeuwvrij te maken. Voor rust was Roda sterker. De FC moet veel meer trainen op combinatievoetbal. De spelers begrijpen elkaar vaak niet. Te vaak wisselingen geweest.

    • Omgekeerd.

      Er wordt juist absurd veel aandacht op combinatie-spel en organisatie houden gelegd. Daarom moeten wij al seizoenen naar dit vreselijke voetbal kijken, en gaan ze pas voetballen als ze achterstaan.

      Dankzij ex-amateurvoetballer Marcel Groninger staan ze met bakken instructies op het veld. En dat is letaal voor ritme, timing en intuïtie.

      Roep ik al een tijdje. En ben niet de enige:

      https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/06/een-strenge-coach-is-de-dood-in-de-pot-13863842-a1580062

      • Het is zeer lang geleden dat ik de FC een leuke pot heb zien voetballen. Ik kan mij een bekerwedstrijd herinneren tegen ADO met een hoog scoreverloop en een wedstrijd thuis tegen AZ. Deze wedstrijden zijn mij dus de afgelopen jaren bijgebleven als een groot amusementsgehalte. Tegenwoordig geeft het individu de doorslag. Niet vanuit teamprestatie. Jesper Drost moet in de basis zodat ie vertrouwen krijgt. Dat hij kan voetballen heeft ie bij wel PEC bewezen.

      • Nacompetitie tegen ADO? Eerste jaar Huistra?

        Drost vind ik een slappe vaatdoek. Leuk voor in de zaal of op nepgras. Ga je de oorlog niet mee winnen. Zelfs niet in de watjes-competitie die de eredivisie is. Van zulke types wil ik maximaal één in het groen-wit zien. En dan moet ie ook nog van een hoger niveau zijn.

  • Sommige reageerders hebben wel erg weinig realiteitszin wanneer ze denken dat het ontslaan van het personeel van FC Groningen een positief gevolg heeft op de resultaten.
    Allemaal oppervlakkig supportersgebabbel.

Recente berichten

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

2 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

2 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

3 uur geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

4 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

7 uur geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

7 uur geleden