Categorieën: Wijken

Muurschildering Dick Nanninga komt in Oosterparkwijk

De muurschildering van de in de Oosterparkwijk geboren voetballer Dick Nanninga komt er. Dat heeft wethouder Roeland van der Schaaf komt er.

Dat zei hij bij de overhandiging van een petitie van SP Kamerlid Sandra Beckerman en oud PvdA Kamerlid Tjeerd van Dekken. Zij wonen in de Oosterparkwijk. Waar de muurschildering komt is nog niet bekend.

Nanninga, die ruim twee jaar geleden overleed, speelde voor de amateurs van Oosterparkers en later voor Veendam en vooral voor de Limburgse clubs Roda JC en MVV. Nanning maakte onder meer furore door in de verloren WK finale tegen Argentinië in 1978 te scoren.

 

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • De wie? Moet de Friese wethouder hebben gedacht. Abe Lenstra? Nee Dick Nanninga!

    Dat ga ik even beter bestuderen. Per slot van rekening heb ik niet de leeftijd, om daar enige weet van te hebben wie dit is. Ook omdat het van origine een Groninger is. Zei de Friese wethouder.

    Ik heb het uitgezocht, dat lijkt mij een puik plan. De lokale politiek zit immers in een slop en de afgelopen jaren alleen maar de aandacht gevestigd op de studenten, de binnenstad hiervoor verbouwd. Opgetopt en verwoest. in plaats ons beleid te besteden aan de onderkant van Groningen. Het oervolk van Groningen. Zei de Friese wethouder. En we kunnen de zetels goed gebruiken om dat klootjesvolk hiermee 'weer'te verleiden. Volgend jaar zijn er immers verkiezingen en we willen de verwoesting van de stad graag voortzetten Hmmm. puik puik plan Aldus de Friese wethouder

    • Het is inderdaad treurig. Het popie jopie gedoe van Van Dekken en Beckerman met betrekking tot Nanninga

      Aan de andere kant: er was toch géén Groninger die voor het initiatief van Van Dekken/Beckerman een poot voor een eerbetoon aan Nanninga heeft uitgestoken? Zijn we als Groningers niet zo goed in. De omgaan met eigen toppers.

      • De Groningers krijgen dan ook niet de kans. De partijtop van de gevestigde partijen bepaald wie deelneemt in de lokale politiek. Die de Haagse politiek welgezind zijn. Geen Groningers dus. Die bodemschat moet immers leeg voor de staatskas. En zo min mogelijk investeren in Groningen voor het hoogst mogelijke rendement. Vandaar dat je ook dit soort propaganda praktijken krijgt om zieltjes te winnen. Omdat je met je normale uitgangspunten cq beleid de verkiezingen nooit zou kunnen winnen. Hoogste tijd voor een lokale partij. Groningen weer van ons!

      • Ben het voor een groot deel met je eens. Toch vind ik dat Groningers niet goed met eigen toppers omgaat.

        Op de tribunes van onze FC heb je een redelijke grote groep minder begaafden die eigen spelers uitfluiten, waarbij eigen talenten (Robben, Bacuna's, Hateboer) een dubbele dosis lijken te moeten krijgen.

        En de mensen uit het Oosterpark hadden uit eigen beweging wel iets voor Nanninga (en misschien ook wel voor die houthakker Hovenkamp) kunnen doen. Al was het maar dat het clubhuis (tegenwoordig) op Kardinge, naar Dick Nanninga was vernoemd. Daar is echt geen besluit van de gemeenteraad voor nodig.

      • Wat weer een fraaie voorbeelden van Calimerogedrag. Altijd is het de schuld van anderen wanneer er iets niet goed gaat.
        Enige zelfreflectie misstaat niet.

  • Maken zich een paar mensen druk om een Groninger voetballer te eren, is het weer niet goed bij de gebruikelijke azijnpissers.
    Nanninga was overigens een zeer beperkte voetballer die niet in Groningen iets opmerkelijks heeft gepresteerd. Een aardige eredivisievoetballer die tot zijn eigen verbazing geselecteerd werd voor de WK en daar verrassend genoeg ook nog wat speelminuten kreeg en ook nog eens scoorde.
    Dan zijn er wel Groninger voetballers te noemen die heel wat meer hebben laten zien, ook in de serieuze voetbalcompetities.

Recente berichten

Vrachtwagen en auto botsen op Winschoterweg

Een vrachtwagen en een personenauto zijn donderdagochtend op de Winschoterweg op elkaar gebotst. (meer…)

13 minuten geleden

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug; brug deels weer open

Voor de tweede keer woensdagavond waren er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

11 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

13 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

14 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

15 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

15 uur geleden