Categorieën: Nieuws

Selwerd heeft buurttaxi

Vanaf gisteren heeft de wijk Selwerd een echte Buurttaxi. De taxi is bedoeld voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

Wijkbedrijf Selwerd, zorgorganisatie Zinn en de gemeente namen het initiatief. Een ritje met de taxi kost maar een euro. De taxi wordt bemand door vrijwilligers. Als de taxi een succes wordt komt er een tweede en krijgen misschien ook meer wijken een buurttaxi.

Er is plek voor één passagier in de wagen en een rollator of invalidekarretje

 

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • laat die ouderen gewoon 3 euro betalen en neem iemand in vaste dienst. Die ouderen hebben vaak genoeg poen op de bank.

    • Sommige mensen gun je dat ze slecht ter been zijn en geen geld hebben als ze ouder zijn en daar ben jij één van,ik hoop dat er voor jou dan geen buurt taxi is zodat je lekker afhankelijk bent van je vrienden(overigens betwijfel ik dat jij die hebt)of familie.Dan zal wellicht begrijpen hoe belangrijk zo'n taxi service kan zijn voor ouderen met weinig geld die slecht ter been zijn,het geeft ze namelijk een stukje vrijheid terug.

      • Volgens mij hebben de meeste ouderen gewoon pensioen, al dan niet met aanvullend pensioen. Ze hebben de hele dag niets te doen en zitten schijnbaar maar thuis. Dus zat geld over om eens een taxi te betalen. Bejaardentehuis zit er vol mee, ouderen die maar oppotten voor de erfenis of de (klein)kinderen. Die ouderen hadden gewoon kunnen sparen, net als de huidige generaties moeten doen. Als je dan in al die jaren niets achteruit legt, pmdat je dan geen eigen bijdrage hoeft te betalen in het verzorgingshuis, is dat toch niet mijn probleem. Ik woonde overigens in zuid Amerika en daar kwam de oma langs op de verjaardig. Die dame van 92! liep de heuvel op naar mijn huis en deed er 1 uur over. Ik wilde wel een taxi betalen, maar ze weigerde. De dag dat ze stopte met lopen zou ze dood neervallen. Dus vertel me niets over die verwende ouderen in Nederland, die hebben het allemaal harstikke goed.

      • Dat ze in anderen landen niet met respect met oudere mensen omgaan is aan hen,hier gaan we met fatsoen en met respect met de ouderen om.Dat jij het goed hebt hebt je aan de generaties voor ons te danken anders had je nu nog steeds achter huis in een emmer je behoefte kunnen doen.Al die kul argumenten die jij aanhaalt zijn lachwekkend en gebaseerd op je eigen hersenspinsels en niet op feiten.

      • Ze gaan heel respectvol om met ouderen waar ik nu ben. als je ouder dan 65 bent mag je vooraan in de rij aansluiten bij de kassa. Onzinnig overigens, de meesten zijn nog goed ter been. De ouderen hebben gewoon gewerkt om hun situatie te verbeteren, net zoals de huidige generatie dat doet. Hoeven we helemaal niet dankbaar voor te zijn. Ik betaal nu voor de ouderen, en ik hoor ze nooit dankbaar zijn dat ze nu de hele dag RTL4 kunnen bekijken, internet hebben, elektrische hulpmiddelen, elke dag verzorging. Het is zelfs zo erg dat ze een looprek vergoed willen zien, ik koop toch ook een fiets van mijn eigen geld. En ik betaal meer voor de verzorgingsstaat dan de ouderen, de meeste vrouwen hebben nog nooit gewerkt, wij zitten met een lege gasbel die aardbevingen veroorzaakt terwijl dat geld gebruikt is om de verzorgingsstaat te betalen. Daar hebben ze niet voor hoeven werken, het resultaat zie je nu in de belastingen. Belastingen omhoog, kosten omhoog, BTW omhoog,, zelfs je studie betalen. We hebben het over de mensen die het grootste gedeelte 35 gulden aan ziekenfonds uit hebben gegeven en een huis voor een paar gulden konden kopen. Ik zit inmiddels aan de 390 euro per maand ziektekosten voor 1 persoon. Mij maak je niet wijs dat de ouderen niet gewoon werkgelegenheid kunnen bieden aan 1 persoon om rondjes te rijden. Kniepers zijn de meesten. Zag het aan mijn eigen oma, klagen, klagen, klagen, maar genoeg geld op de bank en gewoon kunnen sparen van het pensioen in een nieuw gebouwd verzorgingshuis.

  • Selwerdtaxi, buurtvervoer, gefeliciteerd. De mensen willen voor een klein boodschapje naar WC Paddepoel, 'indrukken opdoen', 'er even helemaal uit'; en wij begrijpen dat, en dit vriendelijke elektrische wagentje (zien we het goed? past dit autootje in een lift? das handig!) helpt de mensen hierbij. Neem dit initiatief van dynamiek, rondom winkelcentrum Paddepoel, mee in de feestprogrammering rond Koningsdag 2018.

Recente berichten

‘Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien’

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

1 uur geleden

“Het kan niet zo zijn dat er geen jongerenwoningen in Stadshavens komen”

In de nog te realiseren wijk Stadshavens moeten ook jongerenwoningen komen. Dat vindt de fractie…

2 uur geleden

Bewoners Hoornsediep balen dat groen plaats heeft gemaakt voor parkeerplekken: “Egels en hazen zijn verdwenen”

Bewoners aan het Hoornsediep en de Rivierenhof balen. Hun groene omgeving heeft in de afgelopen…

2 uur geleden

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

3 uur geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

4 uur geleden

Forum organiseert deze zomer weer Rooftop Cinema: “Op 45 meter hoogte onder de sterrenhemel films kijken”

Forum Groningen organiseert deze zomer wederom Rooftop Cinema. Op verschillende dagen in de zomermaanden kunnen…

5 uur geleden