Categorieën: Sport

FC Groningen onderuit bij avondje NAC

FC Groningen heeft een avondje NAC in Breda niet overleefd. Zaterdag was NAC met 2-1 te sterk voor de Groningers. Het was de eerste winst dit seizoen voor NAC in de eredivisie.

NAC was voor de pauze beter dan FC Groningen. De ploeg uit Breda kreeg een paar kansen, maar die misten het doel of waren een prooi voor FC Groningen doelman Sergio Padt. De enige echte grote mogelijkheid voor Groningen was een vrije trap van Mimoun Mahi die door NAC doelman Mark Birighitti gestopt werd.

FC Groningen begon met Juninho Bacuna voor Samir Memisevic aanvallender aan de tweede helft met direct na de thee een kans voor Mahi. Birighitti stopte de bal weer. FC Groningen leek beter in de wedstrijd te komen, maar in de 58 en 60e minuut sloeg NAC twee keer toe. Rai Vloet maakte beide doelpunten.

Trainer Ernest Faber bracht Lars Veldwijk en Oussama Idrissi na 68 minuten in de ploeg en dat had resultaat, want twee minuten later maakte Mahi er 2-1 van. In blessuretijd leek Mahi zelfs de gelijkmaker aan te tekenen, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. FC Groningen staat door de nederlaag onderin de middenmoot in de eredivisie.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Nac speelde voor de zege
    De FcG als een natte krant
    Komen dus zichzelf tegen
    Blijkt duidelijk uit de stand.

    Het verhaal is reeds verteld
    Al vaak uitvoerig voorspeld.

  • Het dreigt op een erg dramatisch slecht seizoen uit te draaien wanneer zelfs tegen dit soort tegenstanders het veldspel slecht verzorgd is en er nauwelijks kansen worden gecreerd. De selectie,is veel te zwak. Het,is dan irrelevant wie de opstelling mag maken.

  • De FC speelde 'met poep in de broek'

    Die uitdrukking kwam niet van mij, maar van de trainer van Heracles over de resultaten van zijn eigen elftal. Lijkt mij ook op de FC van toepassing.

  • Hoofd verantwoordelijke voor deze puinhoop is Nijland ,hij is diegene die al z'n eigen talentloze vrienden binnenlaat in de club.En niemand die hem ter verantwoording roept omdat hij zich heeft laat omringen door vrienden cq hielenlikkers.

    • Peter Jeltema is hoofdschuldige.

      De man die zelf niet heeft gevoetbald, en desondanks het uiterst succesvolle 4-4-2 GTPV dacht te moeten inruilen voor een achterlijke poging tot imitatie van het Ajax 4-3-3. Had deze bankklerk misschien de hoop, dat als hij hier in zou slagen, als niet-voetballer bij Ajax aan de slag zou kunnen? Om hiermee uit de schaduw van zijn vader (profvoetballer van GVAV) te kunnen ontsnappen?

      Hoe het ook zij: die Jeltema (ex Potetos, Lewenborg en Eenrum) heeft onze club ernstig beschadigd. Dankzij dit beleid zijn we een hele generatie jeugdige supporters kwijt. Deze achterbank-generatie kijkt veel liever in verwarmde woonkamers op hele mooie schermen het vele male superieure orgineel. Barcelona bijvoorbeeld.
      Regionale binding bestaat in deze het digitale dorp dat de wereld is geworden amper meer.

      Met deze conclusie komen we bij een andere hoofdschuldige; Hans Nijland. Man is ver over zijn houdbaarheidsdatum heen. Heeft geen idee wat een supporter van de voetbalclub in het algemeen, en de FC in het bijzonder inhoudt. Voor hem, een man wiens drijfveer vooral uit het bevredigend van zintuiglijke verlangens bestaat, een onbegrijpelijk emotie. Dat hij Veendam supporters daags na het faillissement van hun cluppie op de mogelijkheid van een seizoenskaart wees, is een triest voorbeeld van hoe iemand met de beperkte blik van een ondernemer, supporters als consumenten ziet.
      Als Groningen niet naar strijd met atletische mannen (Australiers en dat soort winnaars) met opgestroopte mouwen gaat, en niet als Riemer van de Velde een voetbalclub gebruikt om supporters in deel van de identiteit bevestigd te zien (pretentieloze no nonsense boeren?), wordt de club binnen twee decennia opgedoekt.

      En daarna zijn de overdreven kritische/zure "supporters" in het Noordlease Stadion schuldig.
      Dankzij die "supporters" (vertaling van to support is steunen) hebben veel van die jonge Groningen-spelers amper nog zelfvertrouwen. Dankzij die "supporters" is het lastig nieuwe spelers halen. Zeker als het een verstandig jonge talent betreft. Eentje die in zijn carrière wil investeren, en dus niet alleen op basis van geld kiest, maar ook afweegt op de plek waar hij kan voetballen een warm bad of een treuroord is.

      Van Peter Jeltema zijn we af. Nu nog van Nijland (wat hij ook voor de club betekent heeft) en die gloryhuntende consumenten die zich om onduidelijke redenen supporter wanen. Wat het laatste betreft: beter dat alleen de Noordtibune overblijft. Hoe surrealistisch dat er ook uitziet.

  • NAC dat is dat filiaal van Manchester City. Er lopen er zeven rond. Dat moest natuurlijk wel een keer gaan lopen.

    Misschien moet er maar eens een limiet op het aantal huurlingen worden gesteld.

  • En de eerste tegenstander die naar de FcG komt is Twente die een klinkende overwinning behaalde op fc Utrecht ! Maar eerst de bekerwedstrijd nog tegen amateurs. Altijd lastig !!!!!!!!
    Blijven hopen.

  • Na een paar leuke jaren direct na de verhuizing naar de Euroborg is het niveau ieder jaar verder weg gezakt. Misschien is de huidige plaats op de ranglijst reeel gezien de budgetten die FCG heeft in vergelijking met andere clubs.
    Om nu allerlei personen of supporters de schuld van de teloorgang te geven is gepraat van gefrustreerden.

Recente berichten

Blauwbörgje krijgt afdeling voor jonge mensen met dementie

Zorgaanbieder Dignis opent op 15 mei in 't Blauwbörgje een nieuwe afdeling voor jonge mensen…

36 minuten geleden

Krakers: ‘wij vertrekken zodra gemeente met plannen komt voor jeugdsynagoge’

De krakers van de voormalige jeugdsynagoge aan de Folkingedwarsstraat blijven daar zitten totdat de gemeente…

50 minuten geleden

Vrachtwagen en auto botsen op Winschoterweg

Een vrachtwagen en een personenauto zijn donderdagochtend op de Winschoterweg op elkaar gebotst. (meer…)

1 uur geleden

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug; brug deels weer open

Voor de tweede keer woensdagavond waren er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

12 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

14 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

14 uur geleden