FC Groningen onderuit bij avondje NAC

sport

FC Groningen heeft een avondje NAC in Breda niet overleefd. Zaterdag was NAC met 2-1 te sterk voor de Groningers. Het was de eerste winst dit seizoen voor NAC in de eredivisie.

NAC was voor de pauze beter dan FC Groningen. De ploeg uit Breda kreeg een paar kansen, maar die misten het doel of waren een prooi voor FC Groningen doelman Sergio Padt. De enige echte grote mogelijkheid voor Groningen was een vrije trap van Mimoun Mahi die door NAC doelman Mark Birighitti gestopt werd.

FC Groningen begon met Juninho Bacuna voor Samir Memisevic aanvallender aan de tweede helft met direct na de thee een kans voor Mahi. Birighitti stopte de bal weer. FC Groningen leek beter in de wedstrijd te komen, maar in de 58 en 60e minuut sloeg NAC twee keer toe. Rai Vloet maakte beide doelpunten.

Trainer Ernest Faber bracht Lars Veldwijk en Oussama Idrissi na 68 minuten in de ploeg en dat had resultaat, want twee minuten later maakte Mahi er 2-1 van. In blessuretijd leek Mahi zelfs de gelijkmaker aan te tekenen, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. FC Groningen staat door de nederlaag onderin de middenmoot in de eredivisie.

Deel dit artikel: