Categorieën: Nieuws

Camping Grunobuurt tegen vroegtijdige sloop

Aan de Paterswoldseweg hebben enkele bewoners van de Grunobuurt een ludieke dagcamping ingericht. Hiermee vragen zij aandacht voor de sloop van tientallen woningen aan de Stephensonstraat, de Paterwoldseweg en het Hoornsediep.

Op deze plek zal in de toekomst een appartementencomplex gebouwd worden, maar de bouw hiervan laat nog minimaal drie jaar op zich wachten. De bewoners moeten daarentegen eind september hun woning al verlaten. Het is extra wrang dat dit nieuws pas eind juli gemeld werd. Voor vele mensen is het niet mogelijk om in twee maanden tijd een nieuwe woning te vinden. Ook vinden vele bewoners het absurd dat zij drie jaar vóór de nieuwbouw hun woning al moeten verlaten. De buurtbewoners hebben gezamenlijk met de SP Groningen gevraagd of de woningen nog een jaar langer kunnen blijven staan. De grond naast de Stephensonstraat ligt al tien jaar braak, volgens de SP zou men daar eerst moeten beginnen met bouwen.

De Socialistische Partij is van mening dat het vroegtijdig op straat zetten van zeventig gezinnen de Groningse woningkrapte alleen maar zal vergroten. ”De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn ellenlang. Ook anti-leegstandorganisatie Carex heeft een wachtlijst. Mensen die niet jaren staan ingeschreven en een woning nodig hebben komen hierdoor zwaar in de problemen. Vroegtijdige sloop van de Stephensonstraat is onacceptabel.”, aldus SP-raadslid Bob de Greef.

De bewoners hebben een ‘Beter Plan’ voor de Grunobuurt gemaakt, dit alternatieve plan verwoordt duidelijk waarom hun woningen langer kunnen blijven staan. Op 30 augustus wordt dit plan, met de handtekeningen van de bewoners, aangeboden aan wethouder Roeland van der Schaaf.

Kevin Schilder

Bekijk reacties

  • Dit zijn toch geen gezinnen?! Dat mag niet volgens de voorwaarden van het tijdelijk wonen!

    1 op de 5 kinderen groeien op in armoede in de stad Groningen. Het landelijk cijfer is 1 op 9. Iets wat aangeeft dat Groningen een enorme economische achterstand heeft. Ondertussen wel landelijk in dezelfde tred lopen met het slopen en verkopen van sociale huurwoningen. Dit geeft ontzettend veel problemen! Stop allereerst met de verkoop van sociale huurwoningen. Het gebeurt nog steeds! De SP zou zich werkelijk ook zelf een spiegel moeten voorhouden. In het college 2006-2010 hebben zij ingestemd met de sloop van de Grunobuurt alsook de verkoop van sociale huurwoningen via Eelco Eijkenaar. Thans gedeputeerde in Groningen.

  • Look who's back (filmpje) Luuk Verpaalen. Heeft vroeger wel eens iets voor OogTV gedaan. Iets met een kompas dacht ik. Mensen op straat interviewen.

  • Ik zou protesteren tegen de oerlelijke DDR-flats die daar zijn en worden gebouwd. Heb je de kans om een wijk opnieuw te bouwen en dan maak je er dit van. Ongelofelijk.

  • Nog een keer. Kampeergekkies wisten et net als ik vooraf, tijdelijk contract & goedkoop & risico dat je dr vroeg of laat snel uit moet. Je kan ook denken dat je er best lang van genoten heb en bijna gratis gewoond heb. Dus niet zeuren nu. SP zegt versneld er uit maar dat is niet waar, iedereen woont dr al langer dan afgesproken. En SP was zelf degene die ooit de oude huizen weg wilde omdat ze slecht waren.

  • We moeten sowieso stoppen met carex. Je bouwt een systeem (carex) rond een systeem (woningnet). Terwijl woningnet de leidraad is in dit verhaal. Via Carex geef je de mensen alsmaar hoop en dit is geheel onterecht. Woningnet daar bouw je de puntjes en als men vindt recht te hebben op een urgentie, dan kan er een aanvraag worden ingediend via http://woonurgentiegroningen.nl/ waarmee je puntenaantal wordt aangevuld op 100 punten voor een alleenstaande of 2 volwassen personen of een aanvulling op 200 punten waarbij minstens één minderjarig kind is betrokken. Mits de urgentie wordt verstrekt Of wellicht naar een buurgemeente. Daar zijn de wachtlijsten veel korter. Eigenlijk zou men dit meer moeten stimuleren. In het kader van de krimpproblematiek een methode om het tegen te gaan.

  • De SP heft zichzelf wel op. Ze geven immers ook prioriteit aan de allochtonen boven de natuurlijke achterban. Ook daardoor ontstaan deze wachtlijsten. En daardoor ook hun verlies tijdens de verkiezingen en tegenwoordig in de peilingen. Ook totaal onbetrouwbaar deze partij. Ze ondergaan een zelfde lot als de PvdA.

Recente berichten

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

12 minuten geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

2 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

4 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

4 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

5 uur geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

6 uur geleden