Categorieën: Wijken

“Winkelcentrum Paddepoel desnoods alle zondagen dicht”

Er moet snel een einde komen aan het conflict binnen winkelcentrum Paddepoel. Dat zeggen de PvdA, SP en het CDA. Desnoods moet het winkelcentrum op zondag voorlopig dicht.

Sommige winkeliers weigeren hun zaak op zondag te openen en daardoor krijgen zij hoge boetes van de Vereniging van Eigenaren van het winkelcentrum. In oktober vorig jaar zei wethouder Joost van Keulen dat de verhoudingen binnen het winkelcentrum verbeterd zouden worden. Daar is echter geen sprake van. Volgens SP raadslid Mechteld van Duin zijn de spanningen alleen maar opgelopen.

CDA raadslid Rene Bolle dreigt met radicale middelen: “Als er niet snel een oplossing komt, kan de gemeente er altijd nog voor zorgen dat winkelcentrum Paddepoel wordt uitgesloten van openstelling op zondag. De verhoudingen in winkelcentrum Paddepoel moeten echt weer worden hersteld”.

Woensdag wordt er een interpellatiedebat gehouden en wordt een motie ingediend om er voor te zorgen dat de gemeente ingrijpt.

 

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ze hebben in ieder geval weer een onderwerp om te kunnen bekvechten in de politiek. Goed voor het versterken van de lokale democratie. Terwijl, toen deze motie werd aangenomen 'openstelling op zondag' totaal niet over de consequenties werd nagedacht voor heel veel winkeliers. De D66 en VVD fractie die dit fervent heeft gesteund, lagen zondag jl. heerlijk relax in het gras waar het 2-kontjes hoog is. Dezelfde D66 en VVD fractie die deze winkeliers stress heeft bezorgd op deze zondag. Men weet totaal niet, wat er zoal in de maatschappij gaande is. Men doet maar!

  • Van wethouder Van Keulen hoeft in deze niets verwacht te worden. Die heeft zijn bureau al uitgeruimd en staat klaar voor zijn grote Haagse avontuur. Elke actie die hij nu nog zou ondernemen en waar hij als Tweede Kamerlid ooit op aangesproken kan worden, daar houdt hij zich verre van. Van Keulen blijft onzichtbaar in deze kwestie en laat niets meer van zich horen.

  • Ja de gemeente kan van alles doen, maar doet nog steeds niks.
    Minimaal net zo erg als de Vondelflat affaire is deze dwang tot openstelling van winkels op zondag.

  • Het polderen lijkt wel compleet aan de kant gezet in Nederland. Ik vindt het ook niks als in een winkelcentrum of binnenstad winkels niet open zijn op zondag maar dat mag en is een keuze van een ondernemer zelf.

    Die VvE lijkt wel die directeur Lugies van de Vondelflat, in plaats van te accepteren dat mensen keuze vrijheid hebben ga je dreigen en boetes opleggen.

    Maar ja, zo doet de landelijke en plaatselijke politiek al jaren met haar burgers dus dat is niet zo vreemd. En dan hebben we het nog niet eens over de ambtenarij, die zijn zo arrogant tegenover haar burgers dat het niet leuk meer is.

  • Als het zo doorgaat zal het winkelbestand verschralen en heeft paddepoel geen aantrekkingskracht meer. En als er alleen nog ABC (AH BLOKKER en C&A) winkels zitten kan men het winkelcentrum wel opdoeken, immers de ABC winkels in het stadscentrum zijn veel uitgebreider. Dit winkelcentrum draait zichzelf de nek om, maar dat zal nog wel 10 jaar duren voor het zover is, maar de trend is gezet.

    • Of je spreekt af, dat de openstelling in het algemeen op zondag verdwijnt. Dus overal. Want de cijfertjes laten zien, dat het geen fuck uitmaakt. Het bestedingspatroon wordt nu verdeelt over 7 dagen ipv 6. Geef mij die zondagsrust maar weer terug. Dit zeg ik als atheïst. Om het moment, dat ik dit schrijf, is een buurman verderop flink zijn huis aan het vertimmeren op zondag als overlast. Dit deden wij vroeger niet. Ook deze normen en waarden zijn aan het verschralen.

Recente berichten

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding

Opnieuw is er geen treinverkeer mogelijk richting Meppel. De oorzaak is een aanrijding bij Assen.…

54 minuten geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

3 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

3 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

4 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

4 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

5 uur geleden