Categorieën: Nieuws

Café de Eik op de Eikenlaan sluit de deuren

Café de Eik bij winkelcentrum Selwerd aan de Eikenlaan sluit per 1 juni haar deuren. De uitbaters zien het niet meer zitten om het café nog langer open te houden.

Het bruine café met biljart heeft een grote groep vaste gasten. Desondanks is het volgens de kastelein van dienst tegenwoordig lastig om een café als dit draaiende te houden. Vooral door het rookverbod in kleine horeca van enkele jaren geleden verloren ze klanten. Een gesprek met kastelein Henk bevestigt de geruchten. “woensdag 31 mei is inderdaad de laatste dag dat we open zijn”, zegt hij.

Marjan Drent en haar man Peter hebben met pijn in het hart het besluit genomen om het café te sluiten: “Wij hebben allebeide gezondheidsproblemen en kunnen niet meer zo veel uren draaien. Als je dan steeds personeel moet laten werken kan het op een gegeven moment niet meer uit”, zegt Marjan.

Met de sluiting van Café de Eik komt er weer een einde aan een bruin café in de stad. Onder andere de Bellevue, de Overwinning en café Hofman gingen de Eik voor.

Of er een nieuwe eigenaar in café de Eik komt is nu nog niet duidelijk. Woensdag overdag en ’s avonds is het café voor het laatst open. De uitbaters verwachten grote drukte.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Was Groningen in de jaren 90 nog niet de stad met de meeste kroegen tov aantal inwoners? Dus geen ramp als er flink wat niet meer opengaan... Dan kunnen eindelijk wat meer horecaondernemers echt hun brood verdienen aan een kroeg ipv schimmige Kooistra-constructies

  • Gvd weer een stukje gezelligheid weg uit Groningen. Bij deze wil ik de nu nog eigenaren bedanken voor de vele gezellige middagen/avonden. Wij gaan het zeker missen ?. W

  • Jammer marjan.
    Het is idd niet meer te doen. En dan die woeker huurprijzen die de tussen personen vragen niet normaal.
    Erik vind dit een heel onnozele reactie. Iedereen probeert zijn boterham met beleg te verdienen. Het rokersbeleid de verschrikkelijke hoge huren end kunnen niet meer opgebracht worden . De makelaars moesten eens zelf gaan verhuren zonder dat er van die figuren en soms meerder een slaatje eruit halen. Zelf betalen ze een paar honderd euro en dan verdrievoudigen ze soms de werkelijke huur.
    Ik denk zelf dat daar maar eens wat aan gedaan moet worden. Erik jij weet wel beter dacht ik jammer

  • Dan is het soms gewoon beter dat een kroeg gewoon sluit dan dat het volgende onnozele slachtoffer kroegbaas wordt en uiteindelijk diep in de schulden terecht komt omdat deze onnozele figuren onrealistische omzetten worden voorgespiegeld. (Desnoods met bedrog ) Er waren gewoon veel te veel kroegen in de stad en als mensen dan ook nog eens minder naar de kroeg gaan valt er niet veel meer verdienen. Gek eigenlijk dat zoveel mensen het beste met die kroegen voor hebben, maar er zelf ook nauwelijks meer te vinden zijn. Er is ook nog zat Horeca wat nog wel een boterham verdiend, maar dit soort buurtkroegjes gaan vooral kapot door steeds minder vaste klandizie.

  • Ik heb nog consumptie muntjes Marjan!. Had je ook​ wel eerder mogen zeggen dat je stopt. Nu kan ik ze in de vuilnisbak gooien. Weg drankjes en geld

  • Nee Cees. Ik heb ze echt. Zwarte consumptie muntjes met daarop de naam de eik. Maar nu zijn ze niks meer waard. Voel me belazerd

Recente berichten

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

49 minuten geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

2 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

3 uur geleden

Zonnescherm dreigt van vier hoog naar beneden te vallen

In de Nieuwe Ebbingestraat dreigde zaterdag in het begin van de avond een zonnescherm naar…

3 uur geleden

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief…

4 uur geleden

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel verliest

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

5 uur geleden