Categorieën: Nieuws

Pilot rijk helpt arm van start

De pilot van het project “Stadjers Hand in Hand” gaat binnenkort daadwerkelijk van start. Twintig gezinnen uit de stad zijn bereid deel te nemen. Tijdens deze pilot nemen tien rijke onafhankelijke gezinnen tien gezinnen die op of onder de armoedegrens leven onder hun hoede.

“We beginnen met twintig gezinnen die binnenkort bijeenkomen in een kasteeltje in Wedde. Daar kunnen ze kennis maken en bekijken hoe ze elkaar kunnen ondersteunen”, vertelt Ulfert Molenhuis van de Voedselbank Groningen.

“Als het een succes wordt haakt de gemeente in en zal zorg dragen voor financiële ondersteuning van de arme gezinnen. Daarbij moet je denken aan de meest basale dingen die mensen thuis niet voor elkaar hebben”, vervolgt Molenhuis.

Het project is tot stand gekomen dankzij het moederbedrijf van supermarktketen Jumbo en de Riki Stichting uit Amsterdam.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Ben je evenveel, minder of meer waard dan een ander als je arm bent, rijk bent of iets daar tussenin? Stem aanstaande woensdag PvdD voor een serieus pogen het basisinkomen voor alle Nederlanders in Nederland te ontwikkelen.

  • Dus alleen als je je hebt opgegeven om je te laten betuttelen door een (wat wordt bedoeld met onafhankelijk?) rijk gezin, én het is een succes, pas dan wil de gemeente financieel bijspringen? Jammer dan voor alle andere mensen op- en onder de armoedegrens die geen zin hebben in bemoeienissen van mensen die geen idee hebben wat het betekent om (vaak járenlang) elk dubbeltje om te moeten draaien! Ik durf trouwens te wedden dat rijke mensen heel wat kunnen leren van de gedwongen spaarzaamheid van arme mensen! Dus kom op, rijke mensn en neem een arme donder als budgetcoach, geef die daarvoor een fatsoenlijk salaris en een vette bonus voor elke € die u zo leert besparen. En de gemeente kan het uitgespaarde geld in kas houdn voor waar ie voor is bedoeld: ondersteuning vanuit het armoedefonds van alle minima. En o ja, wie weet wil de gemeente deze verdiensten van arme budget oaches eens NIET direct invorderen!

Recente berichten

Vijf inwoners uit de gemeente in de race voor zetel in Europees Parlement

Vijf inwoners uit de gemeente Groningen staan op de lijst voor de verkiezingen van het…

1 uur geleden

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

9 uur geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

10 uur geleden

Donar wint eerste play-offduel tegen BAL

Donar is de kwartfinale van de play-offs om de landstitel woensdagavond begonnen met een 78-66…

11 uur geleden

Twee jongeren zijn Handhaving te slim af bij Jachtseizoen in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen vond woensdag een editie van Jachtseizoen plaats. Bij dit spel maken…

12 uur geleden

Geen link tussen moorden op Antoinette Bont en Harry Roo: “Uitsluiten is ook belangrijke ontwikkeling”

Er is geen link gevonden tussen de moorden op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo.…

12 uur geleden