Categorieën: Nieuws

“Stadjers Hand in Hand”, rijk helpt arm van start

Sinds enkele weken loopt het project “Stadjers Hand in Hand”van de Groninger Voedselbank. In dit project probeert de Voedselbank rijke en arme gezinnen aan elkaar te koppelen zodat ze elkaar op allerlei gebieden kunnen helpen.

“Groningen is de armste stad van Nederland. Eén op de vijf kinderen leeft hier in armoede. Wat is er nou mooier om rijkere gezinnen samen te laten werken met arme gezinnen om zo hun situatie te verbeteren. En mensen uit de armere gezinnen kunnen misschien helpen met klussen bij de rijkere mensen. Denk bijvoorbeeld aan het helpen met behangen”, zegt Ulfert Molenhuis, voorzitter van de Groninger Voedselbank, vanmorgen op NPO Radio1.

Volgens Molenhuis hebben een aantal rijke gezinnen zich inmiddels aangemeld en moet in 2017 het project echt van de grond komen.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • En wie helpt de ouderen met een schamel AOW tje dan. Daar heeft de armoede ook toegeslagen.
    De grootste leugen komt dan ook uit den haag dat de ouderen allemaal veel geld bezitten.
    Maar ja de leugen regeerd daar.

  • als de rijken er voor gaan zorgen dat de uitkeringen en werken beter betaalt gaat worden is het probleem opgelost. ons land is zo rijk dat er te grote verschillen zijn in arm en rijk!

  • Als een rijke een behanger nodig heeft hoort hij daar een vakman voor in te huren die een fatsoenlijk loon dient te ontvangen. Op deze manier komen er snds meer vakmensen op straat te staan. Tegenwoordig moet alles maar gratis gebeuren door langdurig werkzoekenden en andere mensen die het financieel niet zo breed hebben. Maar als diezelfde werkzoekende speelgoed waar zijn kinderen te oud voor zijn geworden verkoopt op marktplaats om met dat geld nieuw speelgoed te kopen wordt hij gepakt door de sociale dienst. Omdat die de verkoop van gebruikt speelgoed als inkomsten ziet die je op moet geven zodat de sociale dienst het geld in kan pikken.

  • Dat ligt wel iets genuanceerder Marie. De dienst sociale zaken zal echt geen uitkering gaan korten omdat iemand het speelgoed van zijn of haar kinderen heeft verkocht. Zet er dan wel bij dat iemand naast zijn uitkering een handel in speelgoed via Marktplaats is gestart en dat deze daarbij zoveel advertenties en bijbehorende inkomsten heeft gegenereerd, zonder dit op te geven aan de uitkerende instantie, dat dit in de gaten is gaan lopen, waardoor men deze persoon, na uitvoerig te hebben gecheckt, wellicht heeft gekort op zijn of haar uitkering.

    Maar als diezelfde door jou aangehaalde "rijke" een behanger met een uitkering laat behangen, dan vervallen inderdaad een x aantal reguliere banen. En als dit maar vaak genoeg in verschillende bedrijfstakken plaatsvind, ga je zien dat er zo her en der ontslagen gaan vallen. Dus waar de "rijke" zijn huis goedkoop laat behangen, gaat dit wellicht op den duur ten koste van regulieren banen.

Recente berichten

Jutta Leerdam tekent toch niet bij Team IKO uit Groningen

Schaatstopper Jutta Leerdam sluit zich niet aan bij een bestaande schaatsploeg en gaat alleen verder.…

2 uur geleden

Spelers FC Groningen massaal ondersteund tijdens laatste training

Rond de 2000 supporters van FC Groningen trokken deze donderdagochtend naar de Euroborg om de…

2 uur geleden

‘Meerderheid Universiteitsraad was tegen inperking demonstratierecht’

De Rijksuniversiteit verkaart onterecht dat de protestregels die het demonstratierecht inperken in februari door de…

6 uur geleden

Vijf inwoners uit de gemeente in de race voor zetel in Europees Parlement

Vijf inwoners van de gemeente Groningen staan op de lijst voor de verkiezingen van het…

7 uur geleden

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

16 uur geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

17 uur geleden