Categorieën: Nieuws

Wethouder Gijsbertsen stemt tegen uitbreiding vliegveld Eelde

Wethouder Gijsbertsen heeft tegen uitbreiding van Airport Eelde gestemd. Hij heeft twijfels of het vliegveld op de lange termijn kan voortbestaan, gezien de huidige en toekomstige concurrentie en de te verwachten externe ontwikkelingen.

Gijsbertsen heeft ook twijfels bij het groene karakter van vliegveld Eelde. Het college stelt als eis aan investeringen dat er ook naar verhouding geïnvesteerd wordt in groene duurzame mobiliteit.

Gijsbertsen wacht de raadbesluitvorming over vliegveld Eelde af en zal samen met zijn collega’s uitvoering geven aan de koers die de gemeenteraad uitzet.

Laura v/d Zee

Bekijk reacties

  • Slaapkoppen en geen enig affiniteit met Groningen. Import. De raad en het college hadden de plicht om stellig de klok te luiden, toen politiek Den Haag zijn fiat gaf aan airport Lelystad om te mogen uitbreiden. Het heeft airport Eelde onrendabel gemaakt en een flinke kras door de noordelijke economie.

  • Meer van maken.

    Noord-Drenthe als bos-en watersportgebied. Met ten Oosten en Westen van A-28 nog twee extra meren.

    Drenthe is prachtig, maar qua landschappen weinig divers. Een bebost merengebied tussen Tynaarlo, Hoogezand en Leek zou de regio veel goeds doen.

  • Wijzig het woord vliegveld in het Huis van Niets en je loopt tegen hetzelfde probleem aan, maar bij het Huis van Niets heeft hij volgens mij niet tegen gestemd.

  • Het lijkt mij onzin om binnen een klein gebied als een provincie geforceerd te streven naar gevarieerdere landschappen als die al binnen redelijke afstand liggen.
    Koester je profiel en kwaliteiten. Drenthe is een plateau met zand, meren zijn dan wel een heel geforceerde invulling.

    • Wel beste Sjaak, beetje erg in contradictie. Waarom riep en roep je dit niet waar het om de te hoge betonnen dozen met gaten in de stad Groningen gaat?

    • GroenLinks is nooit voor die centrale geweest. Maar vanwege coalitieafspraken moest het toch instemmen. Regeren is concessies doen. Doe je die niet dan ben je een eeuwig roepen langs de zijlijn. Wat heb je dan nog aan je principes als je helemaal niets kunt realiseren.

      • De situatie mbt CO2centrale ietwat te principieel voor GroenLinks lijkt me, om het af te doen als coalitiebesprekingen cq wisselgeld. Het had nooit mogen uitlekken, dat werd het grote probleem voor GroenLinks.

      • RWE heeft beloofd CO2 opslag te onderzoeken. Uiteraard komt daar niets van terecht. De echte schuldige van deze Centrales is Balkenenende II en Laurens Jan Brinkhorst (van het verraderlijke D66 de Partij voor de verdwijnende middenklasse dat van een progressieve links georiënteerde partij in een VVD alternatief is veranderd voor mensen die zich zelf voor de gek houden). Dat er uiteindelijk een GroenLinksgedeputeerde zat die de milieuvergunning moest verstrekken heeft er weinig mee te maken. RWE had de vergunning via de rechter kunnen afdwingen. Uit eindelijk is van der Ploeg opgestapt vanwege een megastal. Had hij misschien met de centrale al moeten doen, maar dat had hem ook niet tegengehouden.

  • Ik griezel al als ik de naam van deze onnozele groenslinkse lees.
    Lekker dwars liggen is het enige wat ze in deze partij goed doen.

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

2 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

2 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

5 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

5 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

5 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

8 uur geleden