Categorieën: Nieuws

Stadsbestuur afwezig in Moermansk

Het stadsbestuur zal voorlopig niet aanwezig zijn bij de activiteiten rond het 100-jarig bestaan van zusterstad Moermansk.

“Gezien de delicate verhouding tussen de EU en de Russische Federatie is er voor gekozen om voor een symposium over 100 jaar Moermansk in september nog geen bestuurlijke afvaardiging te sturen. In oktober zal de officiële verjaardag van Moermansk gevierd worden, overwogen wordt nog om dan wel een bestuurlijk bezoek af te leggen, samen met de Nederlandse consul”, schrijft het college aan de raad.

Een delegatie bestaande uit het bestuur van de stichting Groningen – Moermansk, enkele vertegenwoordigers van bedrijven, de Nederlandse vice-consul in St. Petersburg zal het symposium wel bezoeken. Namens de gemeente Groningen zal mevrouw L. Stol, teamleider bij Economisch Zaken, deel uitmaken van deze delegatie.
.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • We moesten ons SCHAMEN!

    Inwoners van deze stad hebben niets tegen ons en hebben weinig of geen enkele invloed op het politieke wereldtoneel.

    Bovendien is het de NAVO die steeds verder aan het opschuiven is richting het oosten en heeft daarmee de nodige spanningen opgewekt. De Krim is door een volledig democratisch proces toegevoegd aan de Russische Federatie en laat ik mij maar stil houden (net als onze overheid) over MH17, daar waar alle bewijzen achter slot en grendel zitten.

    Russen zijn geen vijanden van ons, maar de charlatans vanuit hoge kantoorgebouwen die alles ervoor over hebben om de bodemschatten uit het oosten te bemachtigen.

    Als Nederlands staatsburger en inwoner van de Europese Unie en inwoner van Groningen neem ik afstand van de hetze tegen een volk dat omwille van geopolitieke agenda van oligarchen, het slachtoffer moet worden.

    Schande!

    • Als ze nu geen raadslid van ons hadden opgesloten daar in Moermansk en vervolgens als persona non grata het land ui gezet, dan was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest.

      • Het is in Rusland niet verboden homo te zijn, te praktiseren of te delen met elkaar. Geen enkele wet verbiedt dit.

        De openbare orde, netjes elkaar respecteren, in waarde laten, niet opdringen van, is iets dat de Russische cultuur kenmerkt. De openbare ruimte is neutraal.Rust voor allen. Zodoende is niet homo, maar homopropaganda de issue. Onder deze openbare verstoringen vallen overigens meer zaken. Overigens zijn (andere) acties in overleg wel mogelijk. Je dient je dan te betrekken bij de maatschappij, in plaats van deze te verstoren. Democratie als inclusief.

        Vanuit die optiek is deze verstoring hetgene waar voor opgepakt is. Je mag thuis filmen en kijken en delen wat je wilt. Kris van der Veen kan zich meer bewust zijn van de Russische cultuur en zal zien dat hij dan veel meer kan bereiken. Onze manier van lijken, oordelen en verandering aanbrengen is anders. Beter? Nee, anders. Laten we dan ook niet langs onze maatstaf meten en veroordelen. Laten we leren hoe begrip en tolerantie juist te bereiken met respect en in overweging van culturele gevoeligheden om werkelijke verandering te bewerkstelligen. Wat betreft dat van Jos, niets aan toe te voegen. Jammer van de bekrompen groningse raad om zowel de Russische culturele gevoeligheden evenals de onwetendheid van haar met westers gekleurde geopolitiek.

        (ja, ik ben homo. voor diegene die zich in het homoverdedigingshoekje willen gooien en de argumenten mocht missen)

        • Rusland is een prachtig vredelievend land dat groot onrecht wordt aangedaan door het gemene westen en de fascistisch Oekraïne. Tuurlijk. De Putin trollen zitten zelfs op OOG.

      • En toen resteerde sarcasme en verwijten. Oordelen leidt enkel tot onbegrip.
        Argumenten en inlevingsvermogen brengen begrip. En dat is dus precies wat mist naar onze Russische medemens: ze zijn al veroordeeld op onbegrip.

        'Love (empahty, understanding) is the absence of judgement' -Dalai Lama

  • Bedankt voor het linkje. Ik ben bekend met Kris, wij hebben elkaar wel eens getroffen. In een land gaan waar men via een wet kinderen wil beschermen en niet houden van kritiek vanuit het buitenland, kan men dit soort acties wel verwachten. Ik heb Kris wel eens gevraagd of hij diezelfde stunt zou willen uithalen in Saoedi Arabie, maar verstandig als hij is, gaat hij daar natuurlijk niet op in.

    Over homo-rechten gesproken, die zijn in Rusland beter beschermd dan laten we zeggen, Oekraine. tel het aantal homo-bars in St. Petersburg en vergelijk die eens met Kiev. Zomaar een voorbeeld.

    Wat mij het meeste stoort is dat wij Nederlanders niet voldoende ontwikkeld lijken te zijn om de samenwerking op te zoeken. Nee, in plaats daarvan zijn we goed in provoceren. In ons land hebben wij net zo min de vrijheid om dat te doen. (zaak waxinelicht-gooier van een paar jaar geleden, spotprent-tekencollectief Nekschot, om maar een paar voorbeelden te noemen) Wellicht liggen verschillende zaken bij verschillende landen dan ook verschillend gevoelig, maar dat deert ons niet om de zaak erger te willen maken.

    De inwoners van Moermansk zijn geen homo-bashers, maar gewone burgers die geen bezwaar hebben tegen een wet die kinderen beschermd tegen ongewenste intimiteiten. Wij zien dat natuurlijk anders, prima, maar hou het daar gewoon bij. In ons eigen land valt nog genoeg te doen voor de acceptatie van homo's in de samenleving. Ga dan met een cameraploeg de bedrijven binnen in de bijbel-belt en ga kritische vragen stellen, waarom een homo daar niet mag werken.

    Nogmaals, zoek de samenwerking op en wat dat betreft moeten we gewoon doorgaan met het versterken van elkaars voordelen, en de voor OOR delen.

  • Nogmaals, zoek de samenwerking op en wat dat betreft moeten we gewoon doorgaan met het versterken van elkaars voordelen, en NIET de voor-OOR-delen.

    • Dat maakt het niet minder erg en de situatie in Rusland is sindsdien niet verbeterd. MH17 die annexatie van de Krim de oorlog in de Oostelijke Oekraïne. Dopingschandalen. Boycotacties. Trollen en desinformatie op internet. Vermoorden van oppositieleiders. Pesten met militaire vliegtuigen. Grove bombardementen in Syrië. Hacken van westerse overheden en politieke partijen. Onderdrukken van vrije media en oppositie. Het homobeleid is er maar een klein onderdeeltje van.

      • Je bent duidelijk een gewillige spons voor NOS-propaganda.

        Inhoudelijk:
        - Waar haal je vandaan dat Rusland MH17 heeft neergehaald of er zelfs maar bij betrokken is? Daar is namelijk geen spatje bewijs voor en Rusland zou er ook geen spatje belang bij hebben.
        - De Krim heeft zich na een referendum losgemaakt van Oekraïne nadat daar een illegale (door staatsgreep aan de macht gekomen) regering aantrad. Direct daarna hebben de Krimrepublieken om aansluiting bij Rusland gevraagd. Dit is volkomen rechtmatig volgens de VN-resoluties die het zelfbeschikkingsrecht van volkeren regelen.
        - Rusland is geen oorlog in Oost-Oekraïne begonnen.
        - De dopingschandalen zijn weergegeven in een rapport dat zich baseert op één getuige, een man die in Rusland wordt vervolgd wegens het verstrekken van doping.
        - Boycotacties zijn door de EU begonnen.
        - Trollen en desinformatie op het internet: daar doe jij zelf aan. Je bent een trol als je beschuldigingen op het internet plaatst zonder enige onderbouwing.
        - Vermoorden van oppositieleiders? Er zijn geen oppositieleiders. De partij Verenigd Rusland heeft brede steun en niks te vrezen.
        - Pesten met militaire vliegtuigen? Is er ooit een Russisch toestel boven nationaal luchtruim van Nederland of een ander NAVO-land gekomen? Of mag de Russische Luchtmacht volgens jou niet in internationaal luchtruim komen? mag de Russische Luchtmacht niet een kijkje nemen wat de NAVO aan haar grenzen uitspookt? Wat hebben trouwens Amerikanen bij Russische wateren te zoeken?
        - Grove bombardementen in Syrië? Ja, het is oorlog. Denk je dat Amerikaanse bommen geen pijn doen? Dat daar wolken met democratie en leuke liedjes uit komen? Syrië is een soeverein land en Rusland helpt daar de terreur te bestrijden. Waarom ben je zo bezorgd dat ISIS en Al-Qaeda worden gebombardeerd?
        - Hacken van overheden? Gelukkig doen andere landen dat zelf niet. De NSA heeft natuurlijk nooit de telefoons van Merkel en Hollande gehackt. De CIA doet niet aan spionnage. Onze privégegevens zijn natuurlijk in goede handen.

      • OLAV je bent een van die FSB trollen. Waarom zijn hier ineens reacties van verschillende mensen die hier anders nooit komen? Dit artikel is getarget propagandadoeleinden.

  • De inwoners van Moermansk worden behandeld alsof ze criminelen zijn! Wat is hun vergrijp? Ze wonen in een stad in Rusland en hebben liever niks te maken met het Westen, Europa en de VS. Daarom zijn het meteen criminelen en worden zij gestraft door het stadsbestuur van Groningen? Nou, ik denk dat het hun een biet zal zijn, des te meer mensen kunnen zij wél uitnodigen die hun niet in de steek laten! Trouwe vrienden dus! En waarom heeft het stadsbestuur van Groningen deze beslissing genomen? Onder druk van de NAVO en VS om Moermansk en / of Rusland dwars te zitten en deze leden van het stadsbestuur niet voor hun eigen kunnen denken? Kom nou!
    Als ze het thuiskomen van de Krim bij Rusland niet democratisch noemen, dan moeten ze eens kijken naar hoe democratisch zij zelf bezig zijn!

      • Je verwijdt mij van trollen... the irony.

        Kennelijk moeten we allemaal met aandachtsgeile Marc in discussie.

        • Verwijt. Je vertaalcomputer had een misser.

          De inwoners van Moermansk niet. Die worden met rust gelaten door het gemeentebestuur. Typische trollenreactie stroman argument. Maar als je maar met jongeren in Rusland over homoseksualiteit durft te praten dan word je beschuldigd van propaganda. Alsof homoseksualiteit een keuze en een overtuiging is in plaats van een persoonskenmerk. En dat is dus echt gebeurd.

  • Zeg Marc, als wij FSB trollen zijn? Dan ben jij een VS / NOS trol die reageert in naam van hun! Of ben je zo'n automatische chatter die ze soms op websites inzetten?

Recente berichten

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

5 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

5 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

7 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

8 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

9 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

11 uur geleden