Categorieën: Nieuws

Groningse welkomstpakketten voor vluchtelingen

Groningers worden gevraagd welkomstpakketten samen te stellen voor vluchtelingen die binnenkort naar de stad komen. De actie kwam tot stand nadat het stadsbestuur dinsdag besloot zo’n 500 vluchtelingen op te nemen.

Initiatiefnemer Evert Sulman hoopt dat de vluchtelingen zich door de pakketten wat meer welkom zullen voelen in de stad. Er is voornamelijk behoefte aan leuke, gezellige dingen, waarmee vluchtelingen de tijd door kunnen komen. “Daarbij valt te denken aan speelkaarten, een voetbal, of bijvoorbeeld een lokaal product als Groninger koek”, zegt Sulman.

De welkomstpakketten kunnen vanavond vanaf 17:30 uur worden ingeleverd op het Waagplein.

 

Thomas van der Haar

Bekijk reacties

  • En Evert Sulman woont zelf in Assen. Alsook de Friese studentenclub Bernlef, dat de vluchtelingen zeer welkom heten in Groningen. Even bij de buren over de schutting donderen! Hebben 'wij ze niet .

    Heeft niet's tegen vluchtelingen, maar de problemen in Groningen zijn al legio! Onbegrijpelijk dit. Friesland, Gelderland kunnen beter daarin voorop lopen!

    • Hou eens op te zeuren over asielzoekers. Wees blij dat je er zelf geen een bent en leef je eens in in hoe dat zou moeten zijn als je het wel was.

      Vluchtelingenproblematiek of niet, volgens de website van COA hebben we nog niet eens de helft van het aantal asielzoekers in 2001 (80.000) in Nederland. Nog geen 40.000 asielzoekers in Nederland, dat is toch geen probleem lijkt mij.

      • Giel.

        Hangt ervan af welke ideologie die 40.000 aan hangen. Gaat dat richting Salafisme/Wahabisme (de voedingsbodem van jihadisten die Midden Oosten kapot maken) dan staat Nederland binnen enkele decennia in de brand. Totale chaos.

        Soms vermoed ik dat extreem linksen deze totale chaos verlangen. Om het kapitalisme omver te werpen en zelf de macht te grijpen. Kan ze vertellen dat het slecht voor ze, en degenen voor wie ze zeggen op te komen (proletariaat), zal aflopen. Na het bloedvergieten zal er door superieure technologie (drones is een beginnende) van degenen die de macht hadden en hebben, er een politiestaat met Big Brother 2.0 komen.

        Hypothetisch gezien: 4.000.000 Christelijke Vlamingen opvangen lijkt me minder problematisch. Mocht daar oorlog zijn, als buurland (eigen regio) ook onze plicht. Best bereid wat woonruimte te organiseren voor de familie van de Belgische mensen die ik ken.

        Conclusie. Eritreers (Christenen) en minderheidsgroepen uit Syrie, zoals Sjiieten, Alewieten, Yezidi's, Druzen, Koerden en Christenen welkom. Arabische Soennieten (stroming van waaruit fascistoïde ideologieën als Wahabisme voortkomen) mooi naar puissant rijke broeders in de Golf.

      • Het zijn veelal de mensen in Nederland die het vaak al goed hebben, die anderen de mond willen snoeren.

        Ziet veel armoede in Groningen. Ziet lange wachtlijsten voor een sociale huurwoning. Zie onze zeer slechte arbeidsmarkt, dat hierdoor ook overspannen raakt.

        Zie provincies, die het beter kunnen dragen dan Groningen

  • Ik geloof dat de problemen van de Groningers niet zoveel voorstellen wanneer je dat vergelijkt met de problemen van mensen die oorlogsgeweld ontvluchten.
    Om dan maar te roepen dat een ander de vluchtelingen maar moet opvangen omdat je het zelf zo moeilijk hebt is natuurlijk onterecht en getuigt niet van veel verantwoordelijkheidsbesef en menselijkheid.
    Ik vind een welkomstpakket een heel leuk initiatief en ik doe zeker mee.

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

3 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

6 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

7 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

7 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

8 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

11 uur geleden