Categorieën: Nieuws

Gemeente schrapt FC Groningen – FC Twente

De wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente gaat komende zondag definitief niet door. Loco-burgemeester Paul de Rook geeft geen toestemming.

Aanleiding voor het uitstellen van de wedstrijd is de aankondiging van de politievakbonden om komend weekend het werk neer te leggen tijdens de voetbalwedstrijden in de eredivisie. Hierdoor kan volgens De Rook de veiligheid en handhaving van de openbare orde in de stad niet gegarandeerd worden.

Wanneer de wedstrijd alsnog gespeeld gaat worden is onbekend.

Harro Meijer

Bekijk reacties

  • Belachelijke actie van de politie.
    Uitsluitend er op gericht om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen. Wat heeft een voetballiefhebber te maken met hun arbeidsconflict. Bovendien worden bIj de politie worden hele redelijke salarissen betaald en heb je erg weinig kans om ontslagen te worden, ook in economisch slechte tijden. Heel wat mensen die werkloos geraakt zijn tijdens de crisis en die moeilijk werk vinden of veel slechter betaald werk zouden heel graag dat soort riante arbeidsvoorwaarden willen hebben.
    Uitsluitend door de macht van slechts één van de vakbonden voor ocverheidspersoneel krijg je dit soort raar gedrag ten koste van anderen.

  • Waarom zorgt de FC eigenlijk zelf niet voor de beveiliging?

    Als je erover nadenkt, is het eigenlijk te gek voor woorden dat de politie (en de ME) moeten zorgen voor ordehandhaving bij wedstrijden. Er zit geld genoeg in de voetballerij; laat de clubs er lekker zelf voor opdraaien.

    Los daarvan is 't tijd dat de politiek ophoudt met het negeren van de bevolking en eens leert luisteren. Dan zijn dit soort stakingen ook niet nodig.

    • O. Kars.

      Schuld en verantwoordelijkheid van het maatschappelijke fenomeen hooliganisme ligt op geen enkele wijze bij de voetballerij.

      Als er geen voetbal zou bestaan, gaan groepen jongemannen (al dan niet onder invloed van genotsmiddelen) zich bij andere gelegenheden wel met elkaar meten.

      En afgelopen zondag was er ook extra politie in Deventer vanwege boekenmarktdrukte. Moeten die boekenverkopers ook extra politie-inzet betalen? Of de vierdaagse organisatie de extra agenten in Nijmegen?

      • Wat raar dat je dat vindt. Natuurlijk ligt de schuld en de verantwoordelijkheid wel bij de voetbalclubs. Waar komt het "hooliganisme" voor? Vlak voor, tijdens en na voetbalwedstrijden. Is dat de schuld van de maatschappij? Nee, natuurlijk niet.

        Waarom draaien we er dan wel voor op, door middel van grootschalige politie-inzet?

        Bij grote mensenmassa's, zoals bij festivals, drukbezochte boekenmarkten of wandelvierdaagses, hoort een paar man politie aanwezig te zijn. Bij voetballerij zou het niet anders moeten zijn. En is het soms ook niet anders. Oranje heeft nooit problemen, het gaat puur om het clubvoetbal.

        Niemand ontkent dat de voetbalclubs zelf het supporterstuig en hun wandaden verafschuwen, maar dat doet niets af aan het feit dat het bij hen gebeurt. En zelfs uit hun naam. Dan is het toch niet meer dan logisch dat ZIJ zorgen voor beveiliging tijdens de wedstrijden? Als het voor was gekomen bij metalfestivals, had ik ook gezegd dat die festival-organisatoren maar voor extra beveiliging moeten zorgen.

        De clubs hebben geld zat. Laat de KnvB maar een beveiligingsinstelling oprichten die wedstrijdbeveiligers traint en levert. Dan kan de politie weer gewoon zijn werk doen.

  • Zeer terechte actie.

    Heb sinds mijn zesde seizoenkaarten (met korte tussenpozen) van de FC, maar snap de dienders heel goed.

    En verder is het zo dat de helft van de FC supporters meer met (sfeervolle) lichtwedstrijden heeft, en Nijland (die verder veel goed doet) die helft niet goed bedient. Wordt waarschijnlijk nu wel een avondwedstrijd. Tenslotte wordt de korte voorbereiding van Simon Tibbling, misschien wel Gronings belangrijkste speler (na vertrek Chery) toch weer met een halve week verlengt.

    Wedstrijd is zonder politie volstrekt niet mogelijk. Dit is gezien verleden een absolute risicowedstrijd. Niet te vergelijken met theekrans gebeuren tegen Heerenveen.

    Conclusie: deze FC supporter, staat achter de politiemensen en andere hulpverleners die dagelijks voor ons burgers de kastanjes uit het vuur halen

  • tis alleen zo raar, als andere takken van NL,s bedrijfsleven of anderszins volk staakt of met acties komt de ME er op afgestuurd word om dit te beëindigen.

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

2 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

6 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

6 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

7 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

7 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

10 uur geleden