Categorieën: Nieuws

Zorgen over levensgevaarlijke oversteekplaats

Ze maken zich ongerust. De bewoners in de wijk De Hoogte. Met de herinrichting van de Noordzeebrug is de oversteekplaats aan het einde van de Bedumerweg er niet veiliger op geworden. “Er moet gewoon iets gebeuren”.

“Een paar weken geleden stak ik hier over”, vertelt de nog erg jonge Hendrik. “Terwijl ik over het zebrapad liep kwam een auto met hoge snelheid aanrijden, die niet remde. Ik moest vervolgens rennen om niet aangereden te worden.” Vader Harold Meijers onderschrijft het probleem. “Vooral ’s ochtends is het hier ontzettend druk. Veel auto’s en fietsers. Door de nieuwe situatie komen auto’s nu met een hogere snelheid aanrijden, en is er slecht zicht op de kruising.”

“Het is de afgelopen periode al verschillende keren mis gegaan”, vertelt buurtbewoonster Jolanda Bosman. “Zeker drie keer heeft er hier al een aanrijding plaatsgevonden. En dan die keren dat het net goed gaat. Regelmatig hoor ik piepende banden, en dan denk ik, het is weer zover.”

Marie-Lou Gregoire is van de provincie Groningen en zij onderschrijft het probleem. “We kunnen er alleen weinig aan veranderen. De Noordzeebrug is inderdaad een provinciaal project, maar de kruising is een probleem dat door de gemeente aangepakt moet worden. Toch gaan we dit als provincie signaleren, en we gaan dit bespreken met de gemeente. Wellicht dat er borden geplaatst kunnen worden zodat automobilisten geattendeerd worden op de gevaarlijke kruising.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Ze rijden daar altijd al als dollen. Vooral het verkeer vanaf de ring. Als het klaar is kan er gebruik gemaakt worden van een tunnel onder de nieuwe weg.

  • Tja, de heren verkeersingenieurs hebben overal rekening mee gehouden maar deze oversteekplaats was een blinde vlek waarschijnlijk.
    Zie je tegenwoordig wel meer sinds ze de verkeerspsycholoog uit het ontwerptraject van veel infrastructurele projecten hebben wegbezuinigd.

  • Bakker Ik kom hier met de auto, vele malen per dag langs, door de reclame zuil aan de bushalte word alle zicht op wachtende voetgangers (kleine kinderen) ontrokken.Ik vind dit levens gevaarlijk en rem dan ook altijd af,maar de meeste auto`s geven juist hier gas.DUS WEG MET DAT RECLAMEBORD!!!!!

  • Al regelmatig heb ik het probleem van het reclamebord bij de Gemeente Groningen aangekaart. Steeds kreeg ik als antwoord terug dat ze de situatie ter plekke hadden beoordeeld en als voldoende overzichtelijk beschouwen

  • Marc,de sietuatie op de foto van Google Maps is nu anders.Het bushokje rechts bij de vijver is nu veel verder naar voren geplaatst vlak naast het zebrapad ,als straks de bussen hier stoppen dan zie je fietsers en voetgangers helemaal niet meer.

Recente berichten

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag organiseert de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

33 minuten geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

54 minuten geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

11 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

12 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

13 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

14 uur geleden