Categorieën: Nieuws

Verbouwing Conservatorium extra duur

De verbouwing en nieuwbouw van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool gaat veel meer kosten dan begroot. De kosten lopen op van zes tot negen miljoen euro, vooral vanwege het aardbevingsbestendig maken van de gebouwen.

De locatie Veemarktstraat moet groter worden vanwege het in huis nemen van de Master of Music en de opleiding Compositie, Muziek- en Studioproducties. Die laatste zit nu nog aan de Radesingel. Er komen ook een jazzcafé en twee geluidsdichte drumbunkers. Het gebouw krijgt een nieuwe open entree en ook het plein wordt aangepakt.

Tegenover het bestaande gebouw komt nieuwbouw, op de plek waar nu nog twee café’s staan. Die worden in de zomer gesloopt. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2017.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Bestaat de Stadspartij nog?

    Waarom zorgt die partij er niet voor dat de sloop van het mooie historische blokje rondom café Cheers dat de Stad-Groninger bevolking niet wordt gemobiliseerd voor wetgeving (gemeentelijke petitie o.i.d) tegen een verdere ver-Almerisering van de stad.

    Niet dat wij ooit op Almere zullen lijken, omdat Almere dicht bij de prachtige stad Amsterdam ligt. Een stad waar men sinds een jaar of dertig wel doorheeft dat slopen van historische panden slechts het gevolg van een mentale stoornis (auti's kunnen slecht tegen de "chaos" van een oude stad) of criminele geest (bouwvriendjes en "architectuur"-vriendjes helpen).

    Dat er in een van de stoerste wijken van de stoere Hanzestad en later industriestad een jazzcafe komt, zegt veel over het totale gebrek aan respect van de (zelfcensuur) van de "top" van de Hanzehogeschool voor Groningen.
    Besluiten tot een met veel belastinggeld betaald nieuwbouw voor alcoholisme voor de pretentieuzen en aanstellers (want jazzliefhebbers) onder de homo sapiens, ten koste van historische panden; het is de ijdele engerd Hans Pijlman ten voeten uit.

  • Er kan weer een groep toegevoegd worden aan het lijstje van VSH van mensen die niet deugen. Deze keer zijn de jazzliefhebbers aan de beurt.
    Zo langzamerhand blijven er niet veel mensen over die wel deugen. Het lijstje is inmiddels wel heel erg lang geworden. Het lijkt alsof de enigen die zich niet in de gevarenzone bevinden de Stadjers zijn. En dan wel volgens een zeer specifieke, niet erg gangbare definitie zodat er vrijwel niemand door de ballotage komt.
    Het lijkt mij een eenzaam bestaan om onbegrepen te blijven.

Recente berichten

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

14 minuten geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

2 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

3 uur geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

4 uur geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

5 uur geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

6 uur geleden