Categorieën: Nieuws

GroenLinks wil bloemenlinten

GroenLinks wil een bloemenlint in de stad. Een bloemenlint is een smalle, lange, slingerende strook van bloemen. Deze linten dragen sterk bij aan de verbetering van de bijenstand.

In steden als Deventer, Almere, Amsterdam zijn al initiatieven ontplooid om deze bloemenlinten te realiseren. Op deze voorbeeldlocaties kunnen bewoners ook stukjes bloemenlint ‘adopteren’. Ze zorgen dan zelf voor het onderhoud van hun deel van het lint.

GroenLinks wil dat de bloemlinten niet stoppen bij de grenzen van de stad. Er moet bij de provincie op worden aangedrongen de linten te verlengen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • In de jaren 70 zag je overal plantenbakken vol bloemen staan, bij openbare gebouwen, kunstwerken en parken en plantsoenen, welk groen meer dan waarschijnlijk is wegbezuinigd. Veel van het overige nog aanwezige groen in deze stad de laatste jaren veelal is opgeofferd ten faveure van nieuwgebouwde gestapelde betonnen dozen. Hoogstwaarschijnlijk is er door dezelfde partij destijds ingestemd met het opofferen van het nog schaars aanwezige groen. Beetje (te)laat om nu achteraf met deze plannen te komen, Groen Links, hadden jullie eerder moeten bedenken.

  • Is juist de schuld van partijen als VVD, PVV en met name CDA... dáár zitten de politici die weinig hechten aan zaken als natuur, duurzaamheid en een gezonde leefomgeving.

  • Vreemd, de gemeente haalt overal bloeiende borders weg om er gras in te zaaien en nu dit??? Efficiente mensen werken daar.

  • Stimuleer mensen die direct aan een stoep wonen de eerste tegel te verwijderen en er bloemen in te planten. Wordt het straatbeeld ook een stuk gezelliger van.

  • Ik krijg meer de indruk dat er de laatste jaren een kaalslag plaats vind vanwege bezuinigingen. 2x per jaar een machine over het gras laten rijden (vaker kan niet meer, te duur) is goedkoper dan schoffelen. Ook veel struiken zijn gesneuveld, onderhoud is te duur. Aan de gevolgen voor alle dieren en vogels van dit beleid denkt men niet. persoonlijk vind ik het wel mooi, meer Bloemen in de stad. Hoe meer hoe beter. En af en toe strooi ik wat bloemenzaad in het gemeentelijke groen. l

  • Door bezuinigingen verschraalt de kwaliteit van het openbaar groen.
    Mensen kunnen er zelf ook iets aan doen door hun eigen tuin niet helemaal dicht te straten zoals je nu steeds vaker ziet.

    • Rondom dat grote gebouw op de Grote Markt zou een bloembed meer indruk maken dan het enkele bloemetje wat er hier en daar aanhangt.
      GroenLinks, ga ervoor!

  • Dat krijg je ervan als een partij als GroenLinks de hele tijd voor een 'compacte stad' gaat.

    En dat proberen ze te verdoezelen. Volgens mij zijn er helemaal niet meer bonen gekomen. Als die tram door was gegaan waren er juist honderden bomen verdwenen (en niet terug geplant).

    En dat verdoezelen ze door in hun campagne juist te doen alsof er meer bomen komen. Ik denk dat mevrouw Kiki beter weet hoe het in elkaar steekt. Bij Ciboga was ook z''n belangrijke verbinding voor natuurgebieden, totdat er daar toch werd gebouwd. Als het namelijk om hun eigen projectjes gaat, zoals tram, forum, parkeergarage, kiezen ze daar eerder voor dan de natuur.

    "In Groningen heeft GroenLinks hard gewerkt aan een compacte stad met een groene omgeving en met voldoende natuur. Zo hebben we ervoor gezorgd dat er meer bomen in de binnenstad zijn geplant, en dat de natuurgebieden in en om stad met elkaar zijn verbonden. Zo kunnen planten en dieren zich makkelijk verspreiden: goed voor de biodiversiteit en goed voor ons welbevinden."

    Lulkoek allemaal. Als we geen miljoenen waren kwijtgeraakt aan dat prestigeproject regiotram konden we hele bossen aanleggen in de binnenstad.

  • GroenLinks wordt hier en daar wel GrijsMidden, een soort D'66. Maar nog altijd veel groener, duurzamer en natuurvriendelijker dan de meeste andere partijen!
    Maar: alleen de Partij voor de Dieren is écht groen. En nee, dit ÍS geen one-issue partij.

Recente berichten

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

24 minuten geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

1 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

2 uur geleden

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

6 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

6 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

7 uur geleden