Categorieën: Wijken

VVD wil aanpak van Reitdiephaven

De raadsfractie van de VVD wil dat gemeente de inrichting van de publieke ruimtes in de wijk Reitdiephaven aanpakt.

Bij een rondgang door de wijk stelden bewoners hierover vragen aan de VVD. In de wijk worden op dit moment geen woningen gebouwd en ook de publieke ruimte wordt niet aangepakt. Dat gaat volgens de VVD ten koste van de veiligheid en leefbaarheid van de Reitdiephaven.

Zo zijn er diverse onveilige verkeerssituaties, onder meer bij de school. Verder hebben veel buurtbewoners geen faciliteiten om hun bootje te water te laten. Daarom vraagt de VVD het college om een trailerhelling.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Goede zaak . Kan wel een opknapbeurt gebruiken en een trailer helling is welkom . Had er al lang moeten zijn vind ik.

  • Als de VVD eerst eens zou informeren bij haar eigen gemeentelijk buro was men er waarschijnlijk achtergekomen dat een trailerhelling al een jaar of 2 geleden ter sprake is gebracht.

    Waar het om verkeersveiligheid gaat, vraag ik mij al jaren af waarom er van de al eeuwenlang bestaande route, wat nu dan doorgaande weg heet, niet een weg langs de wijk is gerealiseerd. Deze had komende uit de richting Dorkwerd net voor de wijk start, richting Friesestraatweg omgebogen kunnen gaan worden. Nu loop je tegen het probleem aan dat je niet even het viaduct gaat verleggen, omwille van een soort van rondweg, iets wat je voor de bouw van genoemd viaduct simpelweg in had kunnen passen.

    Ik vraag mij nog altijd af waarom men daar uberhaupt een woonwijk heeft gebouwd. Men roept telkens om het Reitdiepgebied te koesteren, schijnbaar hoorde dit stuk Reitdiep daar niet bij.

    Het mag wat kosten om als provinciehoofdstad te willen groeien.

  • We zijn toch een participatiemaatschappij. Dus laten die VVD-ers met Henri Kruithof voorop daar aan het Reitdiep zelf de handen uit de mouwen steken ipv continue een beroep te doen op de overheid en de belastingbetaler in het algemeen.

  • De VVD wil de bouwvrindjes weer wat werk leveren uit de overheidsruif. Iedereen anders kan de tering krijgen, vooral als je in de ogen van de VVD economisch onrendabel bent.

  • Wat een onzin om voor veel geld een trailerhelling aan te leggen voor een handjevol boten. Je kunt nu ook bij de Oostersluis terecht en vervolgens die paar kilometer naar Reitdiep-haven varen.
    Geen woningen? Is het de VVD ontgaan dat het de afgelopen jaren een tikje minder met de woningmarkt gaat? Dat je dan ook rem zet op allerlei andere voorzieningen is logisch, die zullen toch echt betaald moeten worden uit de opbrengsten van woningbouw.
    Welke verkeersongeilige situaties er zijn is mij een raadsel, ik kom bijna wekelijks in De wijk Reitdiep, ik zie nergens een serieus probleem.

    • Je vind het onzin om een trailerhelling aan te gaan leggen voor een handjevol gebruikers, maar voor een handjevol betalende bezoekers wil je wel een Huis van Niets/Forum achter de Grote Mark gaan bouwen.

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

9 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

13 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

13 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

14 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

14 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

18 uur geleden