Categorieën: Nieuws

Projecten moeten niet ten koste gaan van bereikbaarheid Stad

Grote infrastructurele projecten in de stad moeten niet ten koste gaan van de totale bereikbaarheid van de stad. Met die noodkreet komt de wijkvereniging van de Rivierenbuurt donderdag.

“Groningen staat aan de vooravond van een aantal grote projecten”, zegt Geert Hovingh. “De zuidelijke ringweg gaat op de schop en ook het stationsgebied krijgt een metamorfose. Geweldige projecten! Maar we zijn bang dat de projecten ten koste gaan van de totale bereikbaarheid”.

Kilometersver omrijden
“Kijk naar de plannen voor de Ringweg. Je rijdt straks als een speer door de stad. Maar als je in de Rivierenbuurt moet zijn dan heb je een probleem omdat er minder op- en afritten komen. Datzelfde zie je bij het stationsgebied. Met een nieuwe busbaan wordt het gebied erg bereikbaar voor bus- en treinreizigers. Maar als wij in onze auto naar de binnenstad rijden moeten we kilometersver omrijden.”

‘Waar bemoeit die kerel zich mee?’
Hovingh heeft inmiddels contact gehad met de politiek. “Ze snappen het niet. Ze denken waar bemoeit die kerel zich mee? Ze zijn van mening dat met de plannen de bereikbaarheid juist toeneemt. En dat is waar, maar alleen van bepaalde kleine gebieden en voor bepaalde doelgroepen. Ik vind dat je moet kijken naar het geheel. Samenwerken en ruimer denken.” Hovingh hoopt dat hij de kans krijgt dat aan de politiek te vertellen. “Ze zijn welkom. De koffie en koek staan klaar.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

    • Het woord luisteren komt niet in hun woordenboek voor.
      Wat ze wel doen is de hele boel om zeep helpen en Groningen kapot maken met te dure en te grote plannen die niet meer te betalen zijn. Inplaats dat ze de financiën eerst eens op orde brengen en de tekorten wegwerken gaan ze door met vele prestige opjecten die zoveel geld kosten dat de burger alleen maar zwaarder belast gaat worden. Met een college dat blind en doof is voor de andere problemen in deze stad. Nee gaat gaat deze egotrippers er alleen om om later te kunnen zeggen kijk eens wat ik geregeld heb.weg er mee.

      • Jan je hebt gelijk en het is een van de redenen dat ik meedoen aan de verkiezingen.Ik heb in 8 j N 33 60-80 miljoen kunnen besparen in mijn adviezen en aanpassingen.In princiepe wil ik ,mocht ik in de Staten komen alle projecten opnieuw behandelen en aanpassen.Dat zijn Forum/station/Zuidelijke ringweg Groningen en oostelijke toegang Bedum en N 33 bij Tjuchem.Ik ben ook vel tegen de grootheids waanzin en mensen in de Staten met meerdere banen vanwege belangen verstrengeling.Ik wil het werk beschermen voor de Groningers.Stem lijst 13 plaats 2 P.C.J.Muijzert

  • dhr Hoving. Ik heb 43 j in de beton/spoor/grond weg en waterbouw leiding gevend geweest, heb 8 j van 2004 tot dec 2012 gevochten voor een goede verdubbeling N 33.
    Ik wil me nu lateb verkiezen in de Staten om van binnen uit alle projecten op nieuw te bekijken. Ik vraag om jullie stellen . Of mijn partij x/y/z heet maakt niet uit , ik wil vanuit mn ervaring in de Staten komen.
    Kies op mij ,, Red het Noorden " lijst 13 plaats 2 , P.C.J.Muijzert, Oude Pekela

  • Waar bemoeit die kerel zich eigenlijk mee? Ellenlange inspraak en voorlichting en als dat allemaal voorbij is komt spuit 11 nog eens langs.

    • En als je in de rivierenbuurt woont ga je uiteraard gewoon op de fiets naar de binnenstad in niet met je aardevernietigende fijnstofuitstotende fietsersenvoetgangersmoordapparaat.

      • Nee hoor, Marc heeft mijns inziens 100% gelijk. In zowel het inspraak-gedeelte, als het met de auto naar de binnenstad gaan-gedeelte.

      • Goeie Jack!

        Dat jij iemand anders om een inhoudelijke mening vraagt.

        Hetzelfde als een PvdA'er of vvd'er die de corruptie in Griekenland of Zuid-Italië veroordeelt.

  • Wanneer je in de Rivierenbuurt woont dan kun je niet meer met de auto naar de Binnenstad?
    Hoe lui moet je dan zijn?
    En natuurlijk veranderen er zaken, het is onzin om te veronderstellen dat alles voor iedereen hetzelfde moet blijven. Wanneer je met de auto ergens heen moet dan moet je maar accepteren dat er iets verandert in je route en dat je er soms iets langer over kunt doen. De fiets is binnen de stad trouwens een heel gezond en goedkoop alternatief !

  • Hoe gek ben je als gemeente bestuur en als college Provinciale Staten om de zuidelijke ring aan te leggen zonder uitwijk mogelijkheden. Maak eerst een nieuwe westelijke ring om A7 te verbinden met knoop N 46 / met noordelijke ring kosten 192 miljoen en daarbij 40 % minder verkeer op het stuk Jullianaplein/knoop Europaweg

  • Met als gevolg dat de ingreep zuidring veel goedkoper kan ! besparing 320 miljoen

  • Dat het in de Gruno, Rivieren, Hereweg-buurt, de Wijert en Helpman straks een grote stinkende verkeerschaos wordt tijdens maar helaas ook juist na deze 'geweldige' verbouwing is nu wel duidelijk, afgezien van de overige overlast, mens en milieuvernietiging.
    Dit jaren '40'50 plan is compleet niet van deze tijd. Wordt uiteindelijk catastrofaal bevonden als het kwaad al is geschied en de verantwoordelijken inmiddels van het politieke toneel zijn verdwenen.
    De grote boosdoener is in dit verhaal de leugenachtige voorlichting(manipulatie campagne) geweest die de nadelen van dit plan bewust heeft gebagatelliseerd of, nog erger, heeft verzwegen !

  • Beste mensen help mij om in de Staten te komen en wil met mn 43 j werkervaring de nodige veranderingen proberen aan te brengen.
    Kies lijst 13 plaats 2 P.C.J.Muijzert

    • Je komt een beetje wanhopig over.
      En je lijsttrekker maakt ook al geen al te sterke indruk.

      • Met die beste man heb ik niets meer te maken.Ik ga vanuit mn vakkundigheid in de Staten proberen te komen.Had ik alles geweten dan was ik met hem er niet aan begonnen.Indien 1 zetel dan komt toch de persoon met de ,meeste stemmen in de Staten.Dat zegt de kieswet artikel P 15.Hij woont in Drenthe en moet in de provincie Groningen wonen.Hij had 2 steun betuigingen en ik had 32.Om mee te doen moet je 30 steun betuigingen hebben.Hij heeft vrijdag al mijn verkiezingsposters overplakt. Het is een zielig kereltje en geeft Max v.d.Berg de schuld.

      • Jouw optimisme staat wel een beetje los van de verkiezingsuitslag. Ondanks al jouw inspanning vrees ik het ergste voor je.
        Ik kan mij niet voorstellen dat je meer dan een paar honderd stemmen krijgt. En dat zou ik al bijzonder vinden.

      • Jack ik ben niet wanhopig.Er is maar een wanhopig en dat is Jerry.Hij heeft 15 programma punten onder andere een Molukken museum.Ik heb 39 punten op mijn flyer op de achterkant staan. Voor mij is (bescherming) werk gelegenheid van de Groningers.Het geld dat de Provincie geld investeert waar blijvende arbeid uit voort komt en blijft.Stopzetten Forum.Stopzetten zuidelijke ringweg.Stopzetten station Groningen 279 miljoen. Oostelijke toegang Bedum veranderen .Wens bevolking een grotere boog/toegang N 46 > Domo/Campina.Veel meer door de provincie regionaal aanbesteden.Geen Windmolens.Zonneenergie/getijden energie/bodem warmte/zot/zout water energie Lauwersoog/Delfzijl/Nieuw Statenzijl.Grotere doorvaartbreedtes bruggen Hoogezand> Groningen>+ Eemskanaal Groningen > Delfzijl. Beginnen grotere zeesluis breedte en lengte te Delfzijl.Stoppen nieuw ziekenhuis Scheemda. Delfzijl en Winschoten handhaven bijzondere operaties > Groningen.Herindeling gemeenten stopzetten.Verplichtingen Den Haag richting provincies stoppen.Ik heb 39 punten op mn programma staan.

      • Ik hoop niet dat je na 18 maart in een zwart gat valt. Heb je een zinvolle alternatieve dagbesteding?

  • Jack mijn ervaring in de infra is zeer breed en daar ligt mn sterkte en daar kan ik voor de provincie veel betekenen.Er wordt nu veel te veel verkwanseld .

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

2 minuten geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

3 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

3 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

3 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

6 uur geleden

CDA en Stadspartij willen voetbalkraker op groot scherm: “Dit wordt een legendarische dag”

De wedstrijd FC Groningen tegen Roda JC komende vrijdag moet te zien zijn op een…

6 uur geleden