Categorieën: Nieuws

“Red het Noorden” 19e partij bij Statenverkiezingen

Op de valreep heeft zich nog een partij gemeld die mee gaat doen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Het gaat om Red het Noorden van Pieter Muijzert uit Oude Pekela.

Muijzert was leidinggevende bij onder meer grond, spoor, weg en waterbouwwerkzaamheden. Red het Noorden wil onder andere meer autonomie voor het noorden, minder aardgaswinning en een herverdeling van de aardgasbaten.

Red het Noorden is de 19e partij die zich heeft ingeschreven voor de Statenverkiezing in Groningen. Vrijdag wordt bekend of die partijen ook daadwerkelijk allemaal gaan mee doen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Pieter.

    Je lijkt me een zeer deskundige wegenbouwkundige. Zonder meer.

    Maar het enige wat PvhN (vreemd vehikel can een paar verwarde Fraizen), Vrij Spagaat en jouw partij doen, is ten koste van Groninger Belang wat stemmen scoren.

    Sluit je toch aan bij Groninger Belang!

    • Beslist niet ik wil een eigen koers varen en geen linker PVDA of ex PVDA er Gronings Belang en ik ga voor de werk gelegenheid en geen grootheids waanzin projecten.Als je gaat investeren dan moet het werk gelegenheid opleveren geen snel weg voor fietsers of sporen op CS Groningen af te breken en er winkels te bouwen en geen Zuidelijke Ringweg waar de overschrijding door de Provincie Groningen gedekt moet worden en dat zal ongeveer 192 miljoen gaan kosten en meer luisteren naar de bewoners kijk oostelijke aansluiting Bedum waar bewoners een ruimere toegang willen maar gedeputeerde zijn zin opdringt.Zo heb ik plannen om werkgelegenheid te creeeren.Ook geen windmolens waar KAMPS 17,5 miljard in wil steken.Alle mensen in het gehele gaswin gebied schadeloos stellen of repareren.Opkopen onherstelbare woningen.Wie vertelt mij dat er 42 miljard gas op gepompt wordt misschien wel 62 miljard.Transparantie bij de NAM en per gasput dagelijks openbaar laten zien hoeveel er gewonnen wordt.De NAM gebruikt het gas om zelf electriciteit op te winnen zie Scheemderzwaag volhens zeggen 2 % = 800 miljoen m3 gas waar ze niet voor betalen.We worden belazerd.Daarom kies ,, Red het Noorden " ik voer geen vriendjes politiek en loop niet achter Den Haag aan maar een Provincie politiek afz. Pieter C.J.Muijzert

  • Red het noorden was al een partij die mee deed (of wou doen) aan de Europese verkiezingen. Uiteindelijk steunen ze de Anti Euro Partij (Aeup) http://www.redhetnoorden.nl/

    Red het noorden en stem maar niet op Pieter. Dan wordt ie straks ook nog betaald voor zijn verwarde bijdragen.

    • Dan geef ik je advies stem geen zittende PVDA/VVD/D66 en kies geen ex pvda ers Gronings belang.
      Ik zal alle geld verslindende grootheids waanzin projecten stoppen.
      De huidige bestuurders hebben all bezwaarschriften laten beindigen op de dag van de verkiezingen op 18 maart Het is wel toevallig allemaal.Laat de carriere jagers opstappen en de beslissingen aan de nieuwe Staten overlaten.

      • Ik zal GroenLinks stemmen, ondanks hun overdreven gasstandpunten. Vind je het zinnetje "IK zal alle geld verslindende grootheids waanzin projecten stoppen."

        zelf ook niet wat megalomaan?

  • Pieter is een hele goede ziener
    Met de blik gericht op realiteit
    Maar raakt dat ook de kiezer
    Dat weten we pas na de strijd.

    • Ardien dat is voor mij ook afwachten.Heb de afgelopen 12 j veel in de Staten gezien.
      Ik wil dat de provincie investeert waar werk gelegenheid uit voort komt. want dan houd je de mensen hier. Proberen de wegloop van bevolking te stoppen.

  • Om serieus genomen te worden zou het een fraaie start zijn wanneer Red het Noorden de tekst op de eigen website wat beter zou controleren op spelfouten.
    Nu maakt het allemaal een wel erg knullige en amateuristische indruk.

    Verder wens ik Pieter erg veel succes toe met zijn dagbestedingsproject !

    • Neerlandicus Jack inderdaad er blijft wel eens een toets kleven en verstuur te snel.Ik ben een doener en praktijk mens en heb geen Nederlands gestudeerd.Commentaar geven moet opbouwend en niet afbrekend zijn.Staan voor wat je wil. Ik heb in mn werk gestaan voor mn beslissingen.Verantwoordelijkheid nemen.

  • Ach VSH, ben het vaak met je eens, maar ook een partij als Groninger Behang zou niet mee moeten willen doen. Ook deze partij gaat stemen wegtrekken bij oppositie partijen waardoor ook deze geen vuist kunnen gaan maken.

    Probeer nu eerst eens als partij zijnde je op gemeentelijk niveau op te schalen en indien je dit lukt, dan zou je eventueel aansluiting kunnen gaan zoeken, maar zoals het nu gaat, zal het enkel ten nadele gaan werken en onnodig energie opslurpen, energie welke men beter in de eigen partij had kunnen steken.

    • Middenweg.

      Ben het ook vaak met jou eens. Maar de landelijke oppositiepartijen zijn amper serieus te nemen oppositiepartijen in Provinciale Staten dan wel niet serieus als oppositiepartij in de Eerste Kamer

      Zo weinig als de lokale SP om de stad geeft geldt dat net zo voor de provinciale SP. Ze hebben slechts hun door die enge Marx (beestachtig misdadig waren zijn opvattingen over architectuur) geïnspireerde algemeen socialistische invalshoek.

      Ze hadden een lijsttrekker (Lian Veenstra) met een accent waar de gore Brabantse ammoniakdampen van afspatte. Het is dan ook weinig verbazingwekkend dat deze vrouw voor de komst van een Brabantse mega koeienstal in het schitterende Westerwolde stemde. Kwestie van de combinatie van het platte materialisme van de SP met varkensmest-brabo's onder elkaar.

      Katholieken of (post-)katholieken, het geweten blijft rekkelijk. Uitgezonderd Jackie en Marc natuurlijk!

      Ook windmolenparken vindt de provinciale SP nauwelijks geen probleem. Schoonheid, rust, romantiek, ruimtelijke vergezichten en verstilde zomerse momenten? Het doet er voor de knalharde materialisten van de SP niet toe. Het draait allemaal om geld en nivellering daarvan door een geluk distribuerend overheid. Immateriële waardes gaat ze boven het rode petje.

      Daarom kon Pekelder raadslid Hennie Hemmes zich ook verbazen over de discussies in de stad over het MONSTRUM. Historische, karakteristieke en mooie bebouwing. We moeten naast toegang tot scholen en medische zorg, allemaal metworsten, bier, shag en flatscreens van exact de zelfde grootte en kwaliteit hebben, dan benaderen we de reëel existerende heilstaat.

      Nog een slaggie erger ten aanzien van de ruimtelijke inrichting is GroenLinks. Naast op subsidie draaiende (Grüne Lügen)windmolenparken, moeten de schitterendste cultuur-historische polders wijken voor nieuw natte nepnatuur. Waar je alleen onder begeleiding van een mannen met baard, en verrekijkers heel af en toe eens in een groep mag verblijven.

      Zelfs mijn voorouderlijke land (Reiderpunt) is tegenwoordig dankzij die milieu hufters verboden gebied.
      Ongelooflijk. Weer die niet-Groningse grootbekken (meestal Randstedelijk) die ons hier - net als met het gas - ons komen koeioneren.

      Het CDA. Tja?

      D66? Een stem op die Bilderberger en ex-Minervalid Pechtold? Nog niet met een pistool tegen mijn slaap. Enge kereltje dat ons aan Brussel uitverkoopt en met het voor stemmen voor TTIP, voor de sloop van het middenbedrijf stemde. Het ventje dat er geen probleem mee had dat parlementair kampioen Armeens Genocide ontkennen (Famte Koser Kaya) in zijn lijst zat, want door de Turkse stem (dringend stemadvies van Ankara) konden ze tenminste nog twee zetels halen.

      Blijven over als 'zuivere' partijen de PvdD, CU en SGP over.

      Zo lang ze bij de eerste partij niet zien dat op meerdere plekken (in sociale woningbouwbuurten) door de aanwezigheid van anabolen en groeihormonen monsterlijk groot geworden vechthonden, de publieke ruimte (en als je pech hebt je portiek) verzieken, vind ik ze te dom.

      SGP, gaat mij ook als "protestant-christelijk" te ver.

      Houd je CU over? Wat aan de naïeve kant, maar waarschijnlijk de enige optie.

      Groninger belang daarentegen. Heeft de kennis (van Groningen!), organisatorisch vermogen en handjes van alle lokale partijen bij elkaar. Moet wat kunnen worden.
      Zeker nu Prummel met zijn malle Stadse arrogantie richting Ommelanden bij de Stadspartij weg is, en de Stadspartij niet een grote broek met eisen over posities op de kieslijst gaat aantrekken.
      Dat weet jij beter dan ik, maar in de Ommelanden wordt de Stad volgens mij nog wel als een arrogant zooitje gezien. Of niet? Als de Stadspartij maar goed doorheeft.

  • De partij "Grunnegers veur Stad en Ommeland" zegt me niets. Kan er ook geen info over vinden. VSH kan het niet zijn. Die zou een stadjerpartij oprichten.

    • Misschien wel als ik een Stadjer zou zijn.

      Spreek helaas geen Stad-Gronings, en ben daarnaast een pretentieuze betweter. Voldoe daardoor - ondanks dat ik hier als sinds mijn geboorte woon - niet aan de definitie van een Stadjer. Helaas.

      • Alleen niet aan jouw definitie van stadjer. Wellicht kun je dan de "Ik heb altijd gelijk" partij beginnen. Ook gezien je afkeer van het katholieke volksdeel. Alleen nog een Sjouke Key(louche geldschieter) vinden om het te financieren.

      • Heb zeer weinig tegen Katholieken.

        Alleen doordat je in de Katholieke Kerk zaken als corruptie zo makkelijk weg kunt biechten, zie je bij de meeste Katholieken een wat minder volledige gewetensfunctie.

        In de top tien van minst corrupte landen, ga je geen katholiek land aantreffen.

  • Ik vind het persoonlijk erg jammer dat partijen als Vrij Mandaat, Groninger Belang en de Partij van het Noorden stemmen afsnoepen van Red het Noorden.

    Misschien zouden deze partijen zich terug kunnen trekken om zo Red het Noorden een zo groot mogelijk mandaat van de kiezer te kunnen laten krijgen.

    • Jack , ik zou het wensen daar ik mn 43 j spoor-beton-grond-weg-en waterbouw wil gebruiken en 20 jaar 1989-2009 op Schiphol gewerkt te hebben.Een werkplaats met 146.000 werkplaatsen binnen de douane en 125.000 aan toe leveranciers.Een verdubbeling Schiphol spoortunnel en HSL 4 begeleid te hebben.Rijkswegen/dijkverzwaringen/ruilverkavelingen in Groningen.Ik hoop met mn vak kennis de Provincie op het goede pad te krijgen.Mocht ik veel stemmen/zetels krijgen wil ik vak mensen aantrekken en geen politici.Gronings belang zijn allemaal oud PVDA ers die via een omweg proberen terug te komen in de Provinciale Staten.De PVDA eindelijk eens uit de Staten maar dan geen Gronings Belang erin.Geen enkele windmolen in Groningen,deze vervangen door zonnepanelen in dakpan vorm.Geen boeren die grof geld verdienen aan de windmolens.Dan dat geld maar als subsidie in de zonne panelen.Waarom wordt er geen zonne panelen fabriek gebouwd worden in de Provincie Groningen, er was sprake in Veendam maar we horen niets meer.Ik wil investeren in het verlengen landingsbaan Eelde met 1 km zodat grote vracht vliegtuigen op Eelde kunnen landen en vracht loodsen bouwen .Alleen Schiphol Polderbaan en Hamburg hebben een landingsbaan van 3500 meter.Schiphol is de grootste vracht luchthaven in Europa en ik weet van maatschappijen die best naar Eelde zouden willen uitwijken gezien de dure landingsrechten.Maar brengt heel veel werk gelegenheid.

      • Verdere uitbreiding van de landingsbaan in Eelde. Ben je gek geworden?

        De wens tot Randstadje spelen leidt tot de onnozele groeiverlangens voor het failliete zooitje Airport Eelde? Dat vliegveldje dat maar beter in een mooi meer met mooie villa's omgetoverd kan worden.

      • Dat je maar mooi onder de honderd stemmen mag blijven.

        Wat is dat toch met die tekentafelautisten die in hun hoofd de wereld tot een overzichtelijke hoeveelheid vergelijkingen (inclusief probleempjes en oplossingen) hebben gereduceerd, en op basis daarvan zich met de inrichting van die wereld, met al die mensen met niet rationele, maar zeer goed verdedigbare verlangens, willen bemoeien?

        Pieter, hou je bij je leest!

      • Dat is nou juist het enige goede plan van Pieter VSH. Een hoop werk in de vrachtoverslag en de mensen van de Vole krijgen een rolberoerte. Twee vliegen in een klap.

      • @Pieter,
        Respect voor je mening en inzet voor een nieuwe partij!

        Ook al zijn we het bijna altijd oneens en denk ik dat je je eigen deskundigheid wellicht enigzins overschat.

  • Vrijdag doen alle 19 mee en krijgen alle 19 een lijstnummer toe gewezen.
    Ik was de laatste die in Groningen was voor de inschrijving.

  • Ik wens Red het Noorden veel succes. Is het een partij die zich puur richt op Groningen of op het gehele Noorden Pieter? Ik hoop het laatste.

    • De economie van de 3 noordelijke provincies hangt aan elkaar en heb ook mn plannen voor Drenthe en Friesland .

  • Onzeker is of één van de regionale partijen een zetel weet te bemachtigen in de staten.
    Zeker is dat wanneer één van deze partijen meer dan een zetel weet te veroveren beide statenleden ruzie met elkaar krijgen en er een afsplitsing komt.

    Ik hoop van harte dat Red het Noorden een zetel haalt, onder de voorwaarde dat dit ten koste gaat van een andere regionaal gezelschap. Dat zorgt in elk geval voor een frisse en alternatieve kijk op de meest uiteenlopende zaken.

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

9 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

12 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

12 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

13 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

14 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

17 uur geleden