Categorieën: Nieuws

GroenLinks bezorgd over kennisverlies jeugdzorg

De Statenfractie van GroenLinks is bezorgd over het mogelijke verlies van kennis op het gebied van jeugdzorg na dit jaar.

De verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg gaat per 1 januari over van de provincie naar de gemeenten. Dat betekent een reorganisatie en een andere manier van werken. Het is onzeker of de medewerkers worden aangenomen door de instellingen die de jeugdzorg gaan overnemen.

GroenLinks wil dat die expertise behouden blijft, bijvoorbeeld via een banenpool. De fractie vraagt in een brief aan Gedeputeerde Staten om een beeld te geven van de stand van zaken.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Je kunt wel merken dat er verkiezingen aan komen. De partijen maken zich ineens overal zorgen en druk over . En er kan van alles ineens. Eens kijken of straks de kiezers hier weer in mee gaat. Of wordt het een afstraffing voor een aantal partijen.

  • Vreemde oplossing: een banenpool. Als mensen werken in een situatie die geen garatie geeft, zoek je andere wegen en ben je minder betrokken bij je werkzaamheden en de opdrachtgever.
    Ik begrijp gemeenten niet die het wiel uit willen vinden. Het risico dat het wiel niet loopt, breekt of zelfs van de wagen loopt is aanwezig als je het wiel uit gaat vinden.
    De Jeugdzorg is in de laatste 40 jaar een professionele tak van zorg geworden. Als je als gemeente al deze kennis, kunde en ervaring laat lopen, heb je geen idee waar je mee bezig bent. Maar ja hoe moeilijk kan het zijn. Een kind met signalen die zorgen opwekken. Laat je het thuis met de risico's of haal je het uit huis met alle risico's. Je zult mensen moeten hebben die in het voorliggend veld mensen zover kan krijgen dat ze vrijwillig hulp aanvaarden. Iedereen de gedwongen hulp in gaat het budget van de gemeenten te boven.
    Maak er een overgangsjaar van, dan heb je een win-win situatie, de kunde en de nieuwe wegen naast elkaar.

  • Ongelofelijk dat g*l*l van GroenLinks is alles slopen en als alles bijna gesloopt is gaan mekkeren dat het anders moet.

Recente berichten

Persoon gewond bij aanrijding Schuitemakersstraat

Bij een verkeersongeluk op de Schuitemakersstraat is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

14 minuten geleden

Vrouwen Drs. Vijfje uitgeschakeld in strijd landskampioenschap

Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalclub Drs. Vijfje is uitgeschakeld in de kwartfinale van de play-offs…

30 minuten geleden

Automobilist voor 29ste keer betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs, auto in beslag genomen

Een 29-jarige automobilist uit Groningen is vrijdag aangehouden en heeft zijn auto moeten inleveren bij…

51 minuten geleden

Groningen staat zaterdag stil bij oorlogsslachtoffers

Op verschillende plekken in de gemeente wordt er zaterdag stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers. Dit gebeurt…

1 uur geleden

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

11 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

11 uur geleden