GroenLinks bezorgd over kennisverlies jeugdzorg

nieuws
logo overgenomen uit persbericht GroenLinks

De Statenfractie van GroenLinks is bezorgd over het mogelijke verlies van kennis op het gebied van jeugdzorg na dit jaar.

De verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg gaat per 1 januari over van de provincie naar de gemeenten. Dat betekent een reorganisatie en een andere manier van werken. Het is onzeker of de medewerkers worden aangenomen door de instellingen die de jeugdzorg gaan overnemen.

GroenLinks wil dat die expertise behouden blijft, bijvoorbeeld via een banenpool. De fractie vraagt in een brief aan Gedeputeerde Staten om een beeld te geven van de stand van zaken.

Deel dit artikel:

  1. Je kunt wel merken dat er verkiezingen aan komen. De partijen maken zich ineens overal zorgen en druk over . En er kan van alles ineens. Eens kijken of straks de kiezers hier weer in mee gaat. Of wordt het een afstraffing voor een aantal partijen.

  2. Vreemde oplossing: een banenpool. Als mensen werken in een situatie die geen garatie geeft, zoek je andere wegen en ben je minder betrokken bij je werkzaamheden en de opdrachtgever.
    Ik begrijp gemeenten niet die het wiel uit willen vinden. Het risico dat het wiel niet loopt, breekt of zelfs van de wagen loopt is aanwezig als je het wiel uit gaat vinden.
    De Jeugdzorg is in de laatste 40 jaar een professionele tak van zorg geworden. Als je als gemeente al deze kennis, kunde en ervaring laat lopen, heb je geen idee waar je mee bezig bent. Maar ja hoe moeilijk kan het zijn. Een kind met signalen die zorgen opwekken. Laat je het thuis met de risico’s of haal je het uit huis met alle risico’s. Je zult mensen moeten hebben die in het voorliggend veld mensen zover kan krijgen dat ze vrijwillig hulp aanvaarden. Iedereen de gedwongen hulp in gaat het budget van de gemeenten te boven.
    Maak er een overgangsjaar van, dan heb je een win-win situatie, de kunde en de nieuwe wegen naast elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *