Categorieën: Wijken

Slechts éénderde woningen de Velden is verhuurd

Het loopt nog geen storm bij de verhuur van appartementen in het nieuwe seniorencomplex van woningbouwvereniging de Huismeesters. Eind november wordt het complex op de hoek van de Zaagmuldersweg en de Piet Fransenlaan opgeleverd maar er zijn op dit moment slechts 28 van de 81 appartementen verhuurd.

Veel mensen die zich hadden ingeschreven voor een 55+ woning trokken zich, toen de huur van ruim € 700,= per maand bekend werd, terug.

“Wij stonden ingeschreven maar we doen het niet omdat we netto € 250,= meer per maand gaan betalen”, aldus Jan, een inwoner van de Oosterparkwijk die zelf aan de Zaagmuldersweg woont.

Volgens Henk Zaagman van de Huismeesters komt het allemaal goed: “Voor eind november zijn alle woningen vast en zeker verhuurd”.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • In de tekst staat driemaal dezelfde fout.
    Lijkt wat slordig
    Verhuurt = verhuurd.
    Wel consequent...

  • Die mensen wonen vaak al 25 of 30 jaar in een sociale huurwoning en betalen daar dus substantieel minder huur. Deze mensen kunnen beter in die woningen blijven wonen voor hun eigen portemonnee. 250 euro per maand op stroom besparen kan natuurlijk helemaal niet.

    • Je woont dan natuurlijk wel in een comfortabele woning, dichtbij voorzieningen. En deel van de hogere huurprijs wordt gecompenseerd door lagere energierekening.
      De huursprong kan dan nog steeds net even te hoog zijn.

      • Ik woon ook in zo'n vergelijkbaar energie zuinige woning van 700 euro. Ik betaal minder gas en licht dan in mijn vorige woning maar dat houdt wel op bij 50 euro. Ik betaal meer aan belasting en vastrecht dan aan de eigenlijke energiekosten.
        Dus dat mooi weer praatje van die woningbouwmanager is onzin.

  • Meneer Zaagman denkt dat de recessie voorbij is..
    Ik weet wel beter...( zoals zo vaak)..
    We zullen het zien.

      • Asielzoekers..?
        Inderdaad..Het heeft niks meer met naastenliefde te maken vermoed ik ..men ( De gedreven ondernemers met hun VOC mentaliteit) zullen er wel weer VEEL geld voor krijgen
        Het draait alleen maar om geld.
        Betaald door de samenleving ( wij dus) gelukkig zijn we (nog) rijk genoeg toch ?
        Mijn excuses voor de mensen die via de voedselbank aan hun wekelijkse kostje moeten komen.
        Ik wacht.. trol...!!

  • Wat is er mooier dan zwaar getraumatiseerde asielzoekers in nieuwe woningen op te vangen?
    Nou bijvoorbeeld in villawijken!
    Deze nieuwe vrijwilligers gaan toch het cement in onze samenleving worden die steeds meer opsplitst in heel arm en een paar miljardairs.

  • Omdat ik wel benieuwd was hoeveel toeslag je dan krijgt heb ik net geprobeerd een proefberekening te maken op de site van de rijskoverheid om uit te vinden hoeveel huurtoeslag er op zo'n woning zit voor 2 gehuwden met een uitkering. Oftewel 55+ ers met een minium inkomen. En ik kwam erachter dat als de huur en servicekosten hoger zijn dan € 699,48 je dan geen huurtoeslag krijgt. Ja, dan is de huur wel erg hoog voor iemand met een laag inkomen.

    • Die 699 euro is de kale maximale huurprijs. De woningen zijn dus exact op de maximale prijs gezet die mogelijk is voor de huurtoeslag. Dat is vrij standaard tegenwoordig bij woningbouwverenigingen? De kwaliteit van het huis wordt ongeveer zo gebouwd dat die prijs er uit komt.

  • Ik kan me nog een boze (ex?)PVDA-er herinneren die wou dat er veel meer seniorenhuurwoningen gebouwd moesten worden. Dat lijkt me dus niet nodig?

    • Beste Erik, het zou heel fijn zijn als er meer senioren woningen gebouwd werden maar dan moeten ze natuurlijk niet van die belachelijk hoge huren gaan vragen want dan kunnen er alleen maar studenten of asielzoekers in. Langs de weg, IK ben geen P.V.D.A., nooit geweest en gaat ook nooit gebeuren ook!

      • Als men goedkopere seniorwoningen zou neerzetten is daar ook geen belang bij, want die zouden kleiner zijn en dan blijft men ook liever in hun oude woning wonen. Oude mensen met nog voldoende eigen vermogen kunnen meestal beter een flatje oid kopen. De vraag is gewoon simpelweg overdreven in het verleden. De baby-boomers willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten terwijl velen van hun stiekem wel het geld hebben om meer te kunnen betalen. Een subsidierende overheid is dus ook volstrekt overbodig, maar de lobby is in de vergrijsde PVDA erg groot.
        De economische wetten lijken het er toch van te winnen. Nu worden er meer kleinere woningen voor jongeren gebouwd. Deze zijn vaak veel rendabeler. De oude generatie is verwend met geringe huurstijgingen tov marktprijzen. De mensen die dit niet kunnen betalen krijgen toch huursubsidie ?

  • Ja dat klopt maar hij zij er ook bij, met betaalbare huren omdat er genoeg ouderen zijn die alleen van AOW of uitkering moeten leven . ze hebben in

    • De laatste zin moet zijn. Ze hebben er lak aan in den haag dat dez groep in armoede leeft terwijl zij Nederland groot gemaakt hebben.

Recente berichten

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

17 minuten geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

1 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

2 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

4 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

4 uur geleden

Zonnescherm dreigt van vier hoog naar beneden te vallen

In de Nieuwe Ebbingestraat dreigde zaterdag in het begin van de avond een zonnescherm naar…

4 uur geleden