Categorieën: Nieuws

Europa-PvdA-lijsttrekker Paul Tang bezoekt Stad

Paul Tang, lijsttrekker van de Partij van de Arbeid bij de Europese verkiezingen, bezoekt vrijdag Groningen. Tang gaat samen met onder andere PvdA-fractievoorzitter Roeland van der Schaaf op bezoek bij het UMCG.

Ze praten met medewerkers over het Healthy Aging onderzoek:de praktische- en economische kanten van gezond ouder worden. Noord-Nederland behoort tot de top van Europa op dit gebied en de Europese Commissie heeft het noorden daarom uitgeroepen tot voorbeeldregio. Het UMCG zorgt ook voor extra werkgelegenheid in het noorden met dit onderzoek.

Het bezoek aan Groningen is onderdeel van de Europatour van de PvdA. Op 22 mei zijn de verkiezingen voor het Europees parlement.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Flut verkiezingen. Stem je op het CDA, stem je indirect op Berlusconi. Euro critici worden niet gekozen als voorzitter, je kan niet rechtsreeks op iemand stemmen, je kan niet stemmen op bijvoorbeeld een Engelsman. Fop verkiezingen, heeft helemaal geen zin om je stem uit te brengen.

  • Prima om niet te stemmen, mijn stem telt dan dubbel. Heel erg bedankt voor het vertrouwen in mijn oordeel!

    • D66 en GroenLinks?

      Van dat enge kereltje Pechtold? En dan krijg je de gevaarlijke gekken Verhofstadt en Van Baalen er gratis bij?

      Nee, bedankt

  • Schijnvertoning. Het hele draaiboek ligt al klaar. Dat zie je ook terug in de lokale politiek. De gemeenteraadsleden weten allang wat erop de planning ligt via een brieving vanuit politiek Den Haag. Daaromheen wordt een sausje gegoten om het enigszins geloofwaardig te tonen als scenario naar het volk alsof er verschillen zijn. Maar dit zijn slechts nuances op hetgeen wat er staat te gebeuren.

    In 2005 was ik tegen de EU via het referendum. Daarmee heb ik in ieder geval wel het gelijk aan mijn kant gekregen. Een rapport uit 1979 als aanloop naar de EMU werd al herhaaldelijk gewaarschuwd en het scenario geschetst, wat er kon gebeuren. Het is waarheid gebleken. De hoofdrolspelers gevlogen. Ook dat is een probleem. Politici mogen enorme fouten maken en mogen daarmee het landsbelang op het spel zetten. Deze wordt op haar beurt vervangen als een vette streep en we zitten wederom gevangen in het zootje ongehoord, dat toewerkt waar een scenario wat de heren en vrouwen politici ooit hebben afgesproken. De mening van het volk doet er niet toe. In de nuance wellicht, maar in de grote lijnen is alles al vastgelegd. Ik stem niet!

    • Sjoerd.

      Een half jaar geleden hadden de linkse VPRO jongens van Tegenlicht een documentaire over de euro gemaakt. Conclusie? Stoppen met dat monetaire gedrocht!

      Alcoholistische, door teveel macht aangevreten en met op de Kitsch van Zweig (Stefan, red) gebaseerde "visies" griezels als Verhofstadt interesseert dat niet. In het proces van het er door rammen van hun heilstaat schakelen ze een paar keer op. Linksom of rechtsom; de wereld als speeltuin voor een cultureel-economische "elite" zal door de strotten van massa gaan.
      Een massa die hele andere wensen heeft; zoals inkomenszekerheid, een negen-tot-vijf-baan, een traditioneel gezin in een huis met tuin en puntdak, een nieuwe accuboormachine, het willen behoren tot een natie zonder de hele tijd cultuur-relativistisch bezig te moeten zijn.

      Totdat de proverbial shit the proverbial van hits!

      Dan gaan we Putinistische partijen door heel Europa zien. Geleid door niet racistische typen als Farage. En de zich als superieure levensgenietende vrijdenkende* wereldburgers wanende typen die je bij D66 aantreft, zullen geconfronteerd worden met Europa dat teruggekeerd is naar een EEG. Maar dan zonder Koude Oorlog, maar met een Duits-Russische as. Waarvan Polen pas na decennia ook een sterke onafhankelijke factor zal worden. Poolse wonden zijn helaas nog lang niet geheeld.

      Dus Jack; wellicht dat de pro-Brussel-kliek (en Straatsburg natuurlijk), dit keer nog wint, maar het zal een van de laatste keren zijn.

      Met vriendelijke groet

      • Zegt de man die niet de durf heeft om te schrijven wat voor werk die doet.

        Met vriendelijke groet

      • @vsh
        Je voorspellende gaven lieten je aardig in de steek toen je een enorme winst voor je vrienden van de Stadspartij in het verschiet zag.
        Dit stelt me wel een beetje gerust.

  • Jack, jouw stem zal dan inderdaad zwaarder stemmen. Dus veel plezier met een Berlusconi, Verhofstad, Van Baalen en sla je over een paar maanden maar voor de kop.

    Zo'n verhofstad en van Baalen zijn in staat een derde wereldoorlog te ontketenen met hun geroep in Kiev dat de EU achter ze staat en ze graag financieel wel helpen en opnemen in de EU. Iets wat een enorm aantal EU burgers juist niet wil. Laat Rusland lekker een leger in de Oekranie plaatsen, waarom zou dat een Europeees leger moeten zijn? Als Rusland het niet of de EU doet het niet dan hebben we daar een nieuwe burgeroorlog zoals in Joegoslavië en we weten wat voor flater de EU daar heeft geslagen met etnische zuiveringen tot gevolg.

    Ik zou op Nigel Farange hebben gestemd. Maar ondanks dat 'democratische' Europa kun je alleen via via op iemand stemmen en krijg je er een hele hoop Europese baantjesjagers bij.

  • Als ik op MarcS en/of JackB stem krijgen ze dan straks eventueel een stoel in HET(beoogde) MONSTRUM ?

  • Wij zijn een voorbeeld regio.
    Op papier de rijkste regio in de e u.
    Daarom krijgen wij geen geld van de e u.
    Zelfs een deel van het umcg moeten we inzetten voor de e u.
    En inderdaad ambtenaren bepalen hoe het reilt en zeilt niet de gekozen politici.
    Europa bepaalt.
    Zelfs als we de europese grondwet niet willen maakt niet uit hij is er toch gekomen.
    Sinds de computer wint van de beste schaker kunnen we doen wat we willen op termijn zijn we onze vrijheid kwijt.

  • Een aantal lieden hier is te dom om te zien wat 'Europa' aan zegeningen heeft gebracht. Mijn advies is om je iets beter in de materie te verdiepen ipv allerlei populistisch en/of absurdistische meninkjes te ventileren. Die zijn alleen maar goed voor het trainen van de lachspieren.

    Mijn advies aan de meeste posters hier om niet te gaan stemmen wil ik graag nog een keer herhalen! :-)

  • Wat voor zegeningen heeft Europa dan gebracht.
    O ja crisis en werkeloosheid plus armoede.
    Daar nog bij dat wij bloeden voor de schulden van de zuidelijke landen en de steeds hoger wordende salarissen in Brussel. Kom nou toch Jack Europa heeft ons alleen maar in de ellende gestort.
    Dat jij de praatjes van Rutte en Samson en andere politici nog gelooft geeft al aan dat je volgens mij zelf een rol in de politiek vervult. Maar wij begrijpen er niets van en jij alles. Zei Samson dat ook niet na de verkiezingen de burger begrijpt ons niet? Kom maar op met je commentaar.

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

8 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

11 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

12 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

12 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

13 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

16 uur geleden