Categorieën: 112

ME treedt op bij Euroborg

De ME heeft kort na de wedstrijd FC Groningen – Feyenoord op moeten treden bij een opstootje bij de Euroborg. Voor zover bekend zijn er geen mensen aangehouden.

Tijdens de eerste helft van de wedstrijd ontstond er ook al onrust op één van de tribunes. Feyenoord-supporters wisten door nog onduidelijke reden in een vak te komen waar ook FC Groningen-supporters waren. Tijdens de rust wist de ME de situatie onder controle te brengen.

Na de wedstrijd wachtten FC Groningen supporters die van Feyenoord buiten het stadion op. De politie besloot daarop om de Euroborg af te sluiten. Aan supporters werd gevraagd binnen te blijven tot het weer veilig was. Desondanks ontstonden er buiten toch opstootjes, die de ME met hulp van agenten en politiemensen te paard, snel onder controle wist te brengen.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Nog vervelender is de jaarlijkse gaten in de begroting. [Gedeelte reactie door redactie verwijderd ivm belediging zonder dit met bewijzen aan te tonen]

  • Gewoon zorgen dat die feyenoorders niet op de thuis-vakken zitten. En als ze er wel zitten, direct verwijderen. Daar kwamen namelijk alle problemen van.

  • jammer dat een stel feijenoord fans de sfeer in het stadion moest verzieken. ik kon de beschamende vechtpartij van deze Rotterdams "fans" vanaf de hoofdtribune zien.
    Zaten te midden van kinderen!
    De z-side reageerde hier helaas ook op. Het had de z-side gesierd als ze zich in hadden gehouden en het geprovoceer over zich heen hadden laten komen.

    • Nijland weg? En dan? Ga jij het doen? Dat is geen oplossing. Nijland heeft heel veel voor de club betekend en dit kan je hem niet aanrekenen

      • Nou, het is maar de vraag of je hem dit niet kunt aanrekenen. Hij is toch de grote verantwoordelijke man bij de club. Als ik hem was en ik had 200 mails gehad van verontruste mensen en ik wist wat voor angsten ouders en kinderen hebben uitgestaan, dan had ik nederig mijn hoofd gebogen, excuses gemaakt en opgestapt. De koninklijke weg, zeg maar.

      • Nijland wist dat dezelfde groep (FLKG) vorig seizoen op de Koemantribune had zitten provoceren/intimideren. In Utrecht, Waalwijk en Den Haag hebben deze hooligans dit seizoen(!) ook huis gehouden op familietribunes. Met andere woorden: dit incident is Nijland wel te verwijten. Of is het niet verwachten dat de Z-Side provocaties niet onbeantwoord laat.

        Maar Nijland heeft veel goed werk voor de FC gedaan, en van mij mag hij best blijven zitten.

        Met vriendelijke groet

  • altijd weer het zelfde. een kleine groep raddraaers eis de aandacht op en krijgt deze ook helaas.

  • Zo jammer dit... Het ging zo goed met de supporters van FC Groningen. En ik denk toch als de FC de wedstrijd met 2-0 gewonnen was de ME niet nodig was geweest ?
    [gedeelte van de reactie door schrijver zelf verwijderd ivm belediging aan de Z-side ;-)]

  • Die supporters zouden gewoon een afspraak moeten maken om elkaar te treffen ergens in de provincie. En als ze de ME erbij willen hebben dan op hun eigen kosten.

Recente berichten

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

2 uur geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

2 uur geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

3 uur geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

4 uur geleden

OM wil Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Het Openbaar Ministerie wil dat een 23-jarige Algerijn zeker vijftien maanden in het cachot verdwijnt.…

5 uur geleden

Boek over Grote Markt in de maak: gemeente zoekt verhalen en foto’s

Ter gelegenheid van de afronding van de nieuwe Grote Markt is de gemeente bezig met…

5 uur geleden