Categorieën: Wijken

CU: Omwonenden slecht geinformeerd over spoortunnel

De omwonenden zijn te laat geïnformeerd over de plannen rond een tunnel onder het spoor bij de Paterswoldseweg. Dat zegt de ChristenUnie.

De bewoners hoorden in november pas van de plannen terwijl de gemeenteraad al  maart vorig jaar op de hoogte werd gesteld.

De ChristenUnie zegt dat het stadsbestuur het belang van de tunnel niet goed  kan uitleggen. Daarom moet er beter overleg komen met de buurt. De bewoners hadden daar eerder ook al om gevraagd.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Is het vreemd dat de bewoners niet bij projecten betrokken worden ? Nee
    De bestuurders stad/provincie willen handelingsvrijheid hebben en hun voorstel erdoor heen drukken.Daarom werd gisteren het spoorplan waar dit een onderdeel van is snel voor de verkiezingen ondertekend.
    Kijk VVD gedeputeerde/VVD wethouder/oud Tweede Kamer Groen Links v.Gent NS de plannen zijn te duur en niet goed doordacht.Er wordt weer met geld gespeeld en verspeeld.Mn oude baas Siege Dijkstra zei altijd ga eerst bij de bewoners langs(voor de uitvoering) en wees open en geef je tel.nr dat je bereikbaar bent.Betrek de bevolking erbij ! Dat doet de overheid beslist niet.Deze waarschuwing geldt voor alle politieke partijen.

  • Raar, ik als niet omwonende weet toch al wel een jaartje of twee over de plannen. Beetje interesse tonen voor je eigen woonomgeving kan nooit kwaad. Die boze meneer uit laanhuizen is ook al niet gesignaleerd op de voorlichtingsbijeenkomst in november. Die werd pas in februari wakker en vond het raar dat hij nog van niets wist. Tja dan heb je gewoon zitten suffen.

    • Ja ik dacht ook al, dat weet ik toch al minstens een jaar, en ik woon niet eens in de buurt.
      Jammer dat altijd weer het NIMBYverschijnsel opduikt; je woont in een stad, ik ook, en weet dat er ooit ook bij jou iets gepland kan worden. Denk dan niet alleen aan jezelf maar aan het algemeen belang en kom met constructieve aanvullingen.

  • marc gemeenten/provincies/RWS zijn kanjers met het ter visie leggen net voor de vakanties want dan krijgen ze de minste reactie en lezen mensen geen courant kunnen geen tv ontvangen allemaal zijn ze snikkie bezig.

  • Robert je hebt gelijk, ik woon dan in Oost Groningen,ken de plek in de tijd dat de Nelf verf fabriek er stond en ik elk seizoen voor Kon.Sj Dijkstra wegenbouw bij de Suikerunie werkte.De tekening die er nu ligt kan anders en zou anders moeten en deze spoorovergang moet al lang een tunnel zijn.Maar langer aan de zuidzijde. Er moeten 4 sporen overheen lopen
    + busbaan + weg verbinding onder Emma viaduct door + voetgangers en fietsers. De fietsroute Paterswoldse weg hoeft niet de diepte van de autoweg te hebben.Dus geen 4,50 m maar 2,50 m waardoor de helling van het fietspad/voetpad veel flauwer loopt.

  • Waarom niet een tunnel voor de trein ipv het overige verkeer? Is dat niet veel handiger uiteindelijk?

  • Roel dit is onmogelijk gezien de hellingen voor de trein en die tunnel dan slechts 150 meter van het Hoornsediep ligt, waar bruggen over liggen. !

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

5 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

6 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

7 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

7 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

9 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

9 uur geleden