Categorieën: Wijken

Omwonenden tegen plannen rond Boterdiep

De bewonersorganisatie Hortusbuurt/Ebbingekwartier is onaangenaam verrast door de plannen van de gemeente rond het Boterdiep.

Het evenemententerrein waar onlangs nog optredens waren voor Eurosonic en het stadsstrand verdwijnen, zeggen de bewoners. Dit betreuren zij.

Ook zijn de bewoners het niet eens met de huisvesting van meer studenten op het Ciboga terrein en het verdwijnen van de parkeerplaatsen op het Boterdiep.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Jammer voor de bewoners maar wat u denkt of vindt daar heeft de zittende macht geen boodschap aan.
    En zeker de nu nog grootste partij niet.
    De PvdA in het college beloofd van alles maar doen alleen maar wat hun zelf goed uitkomt. En daarin speelt de burger geen rol

  • Opnieuw een wijk waar studentenhuisvesting wordt toegejuicht. Ben benieuwd of en wat daar tegen gedaan gaat worden. Als het tegenzit straks nog meer jongeren/studentenhuisvesting (het woord jongerenhuisvesting leidt gelijk de aandacht van de studentenbewoning af) aan de Oosterhamrikkade, Zaagmuldersweg en het Cibogaterrrein.

  • Van meet af aan was duidelijk dat het stadsstrand en het evenemententerrein een tijdelijke invullingsfunctie kenden. Dit als 'verrassing' te duiden maakt op mij een wat opportunistisch retorische indruk. Een zuivere discussie over het invullen van openbare ruimtes lijkt me toe te juichen temeer daar dit constructief zou kunnen bijdragen aan een breed gedragen invulling van het boterdiep (een straat die momenteel niet echt tot gezellig verblijven uitnodigt, en momenteel een scherpe denkbeeldige lijn trekt tussen binnenstad en ciboga).

  • Opvallend, in het Dagblad van het Noorden staat dat de plannen zijn gemaakt in samen spraak met omwonenden en ondernemers.
    En laten we eerlijk zijn; het Boterdiep ziet er op dit moment niet uit.

    Verbaas met sowieso over de reacties die verschillende projecten oproepen.
    Het krampachtige "we willen dat alles blijft zoals het is" is een vorm van korte termijn denken. Wil je de mooie stad bewoon- en bereikbaar zullen er dingen moeten veranderen en aan de nieuwe tijd moeten worden aangepast.
    Stilstand is immers achteruitgang.

  • Het was natuurlijk al jaren bekend dat het CiBoGa terrein bedoeld was voor bebouwing. Je woont natuurlijk wel midden in de stad lijkt me meer dan logisch dat het een keer wordt bebouwd want dit terrein was alleen maar tijdelijk ingericht voor recreatie etc. Het blijft natuurlijk jammer daar ben ik het mee eens maar ga niet doen alsof het een grote verrassing is.

  • Ze moeten daar gewoon een plein van maken met gras en planten er ligt daar al een mooi evenementen terein en dan maak je er bij een mooi terras eiland

  • Is niets tegen te doen middenweg. kijk eens naar nevenfuncties. En dan groot groningen. En dan over studentenhuisvesting. Dan ga je het wel begrijpen.

  • Middenweg ik bedoel voorzitter studentenhuisvesting het akkoord van Groningen. Staat bij nevenfuncties.

Recente berichten

Automobilist botst tegen boom op Bedumerweg, bestuurder gewond

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Bedumerweg is een automobilist gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

1 uur geleden

Bevrijdingsvuur brandt in Stadspark

Het Bevrijdingsvuur is zondagmiddag gearriveerd in het Stadspark. In het Stadspark vindt zondag het Bevrijdingsfestival…

2 uur geleden

NK Jeugdschaken in Hoogkerk ten einde: “Tot op de laatste dag bleef het ongemeen spannend”

Het NK Jeugdschaken dat dit jaar in Hoogkerk werd gehouden is ten einde. De toernooiorganisatie…

2 uur geleden

Politie kijkt terug op rustige Bevrijdingsnacht met kleine incidentjes

Bevrijdingsnacht is in Groningen rustig verlopen. De politie hoefde, op wat kleine incidenten na, niet…

3 uur geleden

Groningen Atletiek pleit voor bouw sporthal: “Indoorlocatie zou van grote meerwaarde zijn”

Groningen Atletiek pleit voor de bouw van een sporthal waar indooratletiek bedreven kan worden. Wethouder…

6 uur geleden

“De vermissing stopt pas als de vermiste is gevonden, dat is mijn drijfveer”

Waar zijn de lichamen van de vijftien geëxecuteerde stakers die begraven zijn op Appèlbergen? Dat…

7 uur geleden