Categorieën: Nieuws

Partij voor de Dieren niet blij met Burger King

De Partij voor de Dieren is niet blij met de komst van een nieuwe Burger King in de binnenstad. Het hamburgerrestaurant gaat een locatie openen aan de Grote Markt.

De partij vindt het jammer dat de gemeente besloten heeft om een vergunning te verlenen. Volgens fractievoorzitter Gerjan Kelder van de Partij voor de Dieren druist de Burger King in tegen het duurzame imago van de stad.

De Partij voor de Dieren heeft hierover vragen gesteld aan het college van B & W.

Bart Draper

Bekijk reacties

  • ja ja, duurzame ondernemers moeten er in en die hebben een zetje (lees subsidie) nodig. alweer een partij die graag strooit met geld dat er niet is. ben benieuwd wie al die steuntjes in de rug en subsidies straks moeten gaan betalen. als dat er gelijk bij verteld wordt dan weet iedereen waar ie straks wel of niet op moet stemmen, toch?

  • Duurzaamheid is geen onderdeel van de afweging die de gemeente mag maken bij het verlenen van een vergunning. De gemeente heeft juist laatst nog verklaard dat er behoefte is aan daghoreca. Dat is de Burgerking bij uitstek. Het vergunningenbeleid is gelukkig geen ideologisch middel. Je moet aan de regels voldoen en dan mag de gemeente geen vergunning weigeren. Ik ben helemaal voor duurzaam, maar je moet het niet op een betuttelende manier opleggen. De Burgerking wordt duurzaam als de klant dat wil.

  • Haha duurzame imago.... Ja zeker als er vele panden leeg staan. Dan liever een burger king dan weer een dumpzaak of telefoonzaak oid.

  • Het verbaasd me elke keer weer dat als iemand van een politieke partij zijn/haar mening geeft er allerlei negatieve en veel niet ter zake reacties op komen. Wat een negatief gedoe. Het is alleen maar goed dat een partij zijn/haar mening verkondigd. Dat geeft een kiezer duidelijkheid over de standpunten van een partij. En daarop kun je dus een keuze maken. Persoonlijk vind ik het jammer dat zo langzamerhand elke binnenstad op elkaar gaat lijken, of je nu in Utrecht, Amersfoort of Groningen rondwandelt het wordt een eenheidsworst.

  • @Marc, een Burgerking die duurzaam wordt? Wishful thinking en nogal naïef, net zoals de MacDonalds ooit duurzaam zou worden. Fastfood is sowieso niet duurzaam natuurlijk.
    De PvdD heeft helemaal gelijk, nog een fastfoodrestaurant in Groningen is van de gekke... zéker in hartje stad.

    • Je gaat volledig voorbij aan het FEIT dat de gemeente geen middelen heeft duurzaamheidsbeleid te voeren door middel van het inperken van het vrije ondernemen. Of die Burgerking duurzaam wordt of niet, doet er niet toe. De Burgerking heeft evenveel recht zich te vestigen als iedere andere onderneming. Mij zul je niet bij de Burgerking of Mcdonalds zien, maar dat betekent niet dat ik mag bepalen dat winkels die ik stom vind zich maar niet mogen vestigen in Groningen. Het is hier geen bananenrepubliek.

      • Inderdaad, het is hier geen bananenrepubliek.
        En alleen daarom al moeten we ook niet willen dat Burgerking zich in hartje stad vestigt.

  • Toch een rare discussie. Al jaren zit er een MC Donalds in de Herestraat, een FEBO en Hoek in het centrum, verkoopt een patatboer zijn (veel) te zoute patat op de markt. En nu is er opeens een probleem?

    Zeg niet dat PvdD ongelijk heeft, maar men gaat nu met twee maten meten.........oh ja, iets met verkiezingen of zo.

  • PVDD is gewoon een hopeloos nietszeggend groepje mensen dat soms een punt heeft maar in dit geval niet.De hele stad zit vol met zaken die ongezond zijn maar uiteindelijk ben jezelf verantwoordelijk als je wel dan niet naar binnen gaat en daar heb je geen hypocriete Gertjan Kelder voor nodig.

  • Ik snap al helemaal niet waarom er ook maar iemand zo gek is om bij KFC , mc D of Burger K ook maar een cent uit te geven aan die smakeloze ongezonde rotzooi.
    Maar goed, we leven in een vrij land en iedereen heeft recht op overgewicht met bijbehorende ziektes.

Recente berichten

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

4 uur geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

5 uur geleden

Donar wint eerste play-offduel tegen BAL

Donar is de kwartfinale van de play-offs om de landstitel woensdagavond begonnen met een 78-66…

6 uur geleden

Twee jongeren zijn Handhaving te slim af bij Jachtseizoen in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen vond woensdag een editie van Jachtseizoen plaats. Bij dit spel maken…

6 uur geleden

Geen link tussen moorden op Antoinette Bont en Harry Roo: “Uitsluiten is ook belangrijke ontwikkeling”

Er is geen link gevonden tussen de moorden op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo.…

7 uur geleden

Versterkingen komend seizoen voor Be Quick 1887 en PKC’83

Be Quick 1887 en PKC'83 hebben zich de afgelopen dagen versterkt voor het komende seizoen.…

8 uur geleden