Categorieën: Nieuws

Vijf Groningers in race beste gemeenteraadslid

Vijf Groninger gemeenteraadsleden doen mee aan de verkiezing van het beste raadslid van Nederland.

De verkiezing wordt onder meer georganiseerd door De Volkskrant en het TV programma Pauw & Witteman.

Anne Kuik van het CDA heeft tot nu toe de meeste stemmen van de Groninger raadsleden. Matthias Gijsbertsen (GroenLinks) staat tweede. Daarna volgen Sabine Koebrugge (VVD), Kris van der Veen (GroenLinks) en Gerjan Kelder (PvdD)

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Afgezien van Ger Jan Kelder zie ik geen enkel Groninger raadslid.

    Paar hoogmoedige typen die hier een paar jaar wonen, en ook vanwege het opbouwen van de CV en riante vergoeding (meer dan duizend netto per maand),hier wel even voor raadslid zullen spelen.

    Kan het me toch niet voorstellen dat ik naar een andere stad verhuis, en me daar dan binnen een paar jaar wel eventjes tot kandidaats raadslid opwerp. Vind het het echt ongelooflijk.

    Zou Anne Kuik pak-em-beet Ulgermaborg en Kranenburg uit elkaar kunnen houden? (Voor Anne: dat zijn twee Groningse wijken!)

    Met vriendelijke groet

  • Met dank al die hoogmoedige studentjes die hier wel even - zonder Groningen ook maar enigszins te kennen - voor raadslid willen spelen.

    Zo:

    http://www.groningerarchieven.nl/uploads/lightbox/38ff1669-35bb-4fcc-9fac-59859382006e

    zag Groningen er een paar decennia terug nog uit. Met dank aan de bouwvrienden van de PvdA. Die arrogante club die jullie partijen (CDA, GroenLinks, VVD) als trouwe, bange slippendragers altijd zo braaf gehoorzaamden.

    Namens de meeste stadjers wil ik jullie dus bedanken voor jullie mede verantwoordelijkheid voor het verworden van een Almere-op-de-Hondsrug van Groningen.

    Met vriendelijke groet

    • Wederom geklets, zo zag Groningen er niet uit in 1990 of 1980 of ...
      Het is een knap oude foto, ik schat in van ruim voor de tweede Wereldoorlog. In elk geval heel wat ouder dan een paar decennia zoals VSH beweert.
      Is hij wel een echte Stadjer wanneer hij zoiets doms beweert?

      • Verdiep je eens in de geschiedenis van Groningen in het algemeen, en die van de Oosterpoort in het bijzonder, voordat je meninkjes over de Groninger politiek en haar stedenbouwkundige beleid ventileert.

        Dit is na WW II, met goedkeuring van jouw vrienden van de PvdA. gesloopt.

        Met vriendelijke groet

    • VSH (oftewel Timmer) maakt weer een omtrekkende beweging omdat hij de foto niet goed kan dateren.

  • Hier zie je in een notendop het probleem van politiek Groningen. Jeugdig enthousiast links zonder ervaring + Dierenpartij. Vind je het gek dat zij bijv. geloof hechten aan de marketingverhalen van een Nijdam en een Istha ? Wij zitten er mooi mee.

  • Inhoudelijk is voor mij Inge jonkmans de beste. En daar gaat het om.
    En a.u.b niet dat mens bloemhof van de PvdA.
    Die is zeker niet te vertrouwen.

    • Voorlopig lukt het je niet eens haar naam goed te spellen. Maar wel een mening hebben over van alles. Dat dan weer wel.

  • Het is een schande! De kop "Vijf Groningers in race beste gemeenteraadslid" bovenaan dit artikel doet mij al pijn aan mijn ogen. Het zijn geen Groningers. Als zij Groningers waren, dan wist men wel van wanten en waren er prioriteiten gesteld in het beleid en dus geen forum en tram. Dan werd er gewerkt aan werk in volwaardige banen.

    De enige Groninger met roots is jacob Bolhuis van stadspartij. Dit van de 39 raadsleden. Als het er meer zijn, dan hoor ik het graag?! Hoogste tijd, dat er een politieke partij wordt opgericht, dat bestaat uit Groningers, omdat zij weten hoe de stad moet worden bestuurd. Waar de prioriteiten liggen.

    • Ken een Zuid-Hollander die hier kwam studeren, en die na een jaar of tien zeer betrokken was Groningen, en dan vooral bij het aanzien van de stad.
      Hij vervloekte Gietema en Smink, en hij stoorde zich aan de misleidende vraagstelling bij de architectuurprijs van de Gezinsbode.*

      Deze niet getogen Groninger had ik zeer graag in de Groninger gemeenteraad gezien. Veel liever dan bijvoorbeeld getogen stadjer Bert Oost van de PvdA (voormalig raadslid).

      Denk dat je iets pas kunt liefhebben als je iets echt goed kent. En om iets als een stad te kunnen liefhebben moet je er echt langere tijd wonen. Maar hier geboren zijn lijkt me geen noodzaak.

      Maar omdat je echt een stad figuurlijk in je handpalm moet kunnen houden, om de zeer belangrijke functie van gemeenteraadslid goed te kunnen vervullen, vind ik het onbegrijpelijk dat iemand die bij wijze van spreken net uit de bus van Erica (of mooie Roden of een een door mestlucht gedomineerd Fries dorp) gestapt komt, het in het hoofd haalt om hier maar eens even voor gemeenteraadslid te spelen.

      Met vriendelijke groet

      P.S

      Volgens mij is Amrut Sijbolts (veel Groningse kan die achternaam niet) van de Stadspartij een getogen Oosterpoorter.

      • Wat een geklets, alsof je ergens lang gewoond moet hebben om goede mening te kunnen vormen.
        In de Groninger raad zie je eerder het bewijs van het tegendeel. De raadsleden van de Stadspartij wonen hier vast al heel lang maar het niveau en de kwaliteit van hun opvattingen is wel heel bedroevend.
        Geen wonder dat ze zo weinig stemmen hebben.

  • Kijk eens naar het aantal stemmen dat ze krijgen, de nummer 1 slechts 234 en de Partij van de Dieren 8. Als ik mijn facebook vrienden vraag te stemmen zou ik er al meer hebben. Flut verkiezing waar veel mensen niet van gehoord hebben, anders was er wel een betere afspiegeling gekomen van de Groninger gemeenteraad in plaats dit clubje.

Recente berichten

Pinkstermaandag zon en buien, ook komende dagen buien

De zon maakt de komende dagen vaker plaats voor bewolking met kans op regen- en…

6 uur geleden

Geen plusvariant om extra te investeren in sportvoorzieningen: “Huidige ambities zijn al heel fors”

Een plan van het CDA om in de gemeente een plusvariant uit te werken, waarbij…

6 uur geleden

KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel op pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

7 uur geleden

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken…

8 uur geleden

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

9 uur geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

11 uur geleden