Categorieën: Nieuws

GroenLinks wil bredere fietspaden Korreweg

GroenLinks maakt zich zorgen over de toenemende onveiligheid voor fietsers op de Korreweg. De afgelopen jaren waren er minstens vier ongevallen met zwaargewonden. GroenLinks wil van het college weten wat zij aan de onveilige situatie op de Korreweg gaat doen. 

De rotonde op de kruising met de J.C. Kapteynlaan is niet het enige gevaarlijke punt op de Korreweg. Ook op de kruising met de Ulgersmaweg raken auto’s, fietsers en voetgangers regelmatig met elkaar in conflict, en de kruising met Boterdiep, Rodeweg en Ebbingestraat is zelfs berucht. Het lijkt erop dat steeds meer fietsers en auto’s gebruik maken van de Korreweg. Raadslid Benni Leemhuis vindt dat het tijd is voor maatregelen die het voor fietsers veiliger maken op de Korreweg. Gedacht wordt aan ruimere fietspaden.

GroenLinks heeft over de Korreweg schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Femke van Arendonk

Bekijk reacties

  • Bredere fietspaden slaat nergens op. Langs de hele korreweg ligt aan beide kanten een fietspad die gescheiden is van de rijbaan voor auto's. De reden waarom er steeds meer auto's gebruik maken van de korreweg zijn de werkzaamheden aan de ring. Met name die bij de noordzeebrug. En dat is maar tijdelijk. Zal volgend jaar nog drukker worden met fietsers, dan is de noordzeebrug helemaal afgesloten voor fietsers. Door de gescheiden fietspaden zullen fietsers altijd voorrang nemen, doe ik zelf ook. Als ik daar met de auto over moet, is het gewoon goed uitkijken.

  • John Veldman, de voorzitter van de BOB, kwam op 2 december 2013 op zijn publieke (!) twittervriend van de BOB, de Beijumkrant en het NLA-wijkteam Beijum op voor het raadslid Benni Leemhuis (hij stond laag op de groslijst van GroenLinks). Hij kwam op een hogere, verkiesbare plaats.

    Wim Klein, de oud-voorzitter van de BOB en RO/EZ-ambtenaar, zei in het verleden op een AV van de BOB, dat deze club zich mag bemoeien met de Korreweg, de Korrewegrotonde, de Korrewegbrug en de Ulgersmaweg, omdat deze wegen naar Beijum leiden. Ik schreef meerdere keren op Beijumnieuws dat dit statutair de taak is van de bewonersorganisatie van de Korrewegwijk. De Ulgersmaweg is een zaak van de bewonersorganisatie Brugborg (Oosterhoogebrug / Ulgersmaborg).

    JV van de BOB wordt nu “bediend” door de fractie van GroenLinks. Voor deze partij bedacht hij het knooppuntenmodel van de Regiotram. Juist door zijn twitteraccount bevestigt hij op laconieke wijze de link tussen de BOB en GroenLinks. JV twittert over de BOB, maar de pikante vraag is of hij schrijft NAMENS het bestuur van de BOB. Is hij wederom aan het soleren? Zonder eerst gedegen overleg te plegen?

    Ik zie bij dit persbericht van GroenLinks de duidelijke BOB-sporen van JV. De vraag is of deze situatie gezond is. De BOB moet boven de partijen staan. Geen verkokerde toestanden en dubbele petten. Er is nu de vierde pet van John Veldman als sympathisant / aanhanger van GroenLinks.

    Vergelijk in dit verband de oud-secretaris van de BOB, mevrouw Anna Riemersma, die als hoofdredacteur de BOB-krant (de genaaste Beijumkrant) misbruikte voor eenzijdige berichtgeving over de Regiotram, waardoor ze interessant werd voor de Stadspartij Groningen. De BOB als voorportaal of verlengstuk van en voor de privépolitiek.

    Nu de twittervriend van John Veldman van 8 januari 2014 (kijk vooral naar de tijdstippen):

    https://twitter.com/JohnVeldman1

    1.
    1. Harrie Miedema ‏@HarrieMiedema 21u
    GroenLinks wil bredere fietspaden Korreweg http://wp.me/p1f9i1-AF4 via @oogtv; ook verplaatsen autoverkeer naar Oosterhamrikkade kan helpen.
     Tweet embedden
    Openen Sluiten
    2. John Veldman ‏@JohnVeldman1 17u
    @HarrieMiedema @oogtv @bennileemhuis (2/ 2) #BOB is situatie rond die brug echt zat! Politie handhaaft nooit, fietsers dagelijks vogelvrij!
    Gesprek weergeven Gesprek verbergen
     Tweet embedden

    2.
    1. Harrie Miedema ‏@HarrieMiedema 21u
    GroenLinks wil bredere fietspaden Korreweg http://wp.me/p1f9i1-AF4 via @oogtv; ook verplaatsen autoverkeer naar Oosterhamrikkade kan helpen.
     Tweet embedden
    Openen Sluiten
    2. John Veldman ‏@JohnVeldman1 17u
    @HarrieMiedema @oogtv @bennileemhuis alle auto's over OHtracé en afsluiten Krol-brug voor autoverkeer? Voor #BOB Beijum zeker bespreekbaar
    Gesprek weergeven Gesprek verbergen
     Tweet embedden

    3. OOG Radio en TV ‏@oogtv 21u
    #groningen GroenLinks wil bredere fietspaden Korreweg: http://www.oogtv.nl/2014/01/groenlinks-wil-bredere-fietspaden-korreweg/
    Geretweet door John Veldman
    Openen Sluiten
     Tweet embedden

    4. Benni Leemhuis ‏@bennileemhuis 21u
    Net schriftelijke vragen gesteld over de verkeersveiligheid voor fietsers op de Korreweg. #raad050
    Geretweet door John Veldman

    Met de reactie van “ik zeg” ben ik het geheel eens.

    Zie eveneens mijn reactie op Beijumnieuws van vanmiddag:

    http://beijumnieuws.blogspot.nl/2014/01/zorgen-over-onveiligheid-korreweg.html

Recente berichten

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

6 minuten geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

1 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

3 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

5 uur geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

5 uur geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

6 uur geleden