Categorieën: Nieuws

Tweede Kamerfractie PvdA stelt vragen over Rehwinkel

Tweede Kamerlid Manon Fokke van de PvdA heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vragen gesteld over het wachtgeld van haar partijgenoot burgemeester Peter Rehwinkel.

Ze wil weten of het aanvaarden van een onbetaalde functie een voormalig politieke ambtsdrager ontslaat van zijn sollicitatieplicht. Rehwinkel gaat in Barcelona werken. Het is de vraag of hij aan zijn sollicitatieplicht kan voldoen. De raad hoorde dinsdag van Rehwinkel dat hij voor een half jaar gebruik denkt te maken van de wachtgeldregeling. Veel raadsleden waren verbaasd.

Volgens meerdere raadsleden is het de vraag of de wachtgeldregeling zo bedoeld is dat Rehwinkel onbetaald vrijwiligerswerk in Barcelona kan gaan doen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Als de burgemeester tijdens de wachtgeldperiode zn sollicitatieplicht vervult, vindt hij vast wel een betaald baantje en blijkt alle commotie voor niks te zijn.

  • Ook al ziet Rehwinkel nu van wachtgeld af, we kennen het aard van het beestje nu. Rupsje nooit genoeg zal er alleen van afzien als zijn politieke vrindjes van de PvdA hem dan weer aan iets anders kunnen helpen.

    Rehwinkel, hou het geld maar! Er nu van afzien doe je alleen uit eigen gewin en niet omdat je zal inzien dat je een profiteur bent. Waarschijnlijk is het Rehwinkel zijn plan om er nog jaren van wachtgeld te profiteren terwijl hij weer een Europees verhikkel in Barcelona optuigt voor het baantjes caroussel van de PvdA.

  • Schaamteloos! Tot dit bericht verweet ik het slechts de grote graaier zelf maar na in deze video gezien te hebben dat de raadsfractie PvdA dit allemaal heel normaal vindt omdat ie er recht op heeft....Jullie zijn mijn stem definitief kwijt Bea en de rest ! Peter, optiefen en wel zo snel mogelijk.

    • Onbeschaamde vlerk ga een snel je mond wassen. Ik bel je moeder. Toon een beetje respect voor mijnheer Rehwinkel. Een paar weken naar een werkkamp zou onbeschaamd geteisem zoals jou goed doen!

  • De PvdA dat een partijgenoot #RehWinkel bekritiseert, riekt naar zelfreflectie !

    Als je kritisch op jezelf bent als partij, dan kan je als partij overleven door deze misstanden.

    Helaas stapelen de misstanden zich op over de rug van de samenleving en dus zal de zelfreflectie zo langzamerhand uitgewerkt zijn. OP naar 0 zetels !

  • iedereen heeft het over de pvda, de a van arbeit. maak van die a een e, van elite dan zie je waarom ze ook landelijk met de vvd in zee zijn gegaan. links lullen, recht vullen.

  • Nu worden er even wat kamervraagjes gesteld om de handen als PVDA nog een beetje schoon te wassen en erna gebeurd er helemaal niks en zit het burgermeestertje nog 3 jaar op wachtgeld in Barcelona. Terwijl hij zelf vrijwel deze 'vrijwilligers'-baan verzonnen heeft en z'n oude werk opzegt. Het gaat mij er vooral om dat er voor dit soort middelmatige PVDA-ambtenaartjes blijkbaar totaal andere regels gelden als voor 'normale' werkelozen.
    Juist de PVDA kan me dat met hun gewauwel over de 'nieuwe sociale democratie' niet verkopen. Ga eens goed in de spiegel kijken volgevreten salonsocialistenkliek voordat je de participatiewet verder gaat bewerkstelligen!

  • Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen hebben wij allen de kans om de PvdA hier op af te rekenen. Doe er Uw voordeel mee!

  • Wat ik al dacht : Voorzitter PVDA Groningen noemt kritiek JS 'Mes in de rug' en vind dat ze zo de partij vernietigen. Wederom heeft de bestuurskliek een bord voor de kop en denkt dat dit alleen maar populisme is. De arrogantie druipt er van af en totaal gebrek aan respect voor de kiezer ook. Ik dacht ooit dat met Diederik Samsom er een beetje een frisse wind door die partij gingen waaien... Maar alles is weer bij het oude! Tja nu nog stemmen op de PVDA zit er niet meer in (Maar ook niet op die vreselijke stadspartij aub)

Recente berichten

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

2 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

3 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

3 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

4 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

7 uur geleden

Crowdfundingsactie gestart voor door brand getroffen café Lewenborg: “Helft van de inboedel kan weg”

Bezoekers en betrokkenen van het café in winkelcentrum Lewenborg waar op pinksterzondag brand woedde zijn…

8 uur geleden