Categorieën: Nieuws

Burgemeester mensenmens met te weinig olifantenhuid

“Peter Rehwinkel was een mensenmens met te weinig olifantenhuid.” Dat zei loco-burgemeester Roeland van der Schaaf woensdagavond over Peter Rehwinkel bij het afscheid van de burgemeester.

Kritiek trok hij zich wel misschien teveel aan. maar de raad was ook zelf verantwoordelijk voor de keuze, melde van der Schaaf. “Na een voortvarende start als burgemeester verslechterde de politieke situatie snel in het stadhuis. de menselijke kant maakte je kwetsbaar als het om de bestuurlijke kanten van het vak ging. Op de bestuurlijke kant kwam kritiek. Je maakte je vaak boos om de kritiek. Dat je dat deed, toont ook je menselijke kant. Maar na de bestuurscrisis een jaar geleden heeft het nieuwe college onder jouw leiding de weg omhoog teruggevonden.”

Rehwinkel zelf: “Het draait niet om de burgemeester. Het gaat om de ouders van de studente die overleed in een brandend huis, het draait om de weduwe van de vermoorde agent. Ik ben een passant.”

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Overigens ben ik van mening dat de groningse media en politiek zich maar een flink achter de oren moet krabben. Het is er niet echt beschaafd aan toegegaan als het om de persoon Rehwinkel gaat de laatste jaren. En dan vooral de PvdA zelf, RTVNoord en DVHN. Oog houd zich vrij neutraal en dat is ook goed. De Opinies op de GIC en in de Gezinsbode waren ook altijd veel genuanceerder dan wat RTVN en dagblad presteerden. Dat is echt een kliek geworden die gezamenlijk optrekt.

    • Net zoals de kliek die ijvert voor Het Monstrum.
      Trouwens goed dat er weinig in de pers verschijnt over de droom van een select groepje luchtfietsers

      • Het Forum valt de burgermeester niet aan te wrijven. Dat soort beleid is toch echt een zaak voor de gemeenteraad. Daar lijkt het plan nog steeds breed gedragen met wat gesputter voor de bühne

  • Rehwinkel heeft zichzelf vooral als houten klaas in de pers gedragen. Ik ben na het zoveelste ijdeltuit interview maar daarna wel angstig wegduiken als er kritiek op komt deze burgermeester al lang zat.
    Dat sommige hier en vooral Rehwinkel zelf er een heel andere realiteit op na houden is misschien makkelijk voor hun eigen ego, maar onderstreept dat gebrek aan inzicht in communicatie met de pers nog maar eens.

  • Ondanks dat lijkt me het trouwens wel iemand die prima past in het EU parlement... Zowel in positieve als negatieve zin. Maar dat wordt dus nog wel een tijdje wachtgeld betalen, want uj zie z'n huidige speeltje vrijwilligerswerk blijven... Vaya con dios!

Recente berichten

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

24 minuten geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

42 minuten geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

2 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

3 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

5 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

6 uur geleden