Categorieën: Nieuws

Burgemeester mensenmens met te weinig olifantenhuid

“Peter Rehwinkel was een mensenmens met te weinig olifantenhuid.” Dat zei loco-burgemeester Roeland van der Schaaf woensdagavond over Peter Rehwinkel bij het afscheid van de burgemeester.

Kritiek trok hij zich wel misschien teveel aan. maar de raad was ook zelf verantwoordelijk voor de keuze, melde van der Schaaf. “Na een voortvarende start als burgemeester verslechterde de politieke situatie snel in het stadhuis. de menselijke kant maakte je kwetsbaar als het om de bestuurlijke kanten van het vak ging. Op de bestuurlijke kant kwam kritiek. Je maakte je vaak boos om de kritiek. Dat je dat deed, toont ook je menselijke kant. Maar na de bestuurscrisis een jaar geleden heeft het nieuwe college onder jouw leiding de weg omhoog teruggevonden.”

Rehwinkel zelf: “Het draait niet om de burgemeester. Het gaat om de ouders van de studente die overleed in een brandend huis, het draait om de weduwe van de vermoorde agent. Ik ben een passant.”

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

 • Overigens ben ik van mening dat de groningse media en politiek zich maar een flink achter de oren moet krabben. Het is er niet echt beschaafd aan toegegaan als het om de persoon Rehwinkel gaat de laatste jaren. En dan vooral de PvdA zelf, RTVNoord en DVHN. Oog houd zich vrij neutraal en dat is ook goed. De Opinies op de GIC en in de Gezinsbode waren ook altijd veel genuanceerder dan wat RTVN en dagblad presteerden. Dat is echt een kliek geworden die gezamenlijk optrekt.

  • Net zoals de kliek die ijvert voor Het Monstrum.
   Trouwens goed dat er weinig in de pers verschijnt over de droom van een select groepje luchtfietsers

   • Het Forum valt de burgermeester niet aan te wrijven. Dat soort beleid is toch echt een zaak voor de gemeenteraad. Daar lijkt het plan nog steeds breed gedragen met wat gesputter voor de bühne

 • Rehwinkel heeft zichzelf vooral als houten klaas in de pers gedragen. Ik ben na het zoveelste ijdeltuit interview maar daarna wel angstig wegduiken als er kritiek op komt deze burgermeester al lang zat.
  Dat sommige hier en vooral Rehwinkel zelf er een heel andere realiteit op na houden is misschien makkelijk voor hun eigen ego, maar onderstreept dat gebrek aan inzicht in communicatie met de pers nog maar eens.

 • Ondanks dat lijkt me het trouwens wel iemand die prima past in het EU parlement... Zowel in positieve als negatieve zin. Maar dat wordt dus nog wel een tijdje wachtgeld betalen, want uj zie z'n huidige speeltje vrijwilligerswerk blijven... Vaya con dios!

Recente berichten

Nat begin en eind van de week van de week, temperatuur blijft hangen onder de 23 graden

Een opvallend verschijnsel deze week: vijf dagen zal het maximaal 22 graden worden. Alleen woensdag…

3 uur geleden

Bouw van Dierenbeschermingscentrum Noord Nederland in Groningen in volle gang

Groningen krijgt eind dit jaar een nieuw Dierenbeschermingscentrum aan de Aalborgweg. Na het ontginnen van…

3 uur geleden

Politie zoekt getuigen van insluipingen in Stad

De politie ziet een toename van insluipingen in woningen in Groningen, voornamelijk in de wijk…

4 uur geleden

UMCG ontvangt bijna 1,5 miljoen euro van KWF voor onderzoek

Twee onderzoekers van het UMCG hebben een subsidie ontvangen van KWF Kankerbestrijding. Het gaat om…

6 uur geleden

Politie zoekt overlastgevende bestuurders van crossmotoren

De politie heeft beelden vrijgegeven van vijf bestuurders van crossmotoren die al enige tijd voor…

8 uur geleden

Coureur uit Hoogkerk crasht tijdens Speedweekend op Texel

De zondagmiddag van Bert Smit verliep afgelopen weekend iets anders dan hij gehoopt had. De…

9 uur geleden