Categorieën: Wijken

Wijert protesteert met spandoeken en kruisen tegen ringweg

De mogelijke uitbreiding van de Zuidelijke Ringweg heeft voor opschudding gezorgd onder de bewoners van de wijk de Wijert. Met spandoeken en kruisen langs de weg wordt geprobeerd de aandacht van de overige bewoners en de gemeente te trekken.

De inwoners van de wijk zijn tegen de uitbreiding van de Zuidelijke Ringweg, omdat ze vrezen voor een toename van schadelijke gassen en meer verkeersdrukte. Deze drukte kan dan leiden tot verhoging van het aantal verkeersongelukken.

Met een protest proberen de bewoners de aanpak van de Zuidelijke Ringweg tegen te gaan. Tot op heden staan de werkzaamheden aan de ringweg gepland voor de jaren 2015 tot 2020.

Marlou Peters

Bekijk reacties

  • Wat triest!!!! Ouders inderdaad dan kun je niet meer je kinderen zonder toezicht tot tien uur s'avonds door de wijk
    Weg op weg af laten draven.

  • Beetje jammer Willem. Kortzichtig. Woont hier vast niet in de buurt. Kinderen uit onze buurt hebben waarschijnlijk een betere opvoeding ,en meer respect voor andermans spullen dan dat jij hebt gehad.

  • Gaat om leefbaarheid van meerdere wijken en duizenden kinderen. Die elke dag dit drukke verkeer moeten trotseren. Totdat het mis gaat. Stelt u zich eens voor dat het uw kind cq kleinkind is dat verongelukt. U moet er toch niet aan denken. Van 1200 naar 12000 auto's per dag.

    • Dus omdat mensen bang zijn voor ongelukken, moeten er maar kruisjes en foto's van verkeersongelukken neer gezet worden in de wijk? Het is gewoon misselijkmakend dit, helemaal als je je bedenkt dat deze dingen ook rondom de school van het 12-jarige verongelukte meisje geplaatst zijn.

      Dat je ergens op tegen bent, prima. Maar doe het niet zo.

      • Misselijk makend is dat een stel 'proffesionals' hier komt melden dat het misselijk makend is om te protesteren tegen een idoot plan ringweg zuid. Als het zo'n logisch plan was geweest, waren er toch niet zulke protesten geweest? Vergelijk het met wat er met de ringweg Oost gebeurd, dat ging toch vrij snel?

      • Waar zie je mij zeggen dat er niet geprotesteerd mag worden? Dergelijke acties keur ik echter af, omdat dit niets met protesteren te maken heeft. Eerder met provoceren en verschillende nabestaanden van verkeersslachtoffers nog even op hun ziel te trappen.

        De oostelijke ringweg is van een heel andere orde. Deze weg is destijds aangelegd met de ruimte om het in de toekomst ongelijkvloers te kunnen maken.

        Bij de zuidelijke ringweg is dit anders. Los van dat de rijbanen veel breder zijn (en worden), ligt deze weg ook midden in stedelijk gebied zonder dat er ruimte is gereserveerd voor eventuele uitbreidingen.

        Ik woon trouwens bij de af- en oprit Groningen-Zuid en maak er dagelijks gebruik van. Toch ben ik groot voorstander van de plannen, en gelukkig niet in de eerste plaats omdat sommige tegenstanders zich gedragen als een kind waar je z'n lolly van afgepakt hebt. Het is gewoon een goed plan, en er worden genoeg veiligheidsmaatregelen genomen.

  • Gewoon te walgelijk voor woorden dit. Hoe durven mensen op deze gruwelijke wijze hun 'gelijk' te halen..

    • Over het ongeluk aan de Eemgolaan, waaraan je volgens mij refereert: De chauffeur reed misschien niet te hard, maar remde ook niet op tijd. Maar dat soort 'grapjes' word wel vaker door 'proffesionele buschauffeurs' uitgehaald, meestal met goede afloop voor de fietser. Mijn advies aan fietsers is neem een videohelm en plaats de bijna ongelukken op youtube. Denk dat menigeen zich dan rot schrikt van hoe het verkeer écht is. En meer daarvan wil je echt niet voor je deur!

  • Misschien voor sommige erg confronterend maar misschien wel ons toekomstbeeld. En dat voor een betere doorstroming. ( tijdwinst 10min). Kosten 1 miljard. Beter 1 miljard in de zorg investeren.

  • De mensen in dit filmpje (en vooral die vrouw) hadden tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen.

  • Laurens Laurens Laurens. Wijze woorden zou bijna denken dat u dit plan heeft verzonnen en de buit al binnen hebt. Maar de toekomst zal het leren. De kruisjes zijn vast geplaatst zonder dat ze wisten dat er zo iets verschrikkelijks is gebeurd op deze school. Anders hadden ze zeker de school ingelicht en de kruisjes ergens anders geplaatst. Waarschijnlijk hebben ze een beter geweten dan u.

    • Jaja, "vast wel" en "waarschijnlijk". Met andere woorden; onderbuik gevoelens.

      Degene(n) die de kruisjes geplaatst heeft/hebben zullen inderdaad niet gedacht hebben aan dat ongeluk. Echter kun je wel verwachten dat wanneer je een dergelijke actie uitvoert, dit bij veel mensen (terecht) in het verkeerde keelgat schiet. Daar komt nog bij dat er nu een vergelijking gemaakt wordt met verkeersslachtoffers en de toekomst van de Vondellaan. Veel bewoners willen echter niet eens de moeite nemen om de stukken in te zien, en lopen alleen maar te schelden bij de verschillende bijeenkomsten. Dit terwijl er genoeg mogelijkheden zijn om de Vondellaan (ook met 11.500 auto's per dag) veiliger te maken. Ter vergelijking: op de Eikenlaan rijden per dag net zoveel voertuigen, en ook hier hoor je nauwelijks verhalen over ongelukken. Dit terwijl er verschillende scholen aan- en in de buurt van de weg staan.

  • Even over eventuele sloop van de Molukse kerk. Het lijkt mij toch dat de gemeente allang in hun plannen heeft opgenomen of deze kerk kan blijven staan of niet?

Recente berichten

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

42 minuten geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

4 uur geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

4 uur geleden

Groene container lenen: “Al dat snoeiwerk in ondergrondse containers drukken is een heel gedoe”

Het is voorjaar en dat betekent dat het weer tijd is voor snoeiwerkzaamheden in je…

5 uur geleden

Drs. Vijfje bereikt play-offs voor kampioenschap, PKC in de wachtkamer

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond het benodigde punt gepakt om mee te doen…

14 uur geleden

Donar verliest in slotseconden van Spirou Basket

Donar heeft vrijdagavond in Charleroi niet kunnen winnen van Spirou Basket. De Groninger basketballers stonden…

15 uur geleden