Categorieën: Nieuws

Oppositie stelt vragen over voorjaarsbrief

In een brief stelt de complete oppositie uit de gemeenteraad een aantal vragen aan het college over de voorjaarsbrief. Die brief gaat over de begroting van 2014. De oppositie vind dat ze te weinig keuzemogelijkheden heeft uit eventuele bezuinigingsmaatregelen. De voorjaarsbrief is volgens de partijen niet compleet.

Zo willen de partijen weten wat de gevolgen zijn van het verlagen of verhogen van het weerstandsvermogen, de zogenaamde stroppenpot. Het college wil het weerstandsvermogen op 0,75% brengen. De oppositie wil inzicht in de gevolgen van andere keuzes. Daarnaast neemt het college 90 maatregelen over die de ambtenaren voorstellen, de financiële consequenties van de voorstellen die het college niet overneemt zijn niet duidelijk voor de oppositie , zij wil ook de doorrekeningen van die voorstellen zien. En ook willen de partijen de gevolgen van het verhogen of het verlagen van de OZB doorgerekend zien.

“Op 19 juni gaan is het voorjaarsdebat. Hierbij zullen keuzes bediscussieerd worden die zeer ingrijpend zijn en waar alle stadjers mee te maken gaan krijgen. Wij vragen aan u om ons nader te informeren opdat wij op 19 juni optimaal in staat zijn om een constructief debat te voeren” aldus de voltallige oppositie.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Stad Groningen, jullie hebben voorstellen gekregen betreft bereikbaarheid van de stad.Door het nu stoppen van de zuidelijke ringweg kunnen jullie 80 miljoen bijdrage terug halen, De betere ringwegen kunnen door provincie en rijk betaald worden en het rijk bespaart daar ook 300 a 350 miljoen op.
    Direct het projectbureau naar huis sturen en de commissie van bereikbaar heid kosten 10 miljoen aan graaiers naar huis sturen.
    Denk daar over na.De zuidelijke ringweg kosten 840 miljoen complete waanzin

  • Er moet bezuinigt worden,want anders zadelen we onze (achter)kleinkinderen op met enorme lasten. Waarom geldt dat niet voor het Forum?
    Stop de bouw van het Forum en geef een zinvollere invulling aan het terrein wat door de onzinnige sloop en verplaatsing van de rooilijn is ontstaan. De Grote Markt is straks qua naam en omvang het lachertje van Nederland en de wereld eromheen.

Recente berichten

Drentse politiek enthousiast over inzetten studenten als buschauffeur

De politiek in de provincie Drenthe ziet het als een mogelijkheid om studenten in te…

22 minuten geleden

Concerthuis in Poelestraat uitgeroepen tot Nationaal Chemisch Erfgoed; ’s werelds eerste elektrische voertuig werd hier gepresenteerd’

Nu is het vooral een kroeg met een alom bekend terras in de Poelestraat. Wie…

2 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

2 uur geleden

Deuren Kastanjehoeve in Glimmen per direct op slot: ‘Pandemie, personeelsproblemen en stijgende kosten’

Uitbater Jeroen Penninga van de Kastanjehoeve in Glimmen heeft besloten om de deuren van het…

2 uur geleden

Ronald IJpma eerste wijkdichter van Lewenborg

Lewenborg heeft een wijkdichter gekregen: Ronald IJpma. De 39-jarige buschauffeur is hiermee de eerste dichter…

3 uur geleden

Europaweg vrijdag anderhalf uur dicht voor corteo FC-supporters (update)

De Europaweg is aan het eind van vrijdagmiddag en het begin van vrijdagavond dicht. De…

3 uur geleden