Categorieën: Wijken

Bewoners De Wijert protesteren tegen afrit

Enkele tientallen bewoners van de Wijert protesteerden zaterdag tegen de komst van een op en afrit van de zuidelijke ringweg bij hun wijk.

De bewoners vrezen verkeersoverlast. Het gaat met name om de Vondellaan waar veel scholen gevestigd zijn. De bewoners zijn bang dat kinderen bij ongelukken betrokken raken.

Eerder voerden de bewoners actie door kruisen te plaatsen met kinderschoenen er aan en met foto’s van ongelukken er op. Die actie viel niet in goede aarde. Zaterdag beperkte het protest zich tot een optocht en een bijeenkomst.

Andor Heij

Bekijk reacties

    • @Jan: Nee, wij zijn geen groepje dat overal tegen is. Wij zijn VOOR leefbare wijken!

  • De hoeveelheid luchtvervuiling zal daar waarschijnlijk flink afnemen door een betere doorstroming van het Juliana plein. (Stilstaande auto's in de file is erg slecht voor de lucht) Aanpak van de ringweg gaat dus voor verbetering zorgen in de Wijert eo.
    Het verleggen van de ringweg naar het zuiden zou weer op andere plekken meer overlast gaan geven... Bv het idiote PVV-plan dat vlak langs gloednieuwe woonwijken en drukke routes van schoolgaande kinderen gaat.
    Zover ik begrepen gaat het Noorderpoortcollege weg bij de Vondellaan? Valt het dan niet mee met het aantal scholen daar ?

    • Als in de nieuwe situatie per etmaa 3 maal zoveel auto's over de Vondellaan rijden - 11.500 dan i.p.v. 3000 nu - zal de luchtkwaliteit daar toch niet beter worden.

      Minder file betekent inderdaad minder uitlaatgassen. Daar staat tegenover dat het verkeer vanuit de verdieping van de ring ter hoogte van de Hereweg moet klimmen naar het juist verhoogde Julianaplein. Dat is van 13 meter onder het maaiveld naar 10 meter er boven; dat zijn bijna 8 verdiepingen. Tel uit je winst.

      • Dat verkeer dat dan extra over de Vondellaan rijdt... staat nu met stationaire motor te ronken op het Julianaplein... wat vlak bij elkaar in de buurt ligt. Dus dat is geen extra luchtvervuiling , maar minder.

  • Tja, wat is leefbaar? Je woont in een stad, als je last hebt van auto's kun je beter naar een hutje op de hei verhuizen.
    Ik woon in de buurt (Rivierenbuurt) en ik sta ook niet te juichen om de plannen met bijvoorbeeld de Maaslaan. Maar ja, dat er iets moet gebeuren met de zuidelijke ringweg is me ook wel duidelijk. Wat is het alternatief?

  • Deze afrit voert geen verkeer aan voor de Vondellaan. Men mag niet rechtsaf. Met of zonder die afslag zal het drukker worden op de Vondellaan. Daarom komen er ook vrijliggende fietspaden. De verkeersstromen worden netjes van elkaar gescheiden. De Vondellaan is nu nog vrij rustig en kan best wat meer verkeer hebben. Rakelings langs een flat of door de achtertuin van mensen is zwaar overdreven. De Afrit zal afgeschermd worden door een nieuwe geluidswal. Er wordt alleen openbare ruimte aan opgeofferd en er blijft genoeg ruimte over tussen de afrit en de bebouwing. Het geheel moet aan de nieuwe geluidsnormen voldoen. Dat betekent dat de situatie waarschijnlijk verbetert.

    • Waarschijnlijk en misschien....? Misschien eerst beter verdiepen in de plannen. En dan pas een met een oordeel komen. Jij begrijpt er niks van, anders was jij wel met harde argumenten gekomen.... Volgende actie is onderweg.

      • GRZ. Wat een kinderachtige reactie. Kom eens zelf met argumenten in plaats van alleen maar te roeptoeteren. Als je je er in verdiept had, dan had je dit allemaal geweten. Er is geen woord van gelogen.

  • Erik en Mark zitten vast ook in de politiek, net zoals Van Keulen. Die heeft ook van die stopwoorden.... Misschien waarschijnlijk en het went wel. Maar interesseert ze geen fluit. Als ze ballen hadden gehad waren ze bij de demonstratie van afgelopen zaterdag, maar nee na meerdere uitnodigingen komen ze niet opdagen. Omdat ze bang zijn voor de vragen van de bewoners. En omdat ze zelf ook weten dat het onleefbaar wordt. Nee Van Keulen zit het liefst zo snel mogelijk in den haag. Weg bij het gewone volk. Laf dat is het.

    • Nee ik zit niet in de politiek... Maar wat is dit voor waardeloze houding om alle argumenten maar te negeren die je niet uitkomen? Ik krijg sterk het idee dat GRZ zelf bij de Stadspartij zit en hier een slaatje uit probeert te slaan ? De alternatieven zijn duidelijk minder voor andere delen van de stad en nauwelijks beter voor de Wijert. Of simpelweg onbetaalbaar zoals een tunnel onder het Hoornsediep.

  • Dacht bij verkiezingen in 2014 de stadspartij te stemmen, totdat ik verleden week moest vernemen, dat zij dus wel het college van B & W enigszins tegemoetkwamen mbt forum, door het plannetje van WF Hermans (typemachines) te steunen. Dus stem ik lokaal ook niet meer, zoals ik dit landelijk ook al niet meer doe. Stripmuseum / Groningermuseum is ook een financiële fiasco gebleken. Houdt dan ook mijn hart vast met de financiële problemen die ook gaan komen mbt forum

  • Beste erikk ik ben een hardwerkende buurtbewoner van de wijert noord. Jij zult mij niet tegenkomen in de politiek, ik ben opgevoed met normen en waarden. Ik hoef geen mensen voor te liegen op mijn werk. Ik ben iemand die zich wil inzetten voor de wijk, en de wijk leefbaar probeer te houden. Ik kom alleen met argumenten waar ik volledig achter sta, ik heb mijn woordje zaterdag al gedaan bij de protestmars. Zijn zoveel uitnodigingen de deur uitgegaan, maar van de voorstanders is hier niemand geweest, niemand van het projectbureau en niemand van de gemeente. Alleen pvv kwam met een goed alternatief. Nee zelfs dhr Van Keulen nam niet de moeite, zat liever aan de carolieweg feestje vieren en daarna snel naar de TT assen. Duidelijk waar zijn voorkeuren liggen, niet bij de bewoners. Dus als je mijn argumenten en oordelen wilt horen kom dan naar ons volgende protest. Dan ga ik graag met jou in discussie.

    • U bent opgevoed met normen en waarden dus dan gaat u niet in de politiek? Die snap ik even niet.

      Politiek is niet per definitie iets slechts, soms zijn politici gewoon nodig om problemen op te lossen. Want dat zijn politici in feite: mensen die problemen willen oplossen.

      U lijkt me juist bij uitstek geschikt om in de politiek te gaan: u heeft de drive en heeft waarschijnlijk ook duidelijke oplossingen voor het probleem van de ringweg. Dus wat let U?

Recente berichten

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

5 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

8 uur geleden

Al ruim 10 duizend krabbels onder petitie tegen dreigende sluiting IJsbaan Kardinge

De petitie voor het behoud van de ijsbaan Kardinge is een daverend succes, aldus de…

9 uur geleden

Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won…

9 uur geleden

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccamasingel

Op de Hora Siccamasingel heeft een automobilist maandagmiddag een lantaarnpaal geramd. (meer…)

10 uur geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

13 uur geleden