Categorieën: Nieuws

Burgemeester Rob Bats stapt op

Rob Bats stapt op als burgemeester van de gemeente Haren. Dat maakte Bats dinsdagavond bekend tijdens een gemeenteraadsvergadering.

Volgens de burgemeester kan hij alleen leiding geven als hij de volle steun geniet en voldoende draagvlak heeft van de inwoners van Haren. Aangezien die steun en draagvlak ontbreekt heeft Bats besloten om per 1 april te stoppen. De emotie en de boosheid is volgens de burgemeester nog altijd te voelen. “Falen en gewoon blijven zitten, daar herken je de Nederlandse kutbestuurders aan. Bats, donder op, want je bent een gevaar voor de samenleving.”, leest Bats een dreigbriefje voor die hij kreeg.

In Haren wordt dinsdagavond gesproken over het rapport van de commissie Cohen. De commissie deed de afgelopen maanden onderzoek naar Project X. Uit dat rapport blijkt dat er door de bewindvoerders grote fouten zijn gemaakt, zowel in de aanloop naar het ‘feest’ als tijdens de bewuste vrijdag in september.

Het bewuste rapport was vorige week woensdag al in handen van Bats. “Toen heb ik mijn conclusie al getrokken.” De burgemeester wilde echter tot dinsdag wachten om eerst verantwoording af te leggen aan de raad. Bij de vergadering is ook Job Cohen aanwezig. Raadsleden konden eerst aan Cohen vragen stellen. Daarna kreeg Bats het woord, waarbij hij bekend maakte zijn ambt neer te leggen.

Bats is precies één jaar burgemeester van de gemeente Haren geweest. Hij begon op 1 april 2012. Daarvoor was hij vanaf 2007 gedeputeerde van Verkeer en Vervoer in de provincie Drenthe. In 2010 werd hij kabinetsdirecteur van de gouverneur van Sint-Maarten.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

    • verantwoordelijkheid laat me niet lachen. Als ik wachtgeld in het vooruitzicht heb durf ik ook wel dapper me functie neer te leggen. helaas de burger heeft geen wachtgeld regeling.

  • 2010 werd hij kabinetsdirecteur van de gouverneur van het omkoop-paradijs Sint-Maarten.(op Sint Maarten is de onderwereld de baas)maar daar zal Bats ook wel niets van mee gekregen hebben.

Recente berichten

Personen proberen woning binnen te komen waar eerder een overval plaatsvond

Twee personen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag geprobeerd om een woning binnen…

19 minuten geleden

RUG schrapt programmaonderdelen uit lustrumviering vanwege demonstratie

Het programma van de Rijksuniversiteit voor de lustrumviering is voor deze zaterdag aangepast. Verschillende onderdelen…

33 minuten geleden

Personen schieten met balletjespistool vanuit auto op mensen

Politieagenten hebben vrijdagavond een balletjespistool in beslaggenomen waarmee vanuit een personenauto op mensen was geschoten.…

1 uur geleden

Niet ‘Maai Mei Niet’ maar Japanse duizendknoop zit roeiers in het vaarwater

Niet 'Maai Mei Niet' maar invasieve exoten belemmeren het zicht rond het Noord-Willemskanaal. Dat zegt…

4 uur geleden

Selwerd bestaat precies zestig jaar: “Idee was om alleen maar rijtjeshuizen te bouwen”

De wijk Selwerd is zaterdag jarig. De stadswijk bestaat precies zestig jaar. In de wijk…

5 uur geleden

HSV grootste partij bij verkiezingen Hanze

HSV is de grootste partij geworden bij de medezeggenschapsraadverkiezing op de Hanze. De verkiezingen werden…

6 uur geleden