Categorieën: Nieuws

Steun voor wethouder Elly Pastoor groeit (update)

De steun voor wethouder Elly Pastoor van de PvdA blijft groeien. De Jonge Socialisten hebben posters verspreid met de oproep om Pastoor tijdens de ledenvergadering volgende week te steunen. Dat gebeurt onder het motto: Laat wethouder Pastoor haar klus afmaken. Eerder sprong raadslid Randy Martens al voor Pastoor in de bres.

De PvdA werd in het rapport Tichelaar negatief neergezet. Intimidatie, roddel en achterklap zou aan de orde van de dag zijn. Conclusie was dat de kopstukken allemaal moesten opstappen, waaronder Elly Pastoor. Volgens Erwin Krol, voorzitter van de Jonge Socialisten heeft Elly Pastoor het juiste profiel voor een wethouder. Dat profiel hadden sommige niet volgens Krol. ”We hebben niet voor niks 2 week geleden afscheid genomen van 2 kopstukken”. Daarmee doelend op het vertrek van wethouders Arjan de Rooij en Frank de Vries.

De Jonge socialisten laten het er niet bij zitten en zijn strijdvaardig. ”Volgende week tijdens de Algemene Ledenvergadering dienen we een motie in om Pastoor toch wethouder te laten zijn”. Ook ging hij in op de kritiek die Spakman had op fractielid Randy martens. ”de actie van Spakman is weer een voorbeeld van intimidatie en een verkeerde cultuur”.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Natuurlijk, Elly Pastoor is een aardige vrouw. Integer ook. Aardig. Heeft het beste met de mensen voor. Heel anders dan die Octopus van PvdA-ambtenaren aan het Zuiderdiep, met ver reikende tentakels in de fractie en in de bouwwereld. Die beerput moet nu ook open.
    Maar mevrouw Pastoor zat wel in een College dat 8 miljoen verloor met het vastgoedbedrijf van de gemeente, 63 miljoen met het grondbedrijf, en nu ook nog eens 15 a 20 miljoen verkeerd heeft besteed aan een tram die nooit door de binnenstad zal rijden. Daar zat ze bij en daar keek ze naar. Net als Roeland van der Schaaf, die zeer vaak openlijk opkwam voor de aanleg van Forum en Tram. Alles overziende heb ik liever Pastoor als wethouder dan Van der Schaaf. Maar in feite zijn beide onbekwaam. Aardige mensen, dat wel. Maar ze hebben onze Stad handen vol geld gekost.

  • mw. pastoor draait ook maar gewoon haar grammafoonplaat met apparatsjiktaal af over de maatschappelijke participatie van werklozen. Onder het afdraaien van dezelfde plaat werden ook ik en vele collega's met een maatschappelijke baan door haar aan het werklozenlegioen toegevoegd.
    wat mij betreft mag ze karwei afmaken, maar dan voor 130% van het minimumloon.

  • Deze verklaring stuurden de schoonmakers :

    Geachte PVDA,

    Namens het stadsbestuur van de vakbond van schoonmakers in het Noorden willen wij u op het volgende attenderen.

    In de media konden wij vernemen dat de wethouder Elly Pastoor werd weggezet in de lijn van regentenpolitiek. Als iemand die te ver van mensen af is komen te staan.

    Wij als vakbond van schoonmakers herkennen ons totaal niet in het beeld wat nu van Elly opgetekend wordt. Nog dit jaar heeft Elly onze historische staking ondersteunt.

    Maar ook daar waar wij haar hulp vroegen stond ze niet alleen met woorden klaar. Wij hebben Elly dan ook meerdere malen onderscheiden als vriend van de schoonmakers.

    Bij deze verzoeken wij u om onze statement op uw website te plaatsen.

    Elly stond er voor ons en wij staan voor Elly.

    Met vriendelijke groet,

    Stadsbestuur : Paula Groenboom, Alie Apol, Gre Westerkamp, Ria Oostra en Marga Pluis.

Recente berichten

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

6 minuten geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

2 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

3 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

3 uur geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

4 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

7 uur geleden